| Sparkii a întrebat:

Buna TPU am o senzatie de singuratate e prima oara cand am asa ceva! Am 15 ani nu stiu ce sa fac, ma gandesc ca cand voi trece la liceu imi va trece trebuie a 9 a acum, Ma simt asa singur e o senzatie naspa rau! Ce pot face sa trec peste?

8 răspunsuri:
| SameMistake a răspuns:

Trebuie sa constientizezi ca "singur" vei fi mereu, in sensul ca tot ce vei avea cu adevarat va fi, tocmai, pe tine insuti.
Cred ca asta este printre primele probleme cu care se confrunta adolescentii, atunci cand constata ce inseamna singuratatea. Familia nu e vesnica, prietenii si oamenii in general vin si pleaca, in functie de contextul propriilor vieti, insa TU, de tine, nu vei "scapa" nici pe viata cealalta. Ceea ce ai de facut este sa incepi sa te imprietenesti cu tine. Simte-te bine, mediteaza, respira, asculta muzica inimii tale, viseaza, informeaza-te despre ceea ce te fascineaza mai tare, cunoaste-te, citeste, vizioneaza filme. Pune-te bine cu propria persoana, pentru a face fata oricaror provocari. Singuratatea, in sensul fizic, poate fi controlata. Poti oricand sa iti faci prieteni, intrand intr-un grup nou(de orice activitate care iti place), poti oricand sa iesi, sa te plimbi, sa cunosti oameni. Mai grav este cu singuratatea in sensul psihic, care poate fi un sentiment permanent daca nu suntem persoane optimiste si pline de viata. Trebuie sa simti viata, sa gandesti profund, sa ai in tine o flacara doar a ta, pe care sa nu o imparti decat cu tine.
Totul sta in mainile tale. Tu controlezi tot ce ti se intampla, prin gandirea ta, prin comportamentul tau, prin vorbele tale.
Iti doresc numai bine!

Răspuns utilizator avertizat
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Kenya a răspuns:

E o perioada a vietii. E normal, traieste clipa si ignora gandurile negative.

| DjNick112 a răspuns:

Asa ma simt si eu uneori, dar daca intri la liceu nu ai sa te simti asa, e alta treaba, alta distracite, multi colegi noi, prieteni, trebuie sa traiesti clipa, sa faci o gramada de chestii, sa te implici in tot felul de activitati, sa faci cat mai multe chestii, acum cat ai ocazia

| madalinamadu a răspuns:

Găseşte-ţi o ocupaţie pentru că îţi va părea rău după că ai pierdut timpul aiurea când ai fi putut face ceva constructiv.

| RealFriend010 a răspuns:

Oamenii au fost facuti sa fie impreuna.

Incearca sa observi cand anume te simti singur. Tot timpul? Doar uneori? Te simti singur la scoala? Acasa?

Se poate sa te simti singur intre altii de varsta ta pentru ca acestia se strang impreuna dupa anume instincte inconstiente si needucate si poate nu te cheama in grupul lor si poate tu esti mai timid si nu te inegrazi singur. Nu multi tineri sunt educati sa socializeze constient. Multi parinti sunt de tip closca.

Unii se descurca cu singuratatea. Dar iti recomand sa cauti un prieten de incredere. Cei mai buni prieteni ai tai sunt parinti. Asta daca nu sunt autoritari sau in situatie grea.

Intr-adevar singurul lucru pe care il ai in viata aceasta esti tu. Dar asta nu inseamna ca nu exista oameni care iti pot fii prieteni adevarati, dedicati.

Nu inceta sa iti pui intrerbari. Vei afla raspunsuri si vei fii mai sigur pe tine.

Nu iti dau un raspuns perfect. Dar daca mai ai nelamuriri pot sa incec sa te mai ajut.

Bafta!

| wolfdark18 a răspuns:

Asculta muzica, poti sa vorbesti cu prietenii tai. Fa lucruri care iti plac :3. Plimba-te sau mananca ceva. Poti sa te apuci de un serial.