| anamaria12345678 a întrebat:

Am o situatie destul de complicata. Aseara am ajuns acasa cu mama si la un moment dat vorbean prin mesaje cu un baiat. In ziua de azi aproape tuturor ne mai scapa cate o prostie sai aborbam subiecte care nu ar trebui sa le stie parintii. Dintr o data,mama imi ia telefonul si se uota la ce am vorbit cu el. A vazut ca am vrut ieri sa ma vad cu el fara ca ea sa stie si am incercat sa i explic ca nu m am vazut cu nimeni si ca doar am venit la ea la servici. Acum e suparata pe mine ca am vorbit urat si mai ales cu un baiat(cica nu am voie) si vrea sa imi ia telefonul si sa ma spuna tatalui meu...i am trimis un mesaj prin care ii explicam ca vreau sa ne apropiem si sa pastreze acest "secret", dar nu stiu daca am reusit.Astazi o sa ma duc din nou la ea la servici si o sa ii explic mai multe,dar daca nu merge, ce fac?

10 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Cum adica, lucruri pe care parintii n-ar trebui sa le stie? Ei ar trebui sa faca lucruri pe care copiii n-ar trebui sa le stie, nu invers. De cand se ascund copiii de parinti? Pai de aia next-generation va fi de 2 bani. Eu cred ca ar trebui sa discuti cu mama ta. Pana la urma stii vorba aia, ea a fost ca tine, dar tu n-ai fost ca ea, si asa ca s-ar putea sa-ti fie chiar de ajutor, cu niste sfaturi. Cere-ti scuze mamei, si spune-i ca-ti place de baiat, mare chestier.

| Sunshine23 a răspuns (pentru Ineys):

Sunt de acord cu ce ai spus tu dar toata lumea are nevoie de intimitate.

| Ineys a răspuns (pentru Sunshine23):

Da, dar intimitatea nu inseamna ca mama sa nu stie ca n-ai prieten. Daca-i spunea-i, nu cred ca-ti mai lua telefonul din mana si nu se mai intampla ce s-a intamplat.

| Ineys a răspuns (pentru Ineys):

K, am gresit, 2 negatii unde nu trebuie.
Rectific: Nu inseamna ca mama sa nu stie ca ai prieten. laughing

| T0T a răspuns (pentru Ineys):

Mie unul mi se pare aiurea ca un părinte să fie atât de băgăcios. E ok să fie o comunicare cât mai deschisă dar și copilul își formează viața sa proprie și este necesar ca fiecare om, indiferent fie el copil sau altceva, să aibă un "spațiu" al lui. Nu cred că mama ei nu știa că are prieten ci a deranjat-o că a vorbit într-un anumit fel. Sunt lucruri intime, pe care nici părinții nu ar trebui să le știe.

| Ineys a răspuns (pentru T0T):

Daca te duce mintea sunt perfect de acord. Dar daca esti fraier/a si te prind parintii, mai bine le spui tu inainte...

| T0T a răspuns (pentru Ineys):

Păi asta e complet normal. Trebuie să fii precaut și să îți asumi și riscurile, că mereu vor exista și riscuri.

| RedheadOnTheRun a răspuns:

Cere-i iertare pentru ca ai incercat sa faci totul pe ascuns, si explica-i ca iti place de respectivul baiat si ai vrea sa il intalnesti. Spune-i sa aiba incredere in tine, in educatia pe care ti-a dat-o, si asigur-o ca nu o sa neglijezi scoala.

| lBroken69 a răspuns:

Sunt curios ce vârstă ai...ar trebui să modifici relaţia cu părinţii tăi, şi să le explici că sunteţi doar amici, şi că ai vrut să ieşi afară.De altfel, după ce vorbeşti cu băiatul acela, şterge mesajele.
Sper că te-am ajutat!

| Izzy321 a răspuns:

Ar trebui sa-ti revizuiesti comportamentul! Cat mai e timp, daca nu reusesti sa o inmoi si sa calamati apele, atunci suporta consecintele si accepta-ti pedeapsa ca un copil responsabil! De azi inainte asuma-ti faptele! Am avut si eu o situatie similara, mi-am asumat fapta si acum a o relatie extraordinara cu mama si tata!winking