| Sidi_3401 a întrebat:

Buna TPU.Am obiceiul sa le spun oameniilor in fata ce gandesc! credeti ca este un lucru bun? daca nu, cum pot scapa de acest obicei? Unii mi-au spus ca este bine sa le spui oamenilor in fata decat sa-i barfesti pe la spate? voi ce credeti?

15 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Da, de cele mai multe ori este bine sa spui in fata ceea ce gandesti, dar conteaza foarte mult ce, cui, cand si cum spui. Trebuie sa gasesti cuvintele potrivite, in asa fel ca sa nu-i ranesti/jignesti inutil pe ceilalti (banuiesc ca iti pasa, nu?). Si inainte sa vorbesti, pune-ti mereu o intrebare: "o fac pentru mine sau pentru celalalt?"! Daca destainuirea ta nu va face nici un bine celui cu care vorbesti (nu-l va corecta, nu-l va ajuta sa se perfectioneze), atunci e mai bine sa taci, s-o tii pentru tine...pentru ca altfel ar insemna ca o faci din simplul egoism, doar ca sa te descarci/eliberezi de o povara sau sa te simti/dai superior.
Daca tot suntem Oameni, fiinte rationale (!), atunci e bine sa filtram ceea ce ne iese pe gura, sa gandim inainte sa vorbim, desi da, uneori e greu sa ne controlam, si tindem sa reactionam la primul impuls, cu riscul de a-l jigni/rani pe cel din fata noastra.
Deci, inc-o data: conteaza ce, cui, cand si cum spui.
Succes! Numai bine!

| katy a răspuns:

Asa sunt si eu si lucrul asta il consider cel mai mare defect al meu.insa de multe ori ajuta

| fluturas a răspuns:

Eu cred ca e bine laughing
eu apreciez mult persoanele care spun in fata ce au de zis, decat ca altele care te barfesc straight face
si eu spun in fata ce am de zis, dar spune in asa fel incat sa nu jignesti sau sa nu superi pesoana happy

| anna01 a răspuns:

Barfa provine din neadevarul spusei si atitudinea falsa a persoanei care barfeste.O atitudine sincera poate fi cotata si drept nesimtire sau mahalgism, putina diplomatie nu strica. Vorbeste fara ascunzisuri cand TREBUIE si retine anumite lucruri pentru tine.Nu cred ca tie ti-a placea asa afli "adevarul curat" mereu de la ceilalti. Uneori, tacand, iti faci si o perspectiva mai indulgenta fata de oameni...

| siwel a răspuns:

E bine sa spui ce gandesti, conteaza cum o spui. Incearca sa formulezi in asa fel incat si sa fii si tu de acord ca daca cineva ar vedea ceva neplacut in privinta ta si ti-ar in acelasi mod, tu ai putea primi si ti-ar fi de ajutor.

| ElenaErika a răspuns:

Initial nu e un lucru rau. Si eu sunt tot ca tine. Adica eram. Le ziceam oamenilor ce nu imi convenea si chestii d'astea. Eu zic sa faci in continuare acelsai lcru si sa le spui oamenilor ce gandesti, esti libera sa ai propriile tale pareri, nu tebuie sa te feresti de nimeni si nimic. Doar sa eviti si sa fi atenta ca observatiile pe care le faci sau chiar si in momentul cand nu'ti convine ceva si iti spui parerile sa nu jignesti si sa fi atenta la ce vorbesti. Sti si tu ca adevarul doare. Cel mai mult conteaza ca afirmatiile pe care le faci sa fie fondate, sa fie sustinute de un argument, altfel pot fi intelese ca "barfe", sau pot sa te perceapa altfel.
Vezi ce faci in continuare. Si eu zic sa ramai tot asa cum esti si sa iti impartasesti opiniile si unghiul din care privesti tu lucrurile:*

| Eva a răspuns:

E foarte bine si sa te abtii. Uneori nu-ti cere nimeni parerea si totusi simti nevoia sa o spui? trebuie sa ai tact, sa te adaptezi, sa fii diplomat/a.

| ÐÿÅ a răspuns:

Da ''Sidi'' asa e mai bine e sa le spui totul in fata(dar adevarat)decat sa-i barfesti pe la spatehappy

| leoaica_1036 a răspuns:

Si eu sunt la fel...ce-i in gusa si-n capusa.i-am spus mamei iubitului meu ca e c...a si nu-mi pare rau.ce gandesc aia spun. Nu cred ca e ceva gresit sa fii sincer

| Taeron a răspuns:

E foarte bine ca spui lucrurilor pe nume, insa cateodata e bine sa cantaresti situatia. Daca prin adevarul spus ranesti, mai bine te abtii. Tine mine daca nu ai nimic bun de spus despre cineva, mai bine nu spui

| blue23 a răspuns:

Buna,parerea mea e ca nu toate persoanele suporta adevarul verde-n fata asa ca e mai bine sa fii un pic mai diplomat/a si sa stii cand sa taci si atunci cand iti zici parerea e bine sa o spui in asa fel incat sa nu-l deranjeze prea tare pe cel vizat. Sper ca ai inteles ceea ce am vrut eu sa-ti zicwinking

| Tofeni a răspuns:

Sidi aceeasi problema o am si eu da uneori mai bine nu taci...cum e proverbul ala "gura bate curu" scuzati expresia

| SwwaggBabee a răspuns:

E foarte bine acest lucru.Si eu incerc sa le spun in fata dar n-am curajul.Deci eu cred ca ce faci tu e un lucru foarte bunwinking...

Sper ca te-am ajutat

| Andreea_9552 a răspuns:

De scapat nu cred ca poti sa scapilaughing dar. poti fii sarcastic... si sa ascunzi putintel din sinceritate.(poate pe unii ii deranjeaza) [pe mine una nu dar...]parerea mea e sa ramai neschimbat/a tongue. Cine te place, te place si asa! {parerea mea}

| anutZzZA_6489 a răspuns:

Eu cred ca e bine sa fi sincerawinking

e bine sa spui ce gandesti si ce crezi despre o persoana chiar daca e de bine sau de rau sa fi since nu inseamna a spune lucruri gresite si doar parerea ta descpe ceva asta crezi tu! im opinia ta asta e bine nimeni nu te poate judeka si eu sunt sincera si pr mei de asata ma iubesc pentru ca sunt sincera mereu cu ei >big grin