OK, eu spun ca iubirea e iubire si n-ar trebui sa cunoasca obstacole. Daca va iubiti, fiti impreuna. Daca veti vrea sa va casatoriti sa stiti ca nu sunteti obligati sa o faceti si la biserica. Problema e: daca vreti copii sa stiti ca aveti sanse sa aveti copii handicapati. Nu e de glumit cu relatiile intre rudele apropiate.
Făceți-vă de cap unul cu altul - dar... cam atât. Probabil nu vă veți putea căsători decât cu dispensă. Dar nu cred că o să vreți asta.
Legal e OK, daca voi va iubiti, nu inteleg care ar fi problema. Poate nu va puteti casatori in biserica, dar ce conteaza asta? Eu nu m-as casatori in biserica nici platit.
Casatoria religioasa e interzisa pana la gradul 7 cred. Intre rudele in linie dreapta si dintre frati si surori in linie colaterala este considerat incest. In acest caz descendenta poate fi nesanatoasa.
Potrivit prevederilor art. 6 al. 2, din Codul fam., pentru unele motive temeinice, se poate incuviinta casatoria intre rudele de sange pe linie colaterala (verisorii primari), de catre Consiliul popular al judetului respectiv, prin decizie motivata (a se vedea si Decret. 278/1960).
Deci tu alegi. Daca o sa ai prin absurd copii cu el, au sanse sa fie handicapati. In biserica nu va puteti cununa pe langa faptul ca e un mare pacat.
Pe asta chiar trebuie sa-l uiti!
Cum ar veni parintii vostri sunt verisori primari, nu?! in cazul asta evitati... fecundarea. ramaneti amici desi v-ar trage inima la mai mult de atat.
Da grab parintii sunt verisori primari
Da, au dreptate că e legal dar dar dacă vrei să ai o relație de viitor cu el și eventual să vă întemeiați o familie, copilul vostru are șanse mari să se nască cu maladii cromozomiale care sunt imposibil de tratat
Nu e prea ok, gradul 2 nu e ok, daca era de gradul 3 era bine si eu am avut o relatie cu verisoara de gradu 3.
IoanaAnghel24 întreabă: