| Paula12210983 a întrebat:

Bună TPU am și eu o întrebare.eu am 17 ani și prietena mea cea mai buna 16, noi vrem sa plecam de acasa din cauza părinților noștri foarte severi și violenți. Dacă ne mutam în alt oraș fără permisiunea și știrea lor ce se va întâmpla? Dacă ne dau dispărute și ne găsește politia chiar dacă suntem deja în alt oraș politia ne va informa părinții sau ne va duce la centru? Ne poate găsi politia chiar dacă suntem în alt oraș? Ne poate duce acasă chiar dacă noi nu vrem?

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Veti fi date disparute la Politie si cautati toata tara, posibil chiar la televizor.
Sigur ca Politia va va gasi si aduce inapoi, ca asta este rolul ei, odata ce inca sunteti in tara si va vor preda parintilor vostri, iar in caz de refuz, Serviciul de protectie al copilului va poate lua si duce intr-o Casa de copii, unde veti trai pana la 18 ani.

Daca parinti sunt severi si va bat, eu spun sa mergeti amandoua la Politie si sa le aratati vanataile si unde ati fost batute fiindca Politia va va ajuta sa va duca intr-un Centru de Plasament si parintii vostri vor fi aspru pedepsitit de lege.

Oricum sa va mutati in alt oras este imposibil, ca sunteti minore amandoua, nu aveti bani, nu aveti drept sa inchiriati nimic, deci nu puteti sta pe strazi ca atunci puteti fi furate si batute de golani sau proxeneti care racoleaza femeie pentru prostitutie.

| dullcat a răspuns:

Unde sa plecati? Eu sunt sigura ca se poate rezolva problema daca exista bunavoiunta din partea tuturor.Ce inseamna parinti severi si violenti? Cred ca exagerati destul de mult. Unde veti locui in alt oras? Cu ce va veti intretine? De unde bani?

| Freya1 a răspuns:

O sa va găsească oricum intr-un final și va vor duce acasă.
Mai bine asteptati 18 ani decât sa complicati lucurile mai tare.

| KovacsB a răspuns:

Cum v-ati gasit amandoua cu parinti severi si violenti.
Iar ti-ai facut cont nou?

| MarianWLF a răspuns (pentru KovacsB):

Am dat azi de 3 conturi goale cu o singura intrebare de genul, cred ca vrea sa puna intrebari si tot el sa raspunda de pe 10 conturi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Politia va gaseste oriunde.
Sunt camere de supraveghere.

| Paula12210983 explică (pentru anonim_4396):

Și ma poate duce cu forța înapoi?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Paula12210983):

Clar te duce.
Dupa 18 esti libera.

Chiar dacă nu vreau asta, ma poate obliga?

Dacă eu îmi închiriez un apartament/garsoniera cu prietena mea ne poate scoate fără acordul nostru?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Paula12210983):

Pentru ca esti minora te va duce cu forta ori la parinti ori la orfelinat.

Mulțumesc pentru răspuns chiar dacă nu e prea incurajator)