| eueu1996 a întrebat:

Buna TPU am si eu o intrebare stiu ca a mai fost pusa dar fara nici o lamurire. Sotul meu bea foarte mult. In fiecare seara el vine beat si pe deasupra mai are si chef de scandal. Mai nou incepe sa tipe la fetita de 9 luni pentru ca cea mica plange. si asta a pus capac la toate. va rog numi dati sfaturi gen vb cu el sau zii sa mearga la doctor pentru ca nu vrea. vreau daca stiti ceva medicamente sau leacuri babesti ca sa ii fie rau dupa. va rog sunt disperata!

Răspuns Câştigător
| BackAgain a răspuns:

Eu am crescut cu un tata alcoolic. Nu violent, certaret, artagos sau altceva. Mielusel. Venea de cateva ori pe saptamana beat, fie adormea pe fotoliu cu televizorul apris si telecomanda in mana, fie il apuca mesteritul prin casa. Daca-l lasa-i in pace, dormea sau isi termina mesteritul si se punea in pat. Daca-l bazaiai, se stranba la tine, iti comenta putin si isi vedea de treaba. In rest, se mai imbata pe la ocazii. Cand era treaz, sa tot stai cu el! Cu toate astea, numai eu stiu de cate ori, copil fiind, am verificat aragazul si usa, de cate ori i-am ascuns cheile de la masina de frica sa nu plece cu ea beat si sa faca accident, de cate ori ma uitam seara la ceas ca era 10 si n-a ajuns acasa cand el trebuia sa iasa la 7 de la lucru, toata speriata ca poate a patit ceva (ca a sarit la bataie un betiv violent la birt, ca nu s-a uitat cand a travesat si l-a lovit masina, ca i s-au impleticit picioarele de beat si a picat in sant etc), de cate ori am plans in camera mea cand ii auzeam pe parinti cum se cearta sau de cate ori au facut colegii misto de mine ca "vai, ce betiv e taica-tau!" Astea nu sunt ganduri si frici pe care ar trebui sa le aiba un copil. Daca nu intelege de vorba buna si nu vrea sa mearga la doctor sau sa se lase acasa de baut, nici de dragul tau si al fetitei... lasa-l. Ia fetita si lasa-l singur o perioada, sa vada cum e fara voi si daca merita sa tina de bautura sau de voi. Nu crede daca zice ca da, da, se lasa... stai sa vezi daca incearca sau sunt doar vorbe. Daca sunt doar vorbe, e clar ca n-are vointa (fie e un caracter slab fata de vicii, fie crede ca te duce de nas). In cazul asta, baga divort sau macar nu mai locuiti impreuna. Crede-ma ca si fetita ta o sa creasca mai linistita locuind doar cu tine decat cu scandal in fiecare seara. Daca sunteti divortati sau nu mai stati impreuna, nu inseamna ca el e mai putin tatal ei sau ca ea nu poate sa-l vada. Pot fi la fel de apropiati. Doar ca nu o sa-l mai vada beat, nu o sa va mai auda certandu-va si nu o sa creasca plina de ingrijorari de adulti. O sa-l vada cand e treaz si painea lui Dumnezeu. La fel si tu.

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un sfat : divorteaza de el. Omul alcoolic,alcoolic moare. Bine,exista si cazuri in care barbatul s-a lasat de bautura. Dar asta pentru ca si omul a vrut. Daca el nu vrea,nu ai nimic de facut. Daca deja se rasteste la copil, inca un pic si va ridica si mana asupra ta. Tu alegi langa cine iti traiesti viata. Dar mai bine cresti copilul singura decat langa un tata care traumatizeaza copilul. Copilul va creste si ce crezi? Va copia cracterul sotului tau. Cu cat tii mai departe copilul de un asemena om, cu atat mai bine pentru sanatatea psihica a copilului tau.

Ca sa iti dau un exemplu, tatal meu a fost alcoolic. A si murit de ciroza hepatica din cauza alcoolului. Tatal meu nu prea steatea pe acasa, iar fratii mei mai mari erau numai in fundul lui. Eu am stat mai mult langa maica-mea. Fratii mei au copiat viciul alcoolului si violenta de la tata pentru ca au fost in preajma lui mereu. Eu am stat langa mama si uite ca eu nu sunt precum fratii mei. Nu consum alcool decat la ocazii si sunt o fire calma.

Si da, mama m-a crescut singura. Nu si-a mai refacut viata pentru s-a saturat de calvarul facut de tata. Dar uite ca am invatat ceva de la mama. Daca stateam langa tata probabil acum eram beat in vreun sant. Dar uite ca fac o facultate si am o mica afacere. Si asta datorita educatiei pe care am primit-o de la mama.

Tu alegi ce faci in continuare. Dar vezi sa nu ajungi in situatia in care sa iti pui intrebare "langa cine stau eu?". Oare merita? Mai bine faci pasul acum si nu iti pare rau ca ti-ai pierdut ani din viata langa un om alcoolic care ti-a facut viata un calvar.

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Acele medicamente nu au nici un efect pe termen lung, fiindca este ilegal sa i le dai pe ascuns si atunci va trebui sa fie de acord sa le ia. Si evident ca va renunta la ele imediat. Daca incerci sa i le dai pe ascuns, va afla, fiindca e destul de simplu sa afle (au un gust pregnant si va lega imediat faptul ca se simte rau ed faptul ca mancarea are alt gust). Si poti ajunge si in inchisoare, pentru infractiuunea respectiva.
Singura solutie reala este sa discuti cu el, dupa a doua sau a treia betie (nu lasa in nici un caz sa treaca mai mult timp) si sa mergeti impreuna la psihiatru. Nimic altceva nu va functiona.

| ROB3RT89 a răspuns:

Buna,
Cum am mai zis, e mai usor sa previ decat sa tratezi.
Nu exista leac babesc sau ceva de genu, ambitie si atat.
Si asta trebuie sa constientizeze el.
Daca bea in fiecare seara, e nasol.
E la un stagiu destul de avansat.
Are nevoie de ambitie sa renunte la acest viciu nociv.
Si e o solutie sa vorbesti cu el si sa-l convingi sa renunte pentru ca e bine si pentru el dar si pentru altii.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mina! Tu ce varsta ai? Dar soțul tau, i mi pare rau ca treci prin asemene situatii, mai exact de cit timp bea? Are loc de muncă? Sau el toată ziua nu face nimic decît să bea? In general omul beat are chef de scandal, băutura il face puternic ca un leu pus pe harță, mai rau este ca sotul tau î si varsa nervii pe voi două, te si bate? Reclama l la politie, medicamente ar fi diazepam sa i pui in bautură dar nu le poti cumpăra decat cu rețetă de la medic si c am greu obtii asa ceva ca niciun medic nu se riscă, daca pui multe diazepame in pahar il poti omorîî pe soț, face infarct si politia deschide o anchetă si vede de unde ai facut rost e medicamente si intrii la puscarie ca ti ai omorît soțul, crimă cu premeditare, trebuie alta solutie, dar care? Mergi la medicul vostru de familie si spune i situatia ta, si politia, faci plîngere ca sotul este agresiv cu voi două si in fiecare seară ajunge acasa băut si pus pe scandal, tu de unde esti? Poti pleca de acasa cu fetita la mama ta, ca sa scapi de el si bagi divort, alte căi nu sunt, te inteleg ca esti disperată dar daca i pui ceva in pahar medicamente nu sti cum reactioneaza si daca il omori stai 20 de ani in inchisoare si nu cred ca asta vrei sa te nenorocesti pe viață, el moare, dar tu te vei chinuii tot restul vietii. Cel mai bun sfat divorteaza de el si i ti cresti singură fata.

| eueu1996 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Eu am 21 de ani el lucreaza. uneori vine el cu chef de cearta alte ori ii reprosez eu ca dc vine beat si se ajunge iar la cearta. nu e violent nu ma abuzeaza doar ca ce folos ca nu am liniste in casa. nu vr sa il omor fereasca dumnezeu vreau doar sa ii fie rau caci asa stiu sigur ca se potoleste inainte nu beea in halul asta chestia asta merge asa din mai 2017

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru eueu1996):

Sigur este din cauza anturajului, colegii il scot la băutură si el sa obisnuit, nu este indicat sa i faci ceva sa i fie rau, deoarece nu stii nici ce anume sa i dai si nici cum va reactiona organismul lui, cel mai bine este sa discuti cu el cand este "treaz" nu după ce a băut, deci intr o zi cand nu vine beat, sau in weekend cand stă acasa, si spune i ca nu i ti place comportamentul lui cand bea, el acum are o familie pe voi două, numai este singur, deci trebuie sa se gindeasca ca este tînăr, si băutura il distruge, tu vrei sa i fie rau ca sa ai motiv sa i spui ca este de la băutură nu? laughing Cel mai bine gaseste o metodă de a vorbi cu el cand nu bea si trebuie sa rezolvi aceasta situatie, sunte ti tineri amindoi si ave ti si copil sa va traiasca. De unde sunte ti voi? Parintii vostrii( ai tăi si ai lui, socrii tai) stiu ca soțul tau bea si se poarta urit cu fetița?

| eueu1996 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu stiu pentru ca ai lui au interes 0 si ai mei nu sunt in tara. iar de vb cu el nu se poate pentru el e cv ok stagiul in care este. iar daca vede ca ii e rau se lasa singur. ultima data cand i-a fost rau vreo 3 zile de la bautura ca a baut wisky na pus alcool in gura juma de an

| Freya1 a răspuns:

Tu vrei sa ii gasesti leacuri babesti in loc sa ii pui bagajele la usa?
Nu ai observat sau realizat ca el nu are leac si ca ii place situatia in care este? Tu ca tu ca sa zicem ca nu te respecta da copilul ala mic ce vina are sa il ti in traume? Si eu am un tata care consuma alcool si imi pare rau ca nu am sufletul ala ca de as putea as urao pe mama ca la tinut langa noi si nu i-a pus bagajul la usa, la lasat sa ne traumatizeze si sa ajung la 22 de ani cu probleme cu nervi.Asta e mediu in care vrei sa traiesti si sa iti cresti copilul cautand leacuri babesti.Schimbai iala si pune bagaju la usa daca face urat cheama politia deoarece nu esti bataia lui de joc, nu se termina lumea la el si nu o sa mori.

| N0xEterniS a răspuns:

Lasa-l, nu spera ca o sa fie bine, pentru ca o sa treaca viata pe langa tine. Nu esti obligata in niciun fel sa stai cu el, vazand ce face. Divorteaza si gata, de nu probabil o sa-ti para rau mai incolo.

| eueu1996 explică (pentru N0xEterniS):

Nu l-as lasa pentru ca cand e treaz e painea lui dumnezeu.si mi-ar parea rau daca as reusi sal acap ar fi o minune

| drutzix a răspuns:

Urma sa iti spun exact ce ti-a spus BackAgain. Eu zic sa ii asculti sfatul plus ca al tau nu e 'mielusel' cum e tatal lui BackAgain (desi in opinia mea e vorba de violenta psihica, chiar daca nu era violent fizic).
Nu exista leac daca nu vrea sa se schimbe. Primul lucru ar fi sa recunoasca si sa inceapa un tratament.

Răspuns utilizator avertizat
| Mirris a răspuns:

Din punctul meu de vedere nu merita sa stai cu un asemenea specimen si o speranta.Gandeste ca timpul trece si copilul tau va creste in scandal si batai.Asa ca mai bine lasa-l in plata lui daca el a ales calea asta.Sanatate.

| eueu1996 explică (pentru Mirris):

Nu e violent fizic dar este deranjant verbal. sincer nu prea stiu ce sa fac am vrut de cateva ori sa plec dar fetita tine ft mult la el si nu vr sa creasca fara tata

| Mirris a răspuns (pentru eueu1996):

Deocamdata nu dar peste ceva timp e posibil.Inteleg ca fetita tine la el insa gandeste-te ca ea creste si daca vede certuri si tipete o sa creada ca e ceva normal intr-o familie.Eu am crescut de la varsta de noua ani in scandaluri si stiu ce inseamna asta.Acum cum crezi tu ca e mai bine.

| eueu1996 explică (pentru Mirris):

Stiu si eu ce inseamna sa cresti asa dar si fara un parinte e greu. eu pana la 14 ani am stat fara parinti... erau in strainatate. eu am stat la rude dar eram sclava bataia lor de joc bucatar menajera ingrijitor de animale pentru ca locuiau la tara bona toate le faceam eu nu stiu daca mancam macar o data pe zi dar baiaie luam de 4 5 ori pe zi. alor mei nu le spuneam pentru ca imi era frica ca or sa ma omoare pana vin ai mei acasa si am stat asa de la 8 la 14 ani dupa m-au luat cu ei. acolo ei se certau dar macar nu eram bataia nimanui de joc. de aia nu vreau ca fata mea sa creasca fara parinti si caut un leac pentru sot

| anonim_4396 a răspuns (pentru eueu1996):

Atunci daca vrei ca sa aiba copilul tata, accepta asa cum este si nu te mai plange. Il accepti, atunci iti place. Si mama mea a zis sa aiba copiii tata, iar doi dintre frati uite unde sunt. Nu vreau sa mai intru in detalii. Tu alegi ce faci cu viata ta. Nu iau eu decizii pentru tine.

Răspuns utilizator avertizat
| Lumideea a răspuns:

Nu ii face rau mai bine da-l dracu afara din casa sau cheama politia daca se agraveaza situatia laughing

| eueu1996 explică (pentru Lumideea):

Nu e chestia ca mi-ar fi frica de el mie ca in stadiul care vine acasa il pot bate de sai sune apa in cap dar imi sperie fetita

| Lumideea a răspuns:

Sincer cu un om care le are cu bautura e greu sa il scoti din ale lui f greu, vei duce o viata groaznica iti spun sincer