| deeutza24 a întrebat:

Am si eu o problema.Am 24 Ani, lucrez, fac postliceala(postliceala o fac sa le fac alor mei pe plac) va rog sa imi dati si mie niste sfaturi, nu mai stiu ce sa fac m-am saturat sa stau tot cu ai mei in casa spun asta pentru ca nu ma lasa sa ies.EU lucrez in fiecare zi pana la ora 20 dar la ora 21 eu trebuie sa fiu in casa.Am si eu yubit, am prietene, prietenii dar nu pot sa ies cu ei din cauza alor mei, nu mai stiu ce sa fac cu ei sa inteleaga ca am si eu nevoie de libertate ca totusi am 24 de ani nu 10-15, vreau sa imi fac si eu o familie dar in ritmul asta nu pot sa imi fac.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati nu mai suport situatia asta.

Răspuns Câştigător
| WestSid3 a răspuns:

Nu te descuraja! Ai incredere ca totul va fi bine.
Deci, mai intai de toate tu trebuie sa ai niste principii dupa care sa te ghidezi. Ai tai nu iti vor raul, din contra, dar din cate vad, te "protejeaza" prea tare.
Spune-le ce ne-ai spus si noua, ca ai o varsta, ca nu mai esti copila, ca ai nevoie de libertate, ca esti matura, ai o varsta la care sti ceea ce iti doresti, iar ei sa inteleaga ca nu mai esti o fetita. Poate acestea s-au intamplat deoarece vroiai sa fii "cuminte", trebuie sa fii un pic mai rebela, dar sa nu ti-o iei in cap ca s-ar putea sa ajungi sa te certi rau de tot cu ai tai si sa ii parasesti si s-a racit relatia dintre voi, cum au patit multi alti tineri. Acum, pana ai un viitor asigurat, mai locuieste cu ei, insa daca vei continua sa stai cu ei pana la batranete, vei ajunge intr-un moment in care o sa se profite de bunatatea ta.
Cu toate acestea nu trebuie sa le vorbesti urat, totusi sunt parintii tai. Poarta o discutie impreuna cu ei si dovedeste-le ca pot avea incredere in tine si in ceea ce iti doresti sa faci, sa le spui ceea ce te "irita" si la randul lor, sa iti spuna de ce nu le convine ca iesi cu iubitul si cu prietenii in timpul liber.
Fii optimista! Numai bine si Sarbatori Fericite!

10 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Înnebunesc când văd cretini precum userul SandyBelle care sfătuiesc oamenii să nu-şi calce în picioare părinţii chiar dacă aceştia greşesc în cel mai groaznic şi cretinoid mod cu putinţă.
Ce să faci? Mută-te de-acolo!
Nu! Oamenii ăia nu-ţi vor răul! Vor doar să fii la fusta lor şi la cheremul lor toată viaţa!
Fugi de-acolo că rămâi pe loc tu ca persoană din cauza lor!
Succes!

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Pestele se mai impute si de la cap, care sunt motivele pentru care nu te lasa, desi muncesti si te duci si la scoala? Ca mi se pare disproportia cam mare...

| Amelie_2576 a răspuns:

Cat timp vei locui cu parintii, mai ales daca sunt posesivi si autoritari, acestia vor continua sa te vada tot ca pe un copil, desi tu esti acum femeie in toata firea. Nu ai cum sa-i schimbi sau sa le schimbi convingerile.
Singura solutie este sa te muti singura, cu chirie, iar daca nu-ti permiti sa stai singura, poti inchiria un apartament impreuna cu o colega/studenta/prietena/alta fata cu serviciu si un venit.
Numai asa vei putea sa-ti iei propria viata in maini si sa-ti intemeiezi pe viitor o familie, in functie de alegerile tale.
As dori sa adaug ca este greu sa-ti stabilesti propriile reguli intr-o casa in care nu esti stapana. Intr-un fel este normal. Proprietarul, respectiv parintele, se poate simti deranjat de revenirea fiului/fiicei acasa, la ore tarzii. De obicei, regulile ti le poti stabili numai in propria casa. De aceea este foarte important ca, la maturitate, fiecare om sa stea la casa lui (desi nu-i usor).

| YourDailyApple a răspuns:

Pai esti deja femeie in toata puterea cuvantului la 24 de ani, nicidecum o pustoaica. Parintii tai probabil ca vor sa te eticheteze drept o adolescenta ce abia a descoperit si ea viata si nu e sigura ce vrea de la ea. Scoala faci, de lucrat lucrezi, ai intentii seriose si vrei sa iti intemeiezi o familie. Bravo! Ei ar trebui sa te incurajeze si sa te sustina. Nu vad de ce sa iti faca o ora de venit acasa la 24 de ani straight face mi se pare total aiurea mai ales cand vezi ca pana si mucosi de 15 ani stau pana in zori prin baruri si cluburi ( si aia nici macar nu produc nimic ci doar consuma ). Solutia e sa te muti acolo cum a spus si @Kongeriket, din moment ce lucrezi iti poti pune vreo cativa bani deoparte pentru a-ti gasi o gazda pe undeva impreuna cu iubitul tau si eventual sa faceti 50-50 sa impartiti chiria. Mai bine singura pe picioarele tale decat sa te streseze ai tai cu regulile lor stupide.
Auzi si tu, la 24 de ani sa ai ora de venit acasa si sa nu meriti si tu o iesire la un suc sau undeva dupa o zi grea de munca... ce oameni straight face.
Numai bine!

| WestSid3 a răspuns:

Scuze pentru Offtopic:
@kongeriket Doar nu vroiai sa o sfatuiesc sa ii dea afara din casa si sa le ia salarul/pensia. Prin astea le poate dovedi ca nu este ca ei, sa se mute de la ei si sa isi faca o familie si un viitor, chiar si fara ajutorul parintilor.

| xxdd a răspuns:

IA ATITUDINE!
Tu te porti prea frumos cu ei si ii lasi sa faca cu tine tot ce vor ei chiar si la 24 de anistraight face
De maine fa tot ce vrei, iesi la cat vrei, daca incep cu gura pe tine prinde si tu glas si comenteaza "toti colegii de la mine de la sv ies cand vor numai eu.".

| AnNyşK a răspuns:

Pfff... da asta asa este ai si u o varsta app. multi inainte:*, nu stiu vb cu ei si spune-le ca numai esti o pustoaica ca sa iti aibe grijahappyca sa scapi de gura lor cel mai bine ar fi sa te mutihappyDar mai intai fai p ai tai sa inteleaga anumite chestiihappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Maritate.si mergi in casa sotului tau, si a soacrei tale.care va face pe stapana, iar el va spune ca masa, ca de aia e barbat. iar tu vei vrea sa te plangi cuiva. dar n-o sa ai cui.fiindca ai plecat fara voia alor tai.si uiteasa veti trai fericiti pana la adanci batranete. daca le mai apuci din cauza harcei de soacra.ca asta e treaba soacrelor.sasi streseze nurorile.succes.

| jgj a răspuns:

Ce sa zic, imi pare rau, ideia e ca nici eu nu sunt mai breaza bine am doar 21 de ani, dar am noroc ca am plecat la facultate, motiv pentru care am plecat la 320 km distanta cand puteam sa raman la mine acasa.Pana la urma parintii sunt cei care ne fac sa ne distantam de ei, si sa nu mai dam pe acasa cu lunile, spre ex nu am mai fost acasa de cand s-a inceput facultate pe 1 oct. si nu ma duc nici de Craciun, ca sigur nu am voie sa ies din casa, asa cum au facut toata vara. tie ce sa-ti zic, decat ca fi puternica si pleaca de langa ei, lasa-i singuri, muta-te la prietenul tau, (asta daca crezi ca merita) daca nu mergi cu chirie, i-ati viata in maini si lasa-i, ei cand au avut varsta noastra si-au trait viata, sa ne lase si pe noi sa simtim ca traim.

| deeutza24 explică:

Am avut discutii cu ei si le-am zis ca nu mai sunt o pustoaica si multe altele, am vorbit cu ei de o gramada de ori dar se pare ca tot nu au inteles sad