Eu zic sa stai la bunici macar ei nu sunt plecati in alalalt capat de lume, daca parintii tai te-ar fi iubit pe tine si pe fratioarul tau atunci ar fi stat cu voi, ce si in romanaia exista locuri de munca nu numai in Italia.Aceasi situatie o am si eu stau cu bunica si e mai bine la ea decant la parinti fiindca parintii mei sunt despartiti de cand aveam eu 3 ani si de la 3 ani am mers cu mama ca ce era sa fac eram un copilas nu cunosteam decat dragostea mamei, si pe la 10 ani am venit cu mama, sotul ei de acum, fratiorul meu vitreg la bunica si eu aici la bunica ma ramas nu am mai vrut sa ma duc inapoi pentru ca ei isi bateau joc de mine, acum am 13 ani si nici in ziua de azi nu vreau sa merg la mama sau la tata.Deci eu iti sugerez sa ramai la bunici iti zici la ei i mai bine iti zic din propria mea experienta. Sper ca te-am ajutat.Bye.
Lasa lucrurile sa decurga de la sine. Ce varsta are fratele tau? Stai acolo unde esti. Spune-le parintilor ca ai vrea sa stai cu ei, dar nu in Italia. Sa vina in Romania. Aici ai tu prietenii si rudele (bunicii). Zici ca bunicii sunt cam dupa bani. Cu atat mai mult ar trebui sa stai cu parintii. Acum, depinde si cum sunt actele facute, cine e tutorele legal. Daca totul e in ordine si parintii vor sa te ia la ei, nu mai sta pe ganduri. Dar insista cat poti sa se intoarca ei in Romania.
Buna Crisu,
Iti intelegem situatia si vrem sa te ajutam.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Stiu ca iti va fi greu.dar du-te cu parinti tai, bunici te-au crescut dar ei te-au creat.in plus ca acum ai ocazia sa fii cu ei...
Avand in vedere ca ai numai 13 ani orice decizie ai lua, tot cu parintii va trebui sa stai pentru ca esti minor. Totusi, daca parintii sunt de acord cu orice decizie ai lua, atunci iti recomand sa stai cu cei care te fac sa te simti ca esti ca intr-o adevarata FAMILIE.
Parerea mea e sa faci ceea ce te indruma constiinta. Daca ai merge cu parintii ai avea ocazia sa petreci mai mult timp cu ei... orice ar fi ei sunt cei care ti-au dat viata. In plus, ai ocazia sa stai si sa studiezi intr-o tara straina...la varsta ta e foarte usor sa te acomodezi. Daca nu iti place acolo, ma gandesc ca oricand te poti intoarce in tara.
Pentru a putea vorbi in particular ma puteti contacta la urmatorul e-mail:cristian.laurentiu2008@yahoo.com