| Hamed134 a întrebat:

Aș avea nevoie de câteva păreri.
Ai mei sunt divorțați, eu am rămas în custodia tatălui iar mama e în străinătate, cu ea nu am avut o relație bună niciodată.
Cu tata lucrurile au stat altfel, am avut o relație foarte bună încă din copilărie dar odată cu divorțul s-a schimbat foarte mult a devenit foarte distant apoi s-a recăsătorit și am fost silit să părăsesc locuința, acum locuiesc cu o mătușă dar ocazional îi fac câte o vizită și tatălui meu.
Problema stă în felul următor: eu îmi doresc foarte mult să merg la o facultate dar din cauza situației din familie nu am posibilitatea.
Tata îmi reproșează zilnic că își cheltuie cu mine toți bani și pe mama nu o interesează spunându-mi că sunt destul de mare ca să-mi câștig existența.
La facultatea pe care vreau să o urmez pot intra doar la taxă.
Credeți că ar fi mai bine să mă înscriu la IF/ID sau să încerc să mă înscriu la o școala militară?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat!

Răspuns Apreciat de Editori
| Mieredealbine a răspuns:

Parerea mea este sa incerci mai intai sa le propui parintilor sa plateasca o parte, iar tu sa incerci sa gasesti un job micut, care sa nu ia foarte mult timp, pentru a achita macar o particica. Te sfatuiesc sa nu renunti la facultatea la care vrei sa mergi pana in ultimul moment, incearca sa aduci argumente parintilor, sa le spui ca asta este visul tau si nu vei renunta asa usor, sa le spui ca o sa te ajute mult in viitor si mai multe...

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O școală militară este uneori o soluție de avarie pentru cine nu are posibilități materiale.
De ce nu recomand asta. Să zicem că faci școala și constați că meseria nu ți se potrivește. Ori plătești scolarizarea, ori ești dator să rămâi în serviciul militar cam 10 ani.

| Wr3nch a răspuns:

Incearca sa vezi daca nu ai gasi ceva part time, asa ai avea timp si sa castigi bani si sa mergi la cursuri. IF/ID nu recomand daca chiar vrei sa inveti ceva in loc sa ai doar o diploma la final.

| cristimihailov a răspuns:

1. La reprosurile cu banii, ai doua optiuni:
- spune-i tatalui tau sa discute cu mama ta daca are ceva sa ii reproseze
- vorbeste cu mama ta, poate reusesti sa obtii banii in felul acesta, de la ea sau combinat.

2. Facultatea ar fi mai buna, dar daca nu se poate si scoala militara merge. Desi m-as zbate destul de tare la facultate la zi.

| Mmn a răspuns:

Si parintii mei au divortat si am ramas cu mama care dintr-un salar mic m-a sustinut la scoala mai departe pe mine si fratele meu. Ea mi-a platit toate taxele. Si acum lucrez, sunt casatorita si o ajut cu drag oricand pentru ca stiu ca ii era greu cand ma sustinea pe mine cu bani. Egoist tatal tau si in special mama ta care nu-i pasa. E de datoria lor sa te sustina eu asa zic. Ar trebui sa discuți cu ei. Sa fac facultatea care ti-o doresti si iti place.

| Stefan2267 a răspuns:

Poti sa te imprumuti de la cineva, sa platesti taxa la Facultate si sa iti iei un job part-time cat stai la Facultate pentru a-ti plati datoria si, eventual, urmatoarele taxe! Asa ar fi cel mai intelept! Nu merita sa iti distrugi mviitorul din cauza unui divort sau din cauza altor factori!
Succes!
A, si daca nu ai de unde sa te imprumuti, cred ca ai putea plati taxa in rate... Zic si eu! Nu stiu cum este regulamentul Facultatii unde dforesti tu sa mergi!
O zi frumoasa!

| Micleana a răspuns:

Dacă mai ai câțiva ani până la facultate te sfatuiesc să începi să muncesti și să strangi puțini bani, te vor ajuta la ceva. Dacă ai rude peste hotare mergi acolo și încearcă să ți faci un viitor. Niciodată să nu te abati de la vise, mereu există o soluție.