| anonimgirl13yj a întrebat:

as dori sa inteleg de ce de fiecare dată când incerc sa port o discutie bazata pe argumente cu mami sau cu tati legată de ceva ce imi doresc sa imi cumpăr ei spun mereu "nu, noi suntem părinții și nu vrem":/
De exemplu de câteva luni imi doresc foarte mult led uri, le Am spus de ce vreau. Nu este legat de bani, deoarece le-am spus că imi pot lua singura pe bursa de la scoala, dar răspunsul a rămas același... :/
Imi poate Raspunde cineva la intrebarea " De ce spun mereu nu?"
Am 13y

Multumesc anticipat

17 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Nu există nici un fel de răspuns și din păcate, nu sunteți singura care treceți prin așa ceva!
Ține de educație. Așa au fost educați și nu îi poți schimba.
Mai ai 5 ani până la majorat. Trebuie să înghiți și să suferi.
Succes la școală!

| anonimgirl13yj explică (pentru romeo78):

Nu pot spune ca sufar, am o familie unita si asta este mai important, dar tot imi doream mult led urile.
multumesc de raspuns!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Argumentul suprem este ca traiesti pe banii lor. Banii de bursa nu sunt ai tai. Sunt bani cu care statul ajuta familia cu copii. Cred ca la varsta asta ar trebui sa te preocupe mai mult cartea! Cu limba romana nu stai prea bine!

| DonAdrian a răspuns (pentru Salontanul):

Doamne fereste. Asa se creste un copil doar cu bani si refuzand fiecare dorinta?

| Salontanul a răspuns (pentru DonAdrian):

Da! Copilul trebuie sa invete sa-si castige banul. Un dat cu matura, un spalat vase, un mers la cumparaturi. Daca i se vor face toate voile, pentru ca asa vrea el, va ajunge un hot si destrabalat. O data tot o va da in bara. eu n-am primit toata copilaria mea mai mult de 3 lei si aia rar, o data la 2-3 zile. In liceu mai primeam 5 lei la doua zile si sambata 10 lei sa ma duc la un film si la o prajitura cu prietena. Am terminat liceul si m-am dus si am lucrat. Am invatat in paralel si am dat la facultate (Academia Trupelor de Uscat de astazi). Asa am invatat sa strang ban pe ban si la iesirea din facultate avea 10.000 lei stransi. Erau bani multi in acea vreme. Ma uit astazi, la voi tinerii de liceu care pentru orice cereti o aplicatie, ca va cheltuiti banii pe tampenii, dar (dupa intrebarile puse pe aici) nu stiti sa va calculati media semestriala, lucru care se invata in clasa aIV-a. Sa nu mai spun ca scrieti "Doamne fereste" fara semnul exclamarii. Asta-i generatia "teflon".

| anonimgirl13yj explică (pentru Salontanul):

Bursa o primesc fiindca am media generala 10
si pentru greselile ortografice facute imi pare rau, am scris repede si nu am corectat

| anonimgirl13yj explică (pentru DonAdrian):

M-am referit mai mult la lucrurile materiale, nu mereu banii conteaza, adica, au multa grija de mine, petrec mult timp cu ei si imi fac si mofturile unoeri. dar cand e vorba de lucruri materiale greu ii conving...

| anonimgirl13yj explică (pentru Salontanul):

Cartea ma preocupa foarte mult, anul trecut (clasa a 6a) m-am calificat la olimpiada și la matematică și la romana. Multumesc pentru raspuns!

| Salontanul a răspuns (pentru anonimgirl13yj):

Nu poti spune ca ai gresit in scris pentru ca te-ai grabit! Dupa clasa intai scrisul devine automatism. Daca erau o greseala sau doua se poate intelege. La mai multe este dovada ca nu stii limba romana, ca ai invatat gresit. Stii ce-i ciudat? Ca la tine doar altii sunt vinovati! Asta-i viata!

| DonAdrian a răspuns (pentru Salontanul):

In primul rand, are 13 ani. Despre ce munca vorbim aici. Da, nu scriu perfect si nu sunt atent ca sa demonstrez unei persoane necunoscute ca stiu sa scriu, sunt anul 2 la drept, mutat cu prietena si muncit in paralel. Asta e natura omului, sa isi usureze situatia, sa fie comod. Cu ce sunt devina copii pentru ca majoritatea parintilor le dau un telefon ca sa taca? Cu ce. De vina este societatea, nu copii. Sunteti un limitat sincer daca judecati copii/ tinerii in felul acesta. Da, nici mie nu imi place sa vad ca fratii mei stau mereu cu ochii in telefon, dar pot eu sa ii zic mamei cum sa ii creasca? Vorbiti de parca faceti parte dim generatia de aur, ce sa mai zic.

| Salontanul a răspuns (pentru DonAdrian):

La 13 ani altii isi castiga painea singuri. La 11 ani am ramas singur, acasa la bunici (s-au dus la bai), cu vaca, cu doi porci, peste 100 de gaini, gaste si curci. Ai ajuns la facultate, la drept, fara sa stii cand se pune semnul exclamarii? Vad ca si semnul intrebarii il sari! Si societatea este de vina ca nu va educa? Daca va da omul un sfat deveniti mojici spunandu-i ca este limitat? Faci dreptul si vei vrea sa-i judeci pe altii si tu nu stii sa te judeci pe tine, dand vina pe altii? Vai si amar! Nu-i de mirare ca Dragnea, pentru niste bani de care n-a beneficiat, a luat 3 ani si 6 luni si rahatul ala cu ochi de-si zice "Printul Paul" pentru 145 milioane de euro primeste 3 ani si 4 luni. Si, da! Generatia mea a construit ceva: hidrocentrale, termocentrale, centrala nucleara, canalul Dunare-Marea "alb inchis" (ca nu mai este voie sa-i zicem Neagra), blocuri, etc. Astazi nu se mai munceste nimic. O gramada de tineri someri si patronii se vaita ca nu gasesc mana de lucru. "Doamne fereste!"

| mihai69 a răspuns:

Citind și tot șirul de răspunsuri, înclin să cred că (încă) nu ești capabil să vii cu argumente convingătoare. Nu e suficient să fie simple argumente...

| Freya1 a răspuns:

Cand nu vor sa iti dea o explicație mai amplă sau nu stiu cum sa ti-o dea folosesc simpli "noi decidem".
Poate ei nu vor asta, nu le place, consideră că nu va ajuta cu nimic si atunci decid sa nu cumpere acel lucru.
Probabil ca bani din bursa ii vor folosi pentru tine, casa sau altceva.

| Cosmin89321 a răspuns:

Ba stai oleaca tu vrei leduri si iphone cel mai probabil, smr eu, eram si eu asa la 13 ani, am 16, asteapta ceva ai sa intelegi chestii in viitor pe care efectiv e imposibil sa le intelegi acum, nu ai ce face, zi ti in cap 'astia nu vor sa mi ia asta, aia e csf? ncsf?' tot ce poti sa faci acum e sa ai rabdare, nu te gandi la ce nu vor sa ti cumpere si profita de craciun sau ziua ta ca poate sunt mai ingaduitori atunci

| anonimadinAlba a răspuns:

Scuze ca iti spun, dar dacă atat ii duce capul nu ai ce sa le faci.
Asa se comporta si mama cu mine, de la un timp în coace îmi cumpara cam tot ce vreau (când e vorba de chestii din astea ieftine sub 200)... deci poate dupa ce vei fii puțin mai mare își vor schimba atitudinea fata de tine.
Sau ar mai fii o varianta, poate vor sa iti cumpere ei cadou de crăciun acele led-uri

| DonAdrian a răspuns:

Cum a spus cineva, cam trebuie sa inghiti multe din regulile parintilor. Cu timpul poate vei vedea ca au dreptate sau poate vei vedea ca doar a trebuit sa astepti. Depinde si de varsta lor. Poate argumentele tale nu au fost destul de bune. Pana la urma sunt doar niste led uri. Nu e ceva foarte foarte wow. Incearca sa promiti ceva in schimb. Tactica asta o foloseam eu?