| EO001 a întrebat:

Buna, TPU!
As fi recunoscătoare daca ar putea să-mi ofere cineva careva informatii in privinta situației ce urmează o sa descriu.
În perioada anilor de studiu de licență, mi-am cunoscut actualul logodnic. Toamna aceasta, intenționăm să ne căsătorim. El este din Iași, eu - din Republica Moldova. Cu toate că am redobandit cetățenia română anul trecut, pe lângă certificatul de nastere nu dețin decât pașaport biometric românesc.
Prin urmare, daca sunteti drăguți, as dori sa aflu daca e posibil de înregistrat căsătoria între doi români, în condițiile in care o persoană nu deține domiciliul în România și de ce acte suplimentare ar avea nevoie si, în general, care ar fi procedura intreaga. De asemenea, este o mica confuzie în privința certificatului medical si anume unde am avea posibilitatea să îl facem...
Scriu aici din considerentul in care, în momentul actual, nu suntem in Romania.
Va multumesc anticipat, week-end minunat tuturor!

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Daca aveti amandoi carte de identitate emisa de statul roman (buletin), atunci nu aveti nu aveti de ce sa va ingrijorati.

| EO001 explică (pentru anonimg):

Asta e si dilema... ca eu nu dețin, am specificat anterior. Oricum, multumesc!

| anonimg a răspuns:

Pentru emiterea unei cărți de identitate trebuie ca solicitantul să aibă o locuință sau sa fie luat în spațiu de către cineva care are o locuință. Acest lucru este valabil și pentru cetățenii români; deci și pentru cei care își doresc cetățenie română.
Poți să contactezi ambasada Moldovei în România:
https://romania.mfa.gov.md/ro/content/contacte

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Eu m-as uita pe mae.ro si as suna la asistenta consulara sa intreb.

De acolo ar trebui sa te directioneze in alta parte, daca va fi cazul.