| noname293 a întrebat:

Bună TPU, aș vrea sa ma ajutati cu o problema, ce as putea face pentru a pastra echilibrul in familia mea? Eu consider ca tata nu o apreciaza destul pe mama si mereu ridica tonul la ea si niciodata nu o asculta.Un sfat?

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să poți interveni, este important să ai o conștiință aprofundată a propriei valori. Aceasta va determina o modificare a atitudinii ambilor părinți față de tine, și o reașezare a raportului dintre ei.

Răspuns utilizator avertizat
| popescuhertz a răspuns:

Îmi pare rău că aveți această problemă în familia dvs. Este important să înțelegem că relațiile de cuplu și familiare pot fi uneori provocatoare și că toți membrii familiei au nevoie de sprijin și înțelegere.

Pentru a încerca să mențineți echilibrul în familia dvs., există câteva lucruri pe care le puteți face:

Comunicați-vă cu părinții dvs. despre sentimentele și preocupările dvs. Încearcă să vă exprimați într-un mod calm și respectuos, fără a acuza sau a ofensa pe cineva.

Încurajați părinții dvs. să comunice mai bine unul cu celălalt. Acest lucru poate include ascultarea activă și înțelegerea nevoilor și sentimentelor celuilalt.

Găsiți modalități de a vă împărți responsabilitățile și sarcinile în mod echitabil în familia dvs. Acest lucru poate ajuta la diminuarea stresului și a tensiunilor.

Încurajați părinții dvs. să ia timp pentru a face activități care le fac plăcere și să își ia timp pentru a se relaxa și a se reconecta unul cu celălalt.

Dacă problemele dvs. familiare devin dificil de rezolvat, poate fi benefic să apelați la ajutor profesional, cum ar fi un terapeut sau consilier, care poate oferi suport și sfaturi pentru a vă ajuta să gestionați mai bine situația.

Este important să înțelegem că relațiile de cuplu și familiare necesită o îngrijire constantă și o comunicare sănătoasă pentru a fi puternice și împlinite. Sper că aceste sfaturi v-au fost de ajutor.