| DariaBoldor a întrebat:

Bună tpu.Astazi la școală a fost cam oribil.Ieri am ajutat o colega. A spus ca *cine face dansul cu mine?* și eu m-am decis sa îl fac cu ea ca să fim amândouă sa nu o jignească pe ea. Se pare ca un coleg m-a filmat și ei având un grup secret fără mine și prietenele mele l-au trimis pe acel grup, toată clasa a văzut, dar m-au filmat doar pe mine nu și pe cealaltă fata, m-am făcut de ras ajutându-mi colega ca sa nu se simtă exclusa dar se pare ca eu m-am simțit asa. Pe celelalte fete nu le-au băgat în grup doar pentru ca sunt prietene cu mine. Am devenit ciudata clasei, tot timpul am fost asa. Cum suntem împărțiți în doua clase, am picat în clasa în care cea mai buna prietena a mea nu este, nu ne văzusem de 5 luni, din iunie și îmi era dor de ea. Cum fiecare dintre noi ne-am făcut alte prietene nu am mai prea vorbit dar azi când am văzut ca a venit la noi în clasa pe ascuns cu restul m-am bucurat pana când fata care ma jignește a îmbrățișat-o știind ca o sa ma enervez apoi am gonit-o pe fata și mi-am luat în brate prietena, aveam lacrimi în ochi, chiar țin la ea... Dar când am văzut ca sta cu fata cealaltă pe care o vede în fiecare zi și pe mine o data de doua ori la o luna m-am simțit exclusa efectiv. De ce eu? De ce eu sa fiu aia bătută și jignita? Sunt asa din clasa 1, nu mai suport... Ma simt oribil de rău, exclusa și folosita de colegii mei ca pe o cârpă, Daria dă-mi tema, Daria dă-mi lecția, Daria dă-mi telefonul, Daria șterge tabla, Daria du-te du-mi apa etc. Nu mai suport câteva replici spuse de colegii mei! Cum pot evita asta? Cum pot sa le arata ca nu sunt asa cum cred ei ca sunt? Va rog ajutați-mă!

Răspuns Câştigător
| Liviu a răspuns:

Nu ai cum, ca sa intelegi ideea, am 28 de ani sunt barbat.De mic copil am fost ca si tine, exclus din grupuri colective la scoala. Am fost genu acela de baiat retras timid si lupu singuratic.Acum ajuns la maturitate nu am multi prieteni, am doar cativa, de bazat? nu ma bazez pe nimeni, ci doar pe parinti.Amici de cafea? de o bere? de un suc? sunt peste tot, toti te asculta, toti isi da cu parerea dar de ajutat? cam slabe sanse.Trebuie sa intelegi faptul ca nu e vina ta ca esti asa.Cand un om e diferit, ori e pusla zid, ori impuscat, ori facut sa se simta ciudat prin diferite metode.Nu e vina ta ca ai primit o educatie(sau nu? nu stiu asta)ideea e ca oameni care sunt diferiti mereu sunt priviti ciudat.Si eu cand eram copil, parintii mei ma bagau pe la 14 ani la ora 10in casa.Erau parinti care isi lasau copii pana la 1 2 noaptea la 14 ani.E vorba de educatie, chiar daca nu am ajuns doctor, sau inginer, vorbim de niste principi morale.Trebuie sa intelegi,si vei realiza mai incolo cand te ve mai mari,faptul ca educatia si mediu din care provine un copil,sau un adult,face toti bani,asta conteaza cel mai mult.Un om, copil, adult sau cum vrei sa ii spui. Daca a trait intr-o familie unde se facea misto, intruna, si se injura, se bateau intre ei.Asa se va comporta si in societate, la munca, sau la scoala.Nu vom putea schimba asta niciodata.Prieteni? ti-am mai zis, nu exista.Doar parinti sar in foc pentru tine, si nici asta nu e o regula. Tine capu sus, si fa-ti doar amici de o cafea.Bani sa nu imprumuti decat pana la 10 lei, mai sus nu ai si nu da, pentru ca in momentu in care dai bani, pierzi si bani, si prieteni laughing

6 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Ai incercat sa mergi la arte martiale?

Nu neaparat faptul ca iti cresc increderea in tine, dar iti faci prieteni mai luptatori care te pot ajuta la nevoie sa ii sperie pe restul.

| StefanE2019 a răspuns:

Două răspunsuri, unul simplu, altul mai complex.
Unul: dă-i dracu.
Al doilea:

Eu am 13 ani și sunt băiat, sub folosit la fel ca și tine ca o cârpă de colegi, 2 zile au trecut de când a început clasa și "jmecherii clasei" s-au activat.

Mereu fac glume tâmpe de genul "Mi-am scăpat **** în m*ta", "mi-l s*gi cu pasiune", "hai să mergem la măsa lui Ștefan să o f*tem" etc etc...
Nu am ce să le fac, diriginta nu face NIMIC, i-a amenințat anul trecut că le dă 7 la purtare, surpriză, au avut 10 la purtare.
În nici măcar unul nu pot da, deoarece sunt o gașcă de s*gaci cu 6-7 jmecheri, anul trecut am încercat să îi dau una unui prost care mă luase la bătaie, și eu sărit toți pe mine.

Uite, în timp ce scriam mesajul ăsta (sunt la școală) a venit unul din ei și mi-a dat cu un corn în cap de 2 ori, i-am zis sa se oprească, a mai dat o dată de s-a rupt cornul în două și a plecat.

Nu ai ce să le faci, dar dacă ești fată sincer ar trebui să fii pusă pe primul loc (spre deosebire de băieți), și ar trebuie să se rezolve.

Vorbește cu părinții tăi și diriginta, explică tot, poate se va rezolva.

| Liviu a răspuns (pentru StefanE2019):

Nu te imbata cu apa rece pustiule, am fost in situatia ta.Nimic nu s-a rezolvat, la liceu a fost si mai rau, am abandonat scoala.Iti spun, nu se va rezolva nimic.Atata timp cat copii autisti provind din parinti autisti care stiu doar sa tipe, injure, blesteme, si doar sa se bata.Despre ce vorbim? berbeci in toata regula.Asta e tara lu papura voda,intru peste tine in casa sa iti violez sora mama bunica, pisica,tu ma omori, si tu faci puscarie, ca domne nu trebuia sa ma omori, despre ce vorbim? Pe vremea mea, nu exista termenu bullyng, si am patit mai rau ca tine si ca fetita de mai sus.Rezolvarea? tot eu eram vinovat, venea mama la scoala in clasa a 8, am ajuns la director, ce auzeam era "Mai doamna, daca numai el pateste, sigur e el de vina " deci? tot eu ca victima eram vinovat, ca domne tot eu ii intaratam cumva.Deci repet, ce te face pe tine sa crezi ca se va rezolva, cand problema e la ei, si nu la tine?

| StefanE2019 a răspuns (pentru Liviu):

Eu doar am zis sa incerc sa ajut.
Nu înțeleg de ce tu o vezi ca pe o lauda

| Liviu a răspuns (pentru StefanE2019):

Nu am zis ca e o lauda, doar ti-am zis ca asta nu se va sfarsi, cei care sunt victime victime mor, rar care fac ceva.Asta ne e soarta, suntem oameni cu educatie.De cele mai multe ori educatia pumnului conteaza in tara lu papura voda.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!