Traieste prezentul si uita trecutul. incearca sa fii alt om, uita ce s-a intamplat in trecut, daca spui ca din cauza asta esti asa. de fiecare data cand te enervezi gandeste-te la ceva frumos, ceva ce iti place tie. si mai tine minte ceva : cu calm orice probleme ai avea o rezolvi mai usor. bafta!
PS: un psiholog te poate ajuta mai mult.
Cu placere. daca spui ca nu poti incearca sa ai o gandire pozitiva despre tine si adica gandeste-te si in timpul zilei (cand nu esti nervos) ca tu trebuie sa faci fata situatiei cu calm,( sau sa nu te enervezi din orice, ca acum tot omul se mai enerveaza ) si sa iti zici ca tu esti mai puternic decat ''o situatie'', adica nu te poate ''misca'' in felul asta doar ''o situatie''. eu asa gandesc si nu ma enervez repede. sper ca m-ai inteles.
,,pasagerul meu intunecat,, te uiti cumva la Dexter? eu iti dau un sfat:incearca si fi calm[cu nervii nu rezolvi nimic]si daca trecutul tau a fost unul nu prea placut, fa tot posibilul sa schimbi asta pe viitor, daca vrei si iti dai silinta. poti
Nu prea pari afectat acum, scriind asta.
cea mai veche metoda e cu numaratul. de fiecare daca cand te enervezi numeri pana la 10 rar, usor, in intentia de a te calma.
Problema e ca atunci cand ma enervez parca ia controlul pasagerul meu intunecat. efectiv 3 4 secunde nu sunt eu ..nu am controlul eu..am reusit cu greu sa ma controlez de cateva ori si sa nu izbesc nimic..sa nu ma descarc...dar apoi eram foarte nervos toata ziua ....asa cand trantesc ceva..ma calmez imediat..si o sa ti se para ciudat dar de fiecare data cand stric ceva ..nu imi pare rau deoarece stiu ca nu aveam e face sa ma controlez.
Pacat ca ai avut o copilarie asa de traumatizanta! Trebuie sa gandesti pozitiv cand iti aduci aminte de trecut. Probabil ai sa devii si tu parinte si ai sa iti aduci aminte de mama ta, incearca sa rezolvi problema cu copilul fara sa il bati!
Cred ca ar trebui sa vorbesti cu un psiholog despre asta, noi nu te putem ajuta pre mult. Succes!
Multumesc de raspuns! Succes si tie!
Multumesc mult! O zi buna!
Inafara de psiholog nu cred ca ai ce sa faci, incearca sa te relaxezi mereu sa faci ceva ce iti place sa fii calm, si eu am avut o situatie asemanatoare, pana am crescut si cand imi spunea mama "Te bat" eu radeam
Eu cred ca nu te ajuta psihologul, mai bine tratezi gravitatea situatiei cu indiferenta. Simplu!
Fratele meu.Mu te mia gandi la asa ceva.Amintirile iti trezesc aceste intamplari.Incearca sa uiti si sa iti imaginezi ca ti-ai luat viata de la capat. Daca numerge noaptea inainte sa te culci gandeste-te la persoana care vrei sa fii si o sa vezi ca o sa mearga.Succes
Chiar nu m-am gandit la trecut in ultimul timp...dar vazand ca fac unele persoane sa se indeparteze de mine datorita temperamentului.mi-am pus cateva intrebari..si am facut legatura cu trecutul