| Anaoi28 a întrebat:

Buna TPU!
Ce parere aveti despre oamenii in varsta care considera ca îi pot jigni pe toti doar pentru ca sunt in varsta? Astazi, faceam ordin in camera, si, pentru ca am ratat o parte de raft cu praf(efectiv am uitata sa sterg praful acolo, am omis un loc), o ruda mai in varsta a venit sa tipe la mine, spunand ca nu sunt in stare de nimic, ca nu merit sa stau in casa pentru ca nu asa se face curatenie. I-am spus ca am uitat si ca voi sterge imediat, dar ea a venit si mi-a spus ca nu am dreptul sa imi iau apararea in fata ei pentru ca e "batrana" si ea stie mai bine, ca sunt inculta si nu merit sa mi se vorbeasca precum unui caine pentru ca nu sunt in stare de nimic. Ca ea are dreptul sa ma jigneasca si sa ma ocarasca, doar pentru ca este batrana.
Nu inteleg acest gen de oameni. Nici macar nu era cine stie ce greseala, doar am ratat un raft cu praf. De ce oamenii in varsta dramatizeaza atat? Intr-o zi, imi amintesc faptul ca am intrebat-o pe aceeasi matusa " de ce faci asta?", in loc de "de ce faceti asta?", iar ea mi-a spus " nu am dat la porci impreuna ca sa vorbesti cu mine ca o destrabalata, vorbeste cum trebuie cu um om batran. E ca si cand mi-ai spune "tu", ca la un porc.". Efectiv, am ramas socata de modul de a interpreta al oamenilor. Insa, nepoata ei dupa fiica are dreptul sa o faca in toate felurile, sa tipe la ea si tot nu îi spune nimic, nu o corecteaza. Nu indrazbeste sa isi supere fata preferata.
Voi ce parere aveti? Ati avut parte de astfel de intamplari?

32 răspunsuri:
| Anaoi28 explică (pentru Zuzu1991):

Da, se pare ca multi nu doresc sa devina decat o unealta care sa provoace repulsie. Respectul se castiga, dar ei cred ca li se datoreaza pe deplin.

| Mosotti a răspuns:

Am avut si eu asa situatie si l-am facut muci pe ala mai in varsta, i-am intors dublu insultele si tot, a ramas socat.
I-am zis "daca esti mai batran nu inseamna sa te p pe mine da-te dracu de javra imputita ca te f in gura una doua".

Asa se face. Ei fac asa, ca prostii aia mai mici le permit.

Jigneste si tu dublu! Si o sa fie bine, ca astia asa merita.