| Faranume97 a întrebat:

Buna TPU! Cei care aveti peste 25 de ani(ca sa nu zic 20) mai ascultati de mama voastra? Eu am o mare problema cu a mea, mereu imi zice ce ar trebui sa fac in viata,unde ar trebui sa locuiesc,cu cine ar trebui sa locuiesc, sunt independenta, lucrez, am venit la ea sa stau 3 saptamani (in Romania) eu lucrand in Uk si de cand i-am zis ca trebuie sa plec in Uk ca mi se termina banii, a inceput sa aiba zi de zi dureri de cap, mai pe scurt ca sa nu plec. Voi ce sfat imi dati? Dau Funda

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

E clar că nu ai decât 2 variante.
Faci ce spune și ce vrea ea și o să-ți faci viața varză.
Faci ce vrei tu și cum crezi tu că îți va fi bine și o să ai o viață de om normal.

Ea nu e singură. Stă cu bărbatul pe care și l-a ales și pentru care l-a părăsit pe tatăl tău.
Ea a făcut ce a vrut cu viața ei, iar acum te obligă și pe tine să faci ce vrea ea cu viața ta.
Realizezi cum sună chestia asta?
Nu-ți mai fă probleme, fă ce vrei tu și trăiește-ți viața așa cum vrei tu.
Poți fi o fică iubitoare și fără să fi sclava ei.

11 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu prea ascult la modul asta.
Ma sfatuiesc cu ea, dar daca eu vreau A, iar ea vrea B, fac A si ma mai si iau de ea.
Mama ta banuiesc ca nu vrea sa pleci doar din pricina emotiilor. Ar trebui sa respingi emotiile alea, sa o trezesti la realitate. Daca ai ramane langa ea, nu ar fi cu nimic mai bine; ai ramane fara bani si pana la urma te-ai marita, iar ea tot singura ar ramane.

| Mosotti a răspuns:

Pai pleci si gata, lasa-o asa, sa-si faca viata ei, sa-si ia barbat, nu sa te manipuleze pe tine.
Daca are dureri de cap, exista tratament si se rezolva, exista doctor, nu e problema.

| Hammurabi a răspuns:

Părinții trebuie să ții iubești și să-i respecți pentru că ei ți-au dat viață.
Dacă ești o fată inteligentă, nu mai intra în discuții contradictorii cu mama ta și nu mai fi atât de afectată de ce spune ea.
Las-o să spună ce crede ea.
Iar tu faci ce crezi tu că e bine pentru tine, fără să te mai contrazici cu ea. Indiferent ce zice sau ce face.
Chiar e o provocare atât de mare să o lași să-ți spună ce vrea ea, iar tu să-ți urmezi drumul tău?
Nu e singură, e cu cel pe care l-a ales să trăiască cu ea. Nu e în grija ta.

Deci chiar n-ai nici o problemă.
La vârsta asta nu-i mai ceri voie lu' mamica să-ți trăiești viața ta.

| Faranume97 explică (pentru Hammurabi):

Stiu,dar o data cand m-am certat cu ea mi-a zis ca ea m-a facut pe mine ca dupa sa am grija de ea TOATA VIATA! Sa stau langa ea, si daca vreau sa ma marit, sa stam in casa cu ea! Si de ce? Ca sa poata sa ne desparte. Niciodata nu s-a gandit cum sa-mi fie mie bine, s-a gandit doar cum sa fie ea fericita, cand lucram cu contract in Anglia imi zicea ca, cand mai vin pe acasa? Sa-i zic la sef ca mama e bolnava(adica sa mint) ca sa ma intorc aici ca asa vrea ea, eu trebuie sa-mi pierd locul de munca pentru ca asa vrea ea, dar daca i-as zice sa-mi daie bani nu ar avea de unde.

| DonEduardo a răspuns (pentru Hammurabi):

Dacă tatăl tau e Hitler, tot ar trebui sa-l iubești?

| Hammurabi a răspuns (pentru DonEduardo):

laughing Dacă tatăl tău e Hitler, crezi că te-ar trimite într-un lagăr de exterminare pe tine, fiul lui?
Sau punând problema altfel, dacă mama ta ar avea un handicap sau ar fi bolnavă psihic, ar fi un motiv să n-o mai iubești?

(ești convins că Hitler nu era bolnav psihic? )

| DonEduardo a răspuns (pentru Hammurabi):

În lumea asta nu exist doar eu. Dacă tatăl meu a făcut rau unor oameni buni, atunci n-ar trebui sa-l iubesc.

| Hammurabi a răspuns (pentru DonEduardo):

De la ce vârstă în sus ai fi conștientizat că e bun sau rău și te-ai fi hotărât să nu-l mai iubești?
(că de teoretizat e ușor...)

| Hammurabi a răspuns (pentru Faranume97):

E clar că nu ai decât 2 variante.
Faci ce spune și ce vrea ea și o să-ți faci viața varză.
Faci ce vrei tu și cum crezi tu că îți va fi bine și o să ai o viață de om normal.

Ea nu e singură. Stă cu bărbatul pe care și l-a ales și pentru care l-a părăsit pe tatăl tău.
Ea a făcut ce a vrut cu viața ei, iar acum te obligă și pe tine să faci ce vrea ea cu viața ta.
Realizezi cum sună chestia asta?
Nu-ți mai fă probleme, fă ce vrei tu și trăiește-ți viața așa cum vrei tu.
Poți fi o fică iubitoare și fără să fi sclava ei.

| Trixt3r a răspuns:

Cat de mult iti iubesti mama? Te-a invatat de rau pana acum?

Independenta asta poate sa fie interpretata in multe feluri, dar parerea mea este ca tine de nivelul de inteligenta individuala cand este vorba de a asculta un sfat, indiferent de la cine vine.

Daca consideri ca sfatul nu este bun, atunci poti incerca sa analizezi singura de ce crezi asta, eu merg pe idea ca fiecare decizie trebuie argumentata cu pro si contra. Deci in cazul tau, incearca sa te gandesti ce te afecteaza de bine si ce te afecteaza de rau daca urmezi acel sfat. Ce ai de castigat si ce ai de pierdut.

| Faranume97 explică (pentru Trixt3r):

Pai uite sa-ti zic cum au stat lucrurile in ultimii 7 ani, ea s-a despartit de tata si s-a dus cu un alt barbat la care sta la 400 km distanta de satu'l nostru natal. Ea fiind singura in acest sat si fara prietene, si eu fiind cu iubitul meu bulgar, acum 2 ani s-a gandit cum sa ne desparta ca sa raman eu cu ea in satul de unde este aotul mamei mele, mereu imi baga prostii in cap ca el nu ma iubeste, ca poate se duce cu alta poate ma insala etc... nu i-a mers, acum a inceput cu dureri de cap sau alte probleme de sanatate doar ca sa nu ma intorc in Anglia sa lucrez, ea nici nu are bani, suntem intru-n sat prapadit. Cum crezi ca as trai aici? Tot de parte de satul meu natal?

| Trixt3r a răspuns (pentru Faranume97):

Nu stiu in ce masura sunt eu sa-ti dau sfaturi, pentru ca este vorba de viata ta si tu cunosti toate detaliile. Dar ma repet, totul tine de cum pui "problema".

Te iubeste mama ta? tu o iubesti pe ea? Iti doreste binele? a avut grija de tine? Ea nu merita sa fie fericita?

Totul tine de cum abordezi situatia, eu nu cunosc detalii, dar cred ca din punctul de vedere al mamei tale, ea incerca in felul ei sa te protejeze. Trebuie sa existe un punct in care poti face compromisuri, dar si aici tine de tine si de ce-ti doresti cat si ce valori ai in viata.

Ai incercat sa stai de vorba cu ea? sa-i explici ca nu vezi un viitor in satul respectiv? ca poate-ti doresti sa stragi un ban, sa-ti iei o garsoniera(sau ce iti doresti tu), sa-ti faci o alta viata? Ai incercat sa o asiguri ca asta nu schimba ceea ce simti tu pentru ea? Ca in modul asta o poti ajuta si pe ea (daca este cazul si iti doresti asta) sau de faptul ca esti in siguranta? Ca o sa-ti fie dor de ea si ca o sa o vizitezi cat de des poti?

Anumite lucruri tin si de comunicare.