| DG_Daniela_1998 a întrebat:

Cum as putea scapa de verificatul temelor? Mama tine mortis sa imi verifice temele si ma enerveaza si nu vrea sa inteleaga ca nu am nevoie si se enerveaza aiurea.

461 răspunsuri:
| Peaches a răspuns:

Te verifica pentru ca are o indoiala asupra felului in care iti faci temele. In momentul in care ii vei castiga increderea, atunci nu iti va mai verifica temele.Prin urmare, eu cred ca daca iti faci temele temeinic, fara sa te impinga ea si ii spui "uite, am terminat temele, daca vrei verifica", dupa o perioada de timp (cam 2-3 saptamani) o sa te lase in pace. Nu uita: incererea se obtine greu dar se pierde extraordinar de usor. Asta inseamna ca va trebui sa fii serioasa si sa-ti faci temele cu responsabilitate astfel incat, cand te va verifica fara sa stii tu, ea sa gaseasca totul ok.

Sper ca asta te ajuta. Have fun!
Fundita?winking

~Roxetta

| manuel72 a răspuns:

Chiar daca scapi de verificatul temelor nu vei scapa de notele proaste, asadar iti convine sa fii constiincioasa, desi cred ca mama ta e depasita de temele tale.

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Dragutza! Cat eram la scoala nu stiu daca mi-au verificat parintii temele nici nu stiu de cateva ori poate... nu intelegeti ca temel sunt pentru binele vostru, crede-ma au si ele un rostwinking

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Nu ti-as recomanda sa scapi de teme asa una doua, sa stii ca si temele sunt date cu un anumit scop. Daca o sa te vada ca i-ti dai interesul pentru teme nu o sa te mai ia la rost. Pur si simplu arata-i ca i-ti pasa

| dienuta1990 a răspuns:

Uneori e bine ca parintii sa te verifice la teme. Asa stiu ca ti le-ai facut si mergi pregatit la scoala. Eu cred ca nu ar trebui sa te panichezi sau enervezi.

| LittleBugsBunny a răspuns:

Trebuie sa intelegi ca ea isi face griji ca nu iti faci temele (poate are motive poate nu) dar oirucm recunoaste ca ne mai fofilam de la teme uneori si ea vrea sa se asigure ca ti-ai terminat treaba big grin fi mai ingaduitoare te va ajuta pe viitor pace

| LittleBugsBunny a răspuns:

Parerea mea ar fi sa discuti cu ea, cand e mai calma despre asta sa ii spui ca trebuie sa aiba incredere in tine (totusi trebuie sa ii dovedesti ca nu se va intampla vreo prostie daca nu iti mai verifica temele adica trebuie sa te tii de ele) ar trebuiii sa te gandesti la argumente si la ceea ce ar putea spune ea sa nu faca cum vrei tu... apropo cati ani ai? poate gasesc si niste argumente

| IAmTheLegendary a răspuns:

What the fu(k is this cu telefonul copilului? Ca m-am si speriat dreaqu.
Oricum..Are dreptul sa iti controleze temele, ca sa stie ce face copilul ei la scoala si cum se prezinta!
Eu sunt in a 4-a si imi fac temele cu mama..Si nu trebuie sa mi le mai controleze, si daca nu le fac cu ea tot ma controleaza..Este dreptul parintelui sa vada cum se prezinta un copil la scoala!
Ca sa nu te faci de ras..Cred ca aceasta problema se rezolva vorbind cu mama ta, spunandu`i ca esti mare, si vei avea si tu intr-o zii nevoie de mai mult spatiu!

| XxTerrorxX2 a răspuns:

Eu cred ca face foarte bine ca ti le verifică. De exemplu mie nu îmi verifica si mi-as dori. In fine, poti sa ii atragi atentia spre altceva si sa nu ii aduci aminte de subiectul scoală, gasesti tu pe moment
De fapt, cel mai bine ar fi sa vorbesti deschis despre asta cu mama ta si sa ii spui ca poate avea încredere in tine. Cel mai bine e sa fi diplomat in orice situatie. Baftă!

| pufuletziii a răspuns:

Spune-i ca nu ai temelaughing). Daca nu merge, ai putea sa faci doua chesti: 1.Infrunti realitatea, strangi din dinti si o lasi sa se uite prin temele tale(ar fi si un avantaj poate, ti-ar putea explica daca nu intelegi ceva). 2.Cauti mici scuze si te certi cu ea pentru niste amarate de temelaughing. Este alegerea ta!:* P.S. Nici ea nu ar trebui sa exagereze, la o anumita varsta te poti descurca si singura si nu e nevoie sa te dadaceasca. Dar e ok daca mai arunca o privire din cand in cand la temele talehappy. Succes!

| Brăila_Ana_Cosmina_1997 a răspuns:

Părerile sunt împărțite.Eu cred că în clasele mai mici chestia asta poate părea utilă. Poate mama ta nu este acasă când tu îți faci temele sau așa se asigură că ți le-ai făcut cum trebuie. Asta arată că se interesează de situația ta școlară.În timp, pe măsură ce tu vei dovedi că ești de încredere chestiile astea vor înceta

| TPUuser199 a răspuns:

Cu timpul o sa inceteze.
Nu o face cu rautate, sa stii... Asa este spre binele tau, sau asa considera ea

| ceaiuldetei a răspuns:

N-ai să scapi niciodată de făcutul temelor, doar că ele nu vor mai consta în exerciții la matematică și nici în compuneri la limba română, ci în chestii mult mai complicate. Ai răbdare. De ce te grăbești să crești?

Pentru că fetele din clasă de la tine sunt populare și șmechere, au parte de mai multă "libertate" decât tine și își fac de cap până la ore mai târzii, pe când ție îți este refuzat accesul?

Bucură-te că se interesează cineva de soarta ta, chiar dacă, deocamdată, felul în care se întâmplă asta, ție ți se pare "deplasat" și "iritant". Ești copilă, încă. Lasă-te să crești și nu le mai pune piedici celor care se interesează de cum îți merg sarcinile pe care le ai de îndeplinit.

Dacă te enervează, învață să aduci argumente și să discuți calm, despre ce te deranjează. Dacă argumente n-ai și ai doar mofturi, ai să ai mai multe probleme decât crezi.

Fă-ți temele și dacă nu știi și asta te complexează și te frustrează, eventual cere niște ajutor pe la frații/surorile mai mari sau chiar la părinți sau colegi.

Nu da vina pe maică-ta pentru faptul că ești ușor nevrotică : ).

| marin81 a răspuns:

Pai in primul rand daca temele sunt facute nu ai de ce sa te stresezi/ totusi trebuie sa iti faci temele ca ele sunt date de catre profesori cu un anumit scop/ Singurul mod de a scapa de verificatul temelor este sa-i demonstrezi mamei tale ca poate sa aiba incredere in tine

| HowdidIgethere a răspuns:

Fa-i placerea. Oricum in vacante nu poate.

| Macryna a răspuns:

Mie nicio data nu mi-a verificat tema, pe mine nu ma tine sub papuc am fost libera si de aia stiu ce este bine si ce este rau, nu am facebook, si nu ca nu ma lasa mi se pare o influenta rea pentru mine cel putin, si ar trebui sa vorbesti cu ea

| ÎngerCretin a răspuns:

Dacă reuşeşti să o faci să nu te controleze şi nu îţi faci una şi te prinde profesoara, chiar că nu o să te mai lase singură să-ţi faci temele. Cel mai bine e să o asculţi pe ea. Nu încerca să fii în pas cu moda, să chiuleşti de la şcoală, să te duci să mai tragi o ţigară pe la colţul blocului. Momentan ţine-te de şcoală. Şi nu lipsi niciodată de la şcoală, scrie-ţi temele şi învaţă mereu! Dai examene care îţi vor ''lumina'' drumul în viaţă şi nu e prea bine să le pici sau să le iei cu 6. Aşa e viaţa.

| smartlollipop a răspuns:

Mda, stiu exact prin ce treci laughing. E enervant ca cineva sa creada ca nu esti destul de bun, sa nu aiba incredere in tine. Probabil isi face griji pentru ca cresti si nu vrea sa renunti la invatat. Arata-i tu ca nu ai nevoie, dar nu reprosandu-i, ci fa-ti mereu temele perfect, macar pana scapi de "grija asta".
Baftawinking

| Aimee33 a răspuns:

Pai ...sincer n-am mai avut experienta asta deoarece parintii mei stiu ca sunt silitoare si responsabila.Totdeauna parintii mei imi explica ca notele pe care le iau la scoala sunt pentru mine, nu pentru ei.Si, eu nu sunt de acord ca daca iei o nota proasta sa te pedepseasca parintii sau daca iei o nota buna sa te rasplateasca.Tu inveti pentru tine sau pentru parinti?

| CorneliaC a răspuns:

Pai daca nu are incredere in tine tu ce ai vrea?

| NoRegretsxx a răspuns:

Nu poti. Decat daca o poti face sa inteleaga ca e absurda.

| Mădălllinna a răspuns:

Ar trebui sa ii dovedesti ca esti capabila sa iti faci singura temele, Ar trebui sa o faci sa aiba incerede in tine, poate intr-o zi ai dezamagit-o.

| Jokyo a răspuns:

Frate nu prea ai ce'i facelaughing) asa-s parintii dar ei o fac pentr a ne oferi o educatie buna ce ne va fi zid in spate pentru viitor tongue

| ShadowGhost a răspuns:

Buna.SI pe mine mama m-a tinut asa pana prin clasa a5a,iar dupa veneam eu la ea daca nu stiam cate ceva.E normal sa tii le verifice, nici mie nu-mi placea. Dura o mie de ore sa mi le verifice.Dar, hai sa iti spun cum sa scapi.Inchizi usa de la camera, si te apuci sa citesti lectia din carte cu voce tare.Asa te va auzi ca inveti, si te va lasa in pace.Sau las-o deschisa,in caz ca trece, sa vada ca esti ocupata cu scoala. Daca va continua, ar trebui totusi sa ii spui ca nu este nevoie, ca este corect.Dar acum depinde cati ani ai tu.happy orice mama vrea sa fie sigura ca, copilul ei este la zi cu toate.Varianta cea mai buna este sa te vada ca lucrezi, si te va lasa in pace.Doar ca va trebui sa renunti un pic la cateva ore din timpul tau liber big grin

| Zedge a răspuns:

Nu exista o metoda stiintifica demonstrata prin care iti poti face mama sa nu te mai controleze la temelaughing, dar daca ea tine mortis sa te controleze inseamna ca nu are incredere in tine, eu zic sa iti faci temele, in continuare pana capata incredere in tine si nu te va mai controla, daca vede ca iti faci temele isi va da seama ca esti serioasa si va avea incredere in tine.

| dorin1990 a răspuns:

Mama ta vrea sa te ajute nu o lua in nume de rau, si ce e poate fi asa de deranjant? lasa sa verifice daca esti fata desteapta o sa fie multumita de tine oricum va renunta singura la idee daca va vedea ca esti de acord cu dansa.

| lc13cm3 a răspuns (pentru dorin1990):

Asta voiam sa zic si eu!

| Sucigan_Razvan_1999 a răspuns:

Mama ta vrea tot binele pentru tine si de acea ti le corecteaza sa stie ca le faci, dar vorbeste cu dumneiei si raspundei ca nu m-ai trebuie.Tu primesti teme de la profesori pentru lectia sa pricepii m-ai bine.
Succes.Bafta.

| AlexandraCris a răspuns:

Buna! Depinde ce varsta ai, in ce clasa esti. Mie de exemplu, mama imi verifica temele doar in scoala primara (clasele I-IV). Apoi si-a dat seama ca mi le fac mereu si nu ma duc cu "lectia" neinvatata la scoala, luand note bune. Poate ca are motivele ei sa te verifice. Oricum sunt sigura ca iti vrea binele si de aceea iti verifica temele.

| OaiaNinjalău a răspuns:

Nu inteleg care e problema. Si mie imi verifica si sunt chiar mare. Uneori mamele simt nevoia sa stee cu copii lor mai mult si cauta privilegii ca de exemplu sa iti verifice temele. Te-ai gandit vreo data ca pentru mama ta poate fi o placere? Iti urez o zi buna!

| Wukii a răspuns:

Și la mine îmi stă să-mi verifice temele, și pur și simplu i-am zis că nu trebuie neapărat să mă verifice. Mama a înțeles, și m-a lăsat în pace.