Si mama mea a făcut la fel dacă nu ai intrat încă in clasa a 5 ea omsa te mai verifice pe parcurs o sa vezi ca sunt unele probleme pe care rea nu știe sa le facă si nu se va mai baga doar întrebându-te dacă esti sigur ca ai făcut bine!
Mama ta iti doreste binele...si daca ti le-ai facut, n-ai de ce sa te enervezi...arata-le si gata
Cati ani ai? Un copil trebuie verificat intotdeauna de parinti, daca acestia il iubesc. Altfel, va ajunge rau. Nu e bine sa te enervezi. Arata-i ca le faci si spune-i unde sa te ajute. Numai ea te iubeste cu adevarat, toata viata. Restul sunt prieteni falsi si din interes.
1.Prefate ca scrii atunci cand vine ea de la serviciu si o sa vezi ca o sa aiba incredere in tine.
2.schimba data temelor din urma... BAFTA...dar sa stii ca iti vrea numai binele
Bună,
Insistă să-ți verifice temele atunci când nu are timp. După un timp ar trebui să renunțe. Dar asta nu înseamnă că vei scăpa și de verificările ocazionale.
Ea face asta cel mai probabil pentru ca nu are incredere in tine... demonstreaza-i ca poate avea incredere in tine facand temele la timp/ascultand-o sau nu stiu si eu am fost asa dar cand am ajuns la liceu nu ii mai pasa de ce fac... stiind ca poate avea incredere in mine, eu chiar ii zic"nu am chef sa fac tema azi" si ea zice "bine dar sa nu iti fac nimic profesorii?" asa ca dovedeste ca poti fi o persoana de incredere si ai sa vezi ca o sa te lase in pace, bineinteles nu din prima zi, dar treptat ai sa vezi ca merge bafta
Varianta1.Zii ca te descurci singura si ca nu ai nevoie de ea la verificatul temelor si mai zii ca poți sa le verifici tu singura Si sa aibă încredere in tine.
Varianta2.Zii ca domnul/doamna profesoara a zis sa iti verifici tu singura temele fără a fi ajutata de părinți pentru a vedea tu singura greselile pe care le-ai făcut corectandu-le.
Multă bafta iti urez!
Pai scrii si tu acolo ce stii si ce nu mai scrii si tu gresit sau ii zici ca vrei intimitate
Offffff, fa-ti temele mereu corect, i le arati mereu pana nu ti le mai cere, daca vede ca esti constincioasa nu o sa ti le mai verifice
Cred ca problema e la tine, incearca sa iti dai seama ce motive ii dai sa o verifice, invata bine, scrie corect si vino acasa cu rezultate bune, daca ar vedea asta nu vad de ce te-ar controla
Intr-o oarecare masura face acest lucru ca tu sa ajungi cineva in viata. Isi doreste ce e mai bun pentru copilul ei. Incearca sa ii demonstrezi ca esti capabila sa le faci fara sa te verifice ea, incearca sa fii pe placul ei. Pana la urma nici tie nu iti strica cateva teme. Dar, revenind la subiectul problemei, ii poti explica ca esti destul de mare si ca e destul de jenant ca ea sa te verifice, lucru ce demonstreaza intocmai ca nu are foarte multa incredere in tine. Dar trebuie sa te asiguri ca nu are de ce sa iti faca reprosuri sau sa te verifice atata timp cat le faci tu de la sine. Nu e ceva complicat. Planifica-ti ca in fiecare dimineata de exemplu sa iti faci un numar de teme, sa faci ceva, nu conteaza ce. In felul asta va capata incredere in tine si nu va mai fi nevoita sa te verifice.
Voi doua petreceti mult timp impreuna in afara de controlul temelor? Poate in acest fel ea vrea sa fiti putin timp impreuna in fiecare zi si in acelasi timp sa descopere daca din neatentie ai facut vreo greseala. Nu consider ca este ceva rau, dar inteleg ca uneori poate fi agasant. Ai putea-o intreba deschis de ce vrea atat de mult sa-ti controleze temele, pe un ton calm, ca sa-i arati ca doresti o discutie serioasa pe aceasta tema. Eventual cu un zambet pe buze, in timp ce o imbratisezi si o pupi pe obraz. Vezi ce-ti raspunde.
Daniela, deduc ca ai cam 15 ani, adica esti probabil in clasa a VIII-a. E un moment extrem de important al vietii tale, care va stabili cat de sus poti tinti in pregatirea ta. Mama te vrea, sigur, cat mai sus si este clar ca doreste sa-ti faca un bine cu bataie lunga, chiar si cu forta. Te supravegheaza indeaproape dorind ca tu sa depui toate eforturile pentru a-ti deschide un drum frumos in viata. Nu vei reusi sa scapi de controlul ei. Trebuie sa intelegi insa ca acest control nu este o pedeapsa pe care ti-o aplica ci exprima dragostea si responsabilitatea ei pentru tine. E o mama foarte buna, iubeste-o, merita!
Eu zic ca daca tu ti-ai face temele bine, nu te-ar mai deranja atat de mult faptul ca mama ta le verifica. Nu e nimic rau in asta. Chiar ai nevoie. Crede-ma.
Rog sa nu tipe nimeni la mine ca m-am trezit "hop si eu" dupa un an de zile.
Poate mama ta nu are suficienta incredere in tine, poate crede ca gresesti la teme si de aceea te verifica, nu vad o alta explicatie.Las-o sa te verifice, ce este asa complicat? Sau poti sa o intrebi daca are inceredere in tine si de ce vrea sa iti corecteze mereu temele. Sper ca te-am ajutat.
De ce te deranjeaza ca mama ta sa iti verifice temele. rezolvarea problemei e simpla: ii dai temele la verificat fara sa comentezi, ea n-o sa se mai enerveze si totul va fi bine!
Cand te intreaba de teme o intrebi cum i-a fost ziua..si asa poate o sa inceapa sa vorbeasca de ea si uita de tine
Nu cred ca exista o solutie sigura, deci incearca sa ti le faci ca nu patesti nimic.
Buna,intr-un weekend, cand nu faci teme, poti avea o discutie serioasa cu ea in care sa ii spui ceea ce te frustreaza. Incearca sa o faci sa inteleaga ca te poti descurca de una singura. Dar in ce clasa esti? Acest lucru e important. Daca esti inca in scoala primara sau prin clasele gimnaziale s-ar putea sa iti prinda bine.Eu sunt la liceu, asa deci e normal ca mama sa nu imi mai verifice temele! Insa daca mama ta ti le verifica inseamna ca e o mama buna si ca vrea sa stai bine cu scoala si sa fie la curent cu problemele pe care le ai la unele obiectele pentru a le repara in timp.
Uite...si eu i-am spus o data mamei sa inceteze.Si intr-o zi a incetat si nu a mai facut-o! Dupa ce ma obisnuisem cu temele necontrolate am inceput sa mai sar peste exercitiile mai grele sau sa scriu direct rezultatul de la sfarsit, stiind ca mama nu va vedea, pana ce am ajuns sa sar peste anumite materii cand venea vorba de teme.Incepusem sa fiu superstitioasa, nu imi mai faceam temele si nu mai invatam la fel de mult, iar acum, desi sunt la un liceu bun, imi dau seama ca am lipsuri.Si este foarte greu...Asta iti spun pentru ca imi pasa si nu vreau sa patesti si tu la fel.Stiu ca mamele sunt enervante cu vocile lor care nu se mai opresc si discutiile interminabile despre cat de imperfecti suntem noi copii cand nu le ascultam, insa mama ta face ceea ce face cu un scop.Si eu o apreciez pentru asta(nu stiu intreaga poveste, insa o apreciez pentru parte pe care mi-ai povestit-o)
Sper mult ca te-am ajutat! ^_^