anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum ii zici cuiva (din familie) ca e prost? Faza care ma deranjeaza la culme este ca se crede desteapta cand de fapt nu e deloc. Si-as vrea sa-i zic odata,,ba, femeie, taci ca esti proasta de numa". Insa parca n-am chiar curajul ala (are cu mult mai multi ani ca mine; totusi, asta nu o face o femeie desteapta). Deci cum fac? Fara raspunsuri de genul,, sa nu ii spui asa ceva". Prostilor care se cred destepti chiar merita sa le zici ca sunt prosti.

14 răspunsuri:
| gaby140 a răspuns:

Fa-i de ziua ei cadou o biblioteca!

| inuman a răspuns:

Sper ca nu vorbesti de mama ta.

Răspuns utilizator avertizat
| gaby140 a răspuns:

Atunci pune-o sa-ti faca tema la matemetica sau da-i o problema de geometrie cu formule si atunci i-ai inchis gura! Garantat!

Răspuns utilizator avertizat
April
| April a răspuns:

Ai auzit de proverbul :"Aschia nu sare departe de trunchi"? Inainte de a-i spune mamei tale ca e proasta, mediteaza la el; foloseste-ti creierul pe care pretinzi ca il ai si existenta caruia i-o contesti celei care te-a adus pe lume.Si fereste-te sa nu devii tu insati studenta la o facultate de "3 cucute", ca atunci tot "femeia proasta de numa" te va scoate la liman...Dar eu tot cred ca mesajul postat de tine e facut la manie; vrei sa pari o dura, dar, de fapt, esti un copil bun si-ti iubesti mama.Nu ne spui cati ani ai, insa aceasta furioasa revolta-si nedreapta, te asigur, caci nicio mama nu e "o proasta "pentru propriu-i copil-e cea a unui adolescent.Si nu degeaba un autor si-a intitulat o carte:"Afurisitul adolescent". Asteptam si vesti bune.

| gaby140 a răspuns:

Pune-o sa faca ceva la computer...

April
| April a răspuns:

DidiDia,sa inteleg ca, daca eu am facut o facultate de 5 ani in Romania, iar fiul meu isi face studiile la Cambridge, va veni un timp in care el ma va considera proasta? Diferenta e de la cer la pamant; si totusi, nu-l vad in stare sa gandeasca astfel despre mine.Nu vreau nicicum sa te critic, dar ceva din mama ta e si in tine.In momentul acesta eu vad aroganta:ea "se da"desteapta, tu o crezi proasta.Si discutam acum ca doi adulti.

April
| April a răspuns:

Data n-am scris-o eu, iar aici toti am convenit sa ne spunem "tu"; si nu acesta este aspectul care ne intereseaza, in momentul de fata.Stii proverbul"Se da dupa cires"? Sau" dupa prun",ce importanta mai are? Scuze nu trebuie sa-mi ceri mie, ci mamei tale; caci La Fontaine are o fabula intitulata "Desaga" a carei morala ar fi urmatoarea :toti purtam doua desagi, una in fata, pentru defectele celorlalti si una in spate, pentru defectele noastre.Numai bine iti doeresc.

April
| April a răspuns:

Scuze pentru ca pe un site atat de populat, accesibil oricui, chiar si ei, ai facut-o proasta.Ar trebui sa stii, ca, chiar de nu e cu totul condamnabil, e de prost gust.Iar sportul a fost totdeauna apanajul oamenilor curajosi si generosi.Sa ne-auzim si de bine. Poate la un mesaj mai senin. Iarta si uita.

| fabiola a răspuns:

Nu trebuie sa spui, demonstreaza -i cu inteligenta ta, cu stiinta altora, fara sa nu uiti o clipa de bunul simt si de educatie!

| Domiinic a răspuns:

Pai daca tii neaparat sa spui asta poti sa o zici direct si gata.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna! in primul rand eu am o regula de aur..NU JIGNI PERSOANELE DRAGI TIE!
automat deci e vorba despre familia ta, un om cu o educatie si cu o morala bine stapanita, nu jigneste pe nimeni fie din familie fie un strain..bine aici cu straini mai trebuie discutat subiectul, daca noi ne credem mai destepti fata de cei din familia noastra, nu ne da dreptul sa ii jignim si nici sa nu ii tratam cu superficialitate, o persoana nu poate fi desteapta in toate punctele de vedere, ca orice om clacam in unele probleme si situatii, suntem destepti la scoala, in meseria care o practicam, dar la capitolul viata si scoala vietii poate suntem praf.
e una cand zici cuiva..Nu fi prost/a si nu nu lasa sa fii calcata in picioare de altii, si e alta cand il/o consideri ca e prosta ca nu are studii etc..fiecare om e asa cum il lasa bunul Dumnezeu..nu toata lumea e desteapta, nu toti pot ajunge medici/profesori etc.dar trebuie sa fim mandrii cu ceia ce avem..parerea mea!
cat despre un raspuns la intrebarea ta, in momentul cand esti jignit de familie, nu raspunde cu aceiasi moneda, pleci si il/o lasi sa vorbeasca singur/a
O zi buna!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Unuia care-i spunea fiului sau; magarule! ca magar il tot numeste, foarte natural imi pare, caci zicala glasuieste; din stejar...stejar rasare.se aplica in familie in orice caz.aschia nu sare departe de trunchi.tu vrei sa faci ca ghinda ce sare din stejar strigand, fraierilor voi ramanti eu cobor.si jos o papa purcelul.ia incearca sa o intelegi pe femeia respectiva.si sa-i demonstrezi faptic, ca e mai in urma.fa tu mai bine sau las-o sa greseasca si atunci ii arati.sa stii ca merge.