| jaxxye a întrebat:

Buna TPU, daca eu m-am certat cu paritii mei abuzivi si au inceput sa faca urat, au dat in mine si m au amentintat ca ma trimit la "casa de copii" zilele astea eu avant 17 ani jumatate. Pot face acte ca sa ma trimita acolo, si daca m ar trimite de exemplu poate bunicul meu sa ma ia la el si sa locuiesc cu el intr-un fel sa ma adope?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 17 ani ai obligatia sa asculti in totalitate de parintii tai, care sunt tutorii tai legali in fata legii si care au obligati si raspunderea sa te suorevegheze si controleze, pana la varsta de 18 ani.

Din pacate, bunicul nu te poate lua, ca nu-i parintele tau si nu raspunde legal in fata legii pentru tine.
Nici cu chirie nu poti pleca fiindca legal nu poti inchiar nimic ca minor, asadar sfatul useruluid e mai sus este total incorect si nefolositor.

Adoptia este posibila numai cu acordul legal al parintilor si numai daca bunicul mai munceste saua re venituri mari ca sa dovedeasca legal ca te poate intretine.

Din pacate, nu spui de ce parintii te abuzeza si nici cum, asadar nu-ti putem da sfaturi pentru acest caz.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Violleta2022):

,,Parintii abuzivi''ii interzic fetei sa fie impreuna cu iubitul ei!
de aici revolta ei.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu cred ca te primesti nimeni la casa de copii deoarece cand acestia implinesc 18 ani sunt de obicei dati afara. Vorbeste cu bunicul tau si mergi la el daca nu te simti in siguranta acasa.

Si suna aici : https://www.116111.ro/

| Freya1 a răspuns:

Ai 17 ani jumate, mai jumate de an și ești major.Nu are cum sa te trimită la casa de copii plus ca nu cred ca ar face asta.
Fa diferent dintr-e niște cuvinte la cearta și realitate.Iar dacă nu mai vrei sa stai cu ei vorbește cu bunicul sa te ia el.

| Sistemulxxl a răspuns:

Cum ai putut sa iti tragi mama de par si sa o izbesti cu capul de pereti? Cum sa-i spui ca-i o fosta vagaboanda din gara care se vindea pe un suc? E perfect sa te duca la casa de copii.

| FindMyName a răspuns:

Îmi pare rău pentru situația ta.
Mai bine te duci în chirie, cu banii ai putea sa te angajezi la un bar sau MC, KFC, glovo, tazz...deși știu ca nu îți poate ajunge banii și pentru chirie și întreținere, așa că poți merge la bunicii tăi.