| anonimadinAlba a întrebat:

Buna TPU! De cand a venit tatal meu acasa, din strainatate nu mai am viata linistita. Desi nu locuim in aceeasi casa, au existat tot felul de discutii, toate avand un numitor comun: un apartament promis inca din 2019.
Ne-am mai certat pe tema asta, am mai lasat tot eu de la mine, si tot asa, dar deja ce s-a intamplat azi e prea mult.
Cand am fost sa vedem un apartament, care se dovedea a fii mai aiurea decât in poze, i am povestit de inca un apartament care e cu 2000€ mai scump decat bugetul impus de el. Acela se afla in centrul orasului si e la un pret foarte bun, necesita renovare!
Mama mea cu tatal meu vitreg sunt dezacord, pentru fericirea mea sa il renoveze ei, sa il faca cu etaj etc.
Tatal meu a zis ca e ok chiar daca ne depaseste bugetul. Apartamentul nefiind pus pe internet, mama mea a trebuit sa faca niste demersuri pentru a ajunge sa vb cu proprietarii. Dupa ce a reusit sa rezolve, tatal meu biologic m-a sunat sa mi spuna ca trebuie maica mea sau taica mi-a vitreg, pe langa banii de renovare sa ii dea 5000€ daca vreau apartamentul acela, doarece vrea si el sa si ia masina cu 15000€. Mie normal ca nu mi-a convenit deoarece el a promis apartament, nu ai mei. Mi a zis la telefon ca suntem fitosi si cu nasul pe sus si alte chestii. Dupa 2h a sunat o pe mama si ei i-a spus opusul la ce mi-a spus mie, si, pe langa, i-a spus sa mi zica sa nu mai il deranjez seara. I am trimit mesaj in care i am explicat ca trebuia sa imi zica mie in fata asta, dar m-a sunat si s-a certat mai rau cu mine, eu am zis pe un ton mai urat ca nu-mi place sa vorbesc pe apeluri si dupa 2 min in care a tacut mi-a zis "ok, daca asa simti..."
Prin asta tot el a facut pe victima si eu, desii e ziua mamei mele, am incercat sa schitez zambete false, si chiar am inceput sa plang la masa cu toata lumea STAREA ASTA AM AVUT O TOATA SEARA.
Multumesc celor care m au ascultat, va rog doar sa ma ajutati cu sfaturi, fara misto va rog!
Având in vedere certurile ar trebui sa renunt la apartament si sa-i spun ca nu mai am nici o pretentie? Sa il sun sa mi cer scuze (desii eu nu am gresit cu nimic.zic eu)? Oare ce se va intampla in viitor, va exista o impacare?
**De cand aveam un an ai mei au divortat si pe el nu l a interesat catusi de putin de educatia mea, de cum o duc**

14 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Apartamentu til iei tu fara ajutoru lor cel mai bine

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand ar trebui sa fii multumit cu ceea ce-ti ofera taica-tu, fiindca sunt bani munciti de el, nu de tine!
Toata aroganta ta va duce la o ruptura si te va lasa fara apartamentul promis, ca-n final nu-i obligat sa-ti cumpere nimic.
Invata sa fii respectuos si sa nu mai impui conditii, ca nu esti in postura aceea.

| Violleta2022 a răspuns:

De altfel se pare ca nu esti un copil tocmai respectuos sau cu bun simt si sincer, nu cred ca meriti ceva, in masura in care iti urasti atat de mult parintii, asa cum ai afirmat aici:

"în 18 Februarie | anonimadinAlba a întrebat:
Imi urasc din tot sufletul parintii, si familia...nu este doar o criza de copil răsfățat, este o chestie serioasa".

| Freya1 a răspuns:

Din perspectiva mea ar fi trebuit să fi mulțumită si cu o garsoniera, ca alti tați după ce placa nici nu isi mai vad copii niciodata.Nu stiu ce varsta ai dar cand vei realiza cat e de greu sa iti procuri o casa in ziua de azi iti va parea rau si pentru ca ai refuzat doi boltari.
Eu stiu ca tu te gândesti ca o data ce te-a lasat ar trebui să își facă acum datoria de tata si sa iti dea ce iti doresti tu ca sa isi răscumpere greșală.Dar daca nu te lasa, stătea cu voi si te creștea iar acum nu aveai nici o pereche de adidași in picioare era mai bine?
Eu zis sa lasi de la tine, sa găsești o garsonieră sau un apartament la un pret decent si sa muncești sa ti-l amenajezi treptat cum vrei.
Mama, ce as mai vrea eu si poate si altii sa aiba un noroc de genul, sa ne vina casele de-n moca si noi sa le refuzăm cu sictil.

| anonimg a răspuns:

Oamenii vor să își încalce promisiunile făcute, și unii sunt extraordinari de pricepuți la aceasta.
Sfatul meu este să îți iei orice casă ai putea, și să închei definitiv și pentru absolut totdeauna relațiile cu toți aceia care se numesc apropiați ai tăi dar nu sunt.

Trebuie să știi și tu că în general renovările nu sunt ieftine. Renovarea este undeva la 10 -15% din prețul apartamentului. Apoi te mai costă și mobila...
Apartamentul îl renovezi cu aproximativ 2500 - 3000 €.

| anonimadinAlba explică (pentru anonimg):

Tatal meu vitreg e constructor, la 10.000€ ajung renovarile sa iasa asa cum.imi doresc eu, suma suportata de el si mama

| anonimg a răspuns (pentru anonimadinAlba):

Păi dacă așa stau lucrurile, atunci 2000 € în plus nu este o sumă prea mare pentru familie.
Spune-le că nu îți cumperi casă pe fiecare zi, și că aceea pe care ai văzut-o este pe gustul tău. Spune-le că și dacă ai lua o altă casă, gândul tău va fi tot la aceea care ți-a plăcut. Să nu îi slăbești, să nu plângi, și să nu accepți altceva. Fii hotărâtă în ce vrei să obții.
Succes!

| CodrutElian1990 a răspuns:

Si ce o sa faci? Te superi ca vacarul pe sat? Ce pierde el si ce pierzi tu?
Stii, e un proverb: "Nemultumitului i se ia darul".
Daca el a muncit si a adunat bani sa-ti cumpere sau cel putin sa contribuie la cumpararea apartamentului, nu are dreptul sa-si cumpere si el o masina? Chiar crezi ca ti se cuvine totul si doar cum vrei tu? El ti-a promis ca-ti cumpara apartament, dar nu in buricul targului. Cu ce a gresit ca a zis sa puna si parintii tai actuali 5000 de euro daca ai pretentii mai mari.
Dupa cum am dedus, tu ai un comportament urat fata de el. Totusi, el este parintele tau, nu tu al lui.
Eu, sa fic in locul tatalui tau biologic si sa ai asemenea ccomportament, nu ti-as mai da nimic. La un asemenea comportament nici n-as mai contribui cu nimic in plus fata de ce prevede legea, la educatia ta.
Bineinteles ca trebuie sa-i respecti si lui familia, nu-l poti deranja cand vrei tu.

| NotNamed a răspuns:

Fi impunator ca un adevarat lider cu testicule. Nu lasa oamenii neseriosi si falsi sa te guverneze. Fi pana la capat pe acelasi drum. Vrei apartament, cerele banii pe care ti i.au promis. Nu vor sa.ti dea din motive proaste, termini orice discutie cu ei si iti castigi existenta singur. Frustrarea care se va naste daca stii sa o transformi in ambitie iti va aduce mult de castigat, o sa le aduci lor numai regrete si o sa calce peste rusine si vor apela la tine. Sa vezi ce smecher te vei simtii cand vor veni cu mama intinsa.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru NotNamed):

Si cine o sa sufere? N-ai auzit ca pe tatal ei biologic nu l-a interesat ce face?

| Freya1 a răspuns (pentru NotNamed):

Aaa,deci sa jegmaneasca oameni pentru ca asa are chef.
Iti spun eu, in ziua de azi daca ratezi oportunități si faci figuri e posibil sa ajungi boschetar. Extrem de rari sunt oameni ce pot sa devina bogați fara sa aiba nimic, asa ca orce mic ajutor sau sprijin e o cărămidă pusă la ce vrei sa cladesti pe mai departe.
Dar tu poate ai dreptate, decat sa faca o facultate sa isi faca o meserie si cu bani strânși sa isi deschida o afacere.Mai bine renunta la școală într-un an maxim si merge la sparanghel vreo 3 sa poata sa isi ia o garsonieră în care sa ingramadeasca câțiva copii ca pana sa o ia e deja bătrână.
Terminati cu prostiile si cu ambițiile astea, ca in ziua de azi iti câștigi greu pâinea si iti îndeplinește extrem de greu planurile.Iar daca tot vrei sa faci ceva si are cine sa te ajute primește ajutor ca nu toti aveti in voi câte un pui de milionar sau pasărea phoenix sa renașteti din sărăcie.

| tzionut a răspuns:

Punctul meu de vedere + sfaturi:
1 Banii sunt ai lui, face ce vrea cu ei indiferent de promisiuni
2 Discuta cu tatal tau cerei scuze pentru ca te-ai suparat in mod nejustificat pe el. Spune-i ca intelegi sacrificiile pe care le-a facut pentru a strange acei bani si explica-i ca daca te ajuta sau nu, mai devreme sau mai tarziu vei avea propriul apartament. Daca vrea sa te ajute sa o faca acum cand ai nevoie, mai incolo va fi inutil intentiile lui. Explicai faptul ca chiar daca a promis ca te va ajuta, il intelegi si il iubesti chiar daca nu o va face. Explicai ca va trebui sa faci aceleasi sacrificii pe care le-a facut si el pentru a strange banii necesari pentru indeplinirea visului tau (acela de a avea propriul apartament) si nu vei mai putea petrece timp alaturi de el. Imbratiseazal si atat.
3 Ceea ce trebuie sa intelegi e ca cea mai de pret resursa a noastra este timpul. Timpul petrecut alaturi de cei dragi, timp ce odata pierdut nu il mai poti recupera. Ne vindem timpul nostru pentru banii necesari intretinerii noastre. Cand vei intelege asta vei fi mai fericita.
Multa sanatate iti doresc, si iubesteti tatal, indiferent daca te ajuta sau nu. Mai ai foarte putin timp alaturi de el.

| Katsune a răspuns:

E taica-tu? Atunci ar trebui sa-ti dea banii asa cum a promis! Daca e cu 2000€ mai mult decat a zis el ca-ti da, oare nu ai putea face tu rost de suma asta? Ar fi o varianta..Astfel, el isi tine promisiunea, ca cica iti cumapa apartament de suma impusa, iar tu, daca vrei ceva mai bun, ai putea sa mai adaugi de la tine ce suma vrei(si poti) pentru a-ti achizitiona ceva ce-ti place. Macar cu asta sa te alegi, daca nu a stiut si nu a vrut sa-ti fie alaturi pe perioada copilariei. In plus, o promisiune e o promisiune. Asta nu e motiv sa nu-ti respecti promisiunea( aroganta, pe semne), mai degraba incearca sa caute scuze ca sa nu-si mai tina promisiunea. Deloc matur din partea lui. Imi pare rau pentru situatia prin care treci si prin toate cate ai mai trecut din cauza lui. Sper sa poti rezolva cumva. Mai intai e bine sa te linistesti, sa-ti limpezesti gandurile. Si apoi incearca sa gasesti o solutie convenabila pentru tine. Curaj! Multa bafta! happy

| DangerF a răspuns:

Eu as sugera sa lasi de la tine, cere-ti scuze tu. Nu sunt intr-o situatie foarte diferita nici eu. Apropo, la multi ani mamei tale! happy