Oare ea nu s-a săturat de tine?
Știi, dacă preferi anturajul în locul mamei tale, fugi, fugi cât mai poți.Nu copii de pe stradă te hranesc, te imbracă sau ți oferă un cămin. Părinții tăi știu cel mai bine ce au de făcut.
Tu, doar găsește copii de vârsta ta, și joacă-te în fața casei/blocului. O să crești, și vei putea merge singură.
Deci,tu,la 13 ani ai tai,ar trebui sa-ti vezi de scoala ta.o sa ai timp sa iesi cu "ogramada" de prieteni,dar intai mai pune mana pe carte.
cat despre mama ta,fetito!,trezeste-te la realitate,sunt atatia copii in lumea asta care ar da orice sa aiba o mama alaturi,iar tu ii doresti moartea? vezi ca ce-ti doresti,s-ar putea sa se indeplineasca! asa ca, ai grija! Dumnezeu nu doarme.
poate cand o sa fii mare si o sa ai si tu familie si copii, poate asa se vor purta si ei cu tine.
nu te supara ca-ti zic, dar e clar, ai nevoie de un control.
Http://www.tpu.ro/......altul-mai/
ce ai facut pana la urma,ai divortat? :))
Doamne, mare Ti-e gradina! poarta e deschisa, iar prostii sar gardu`:))
Tare era casatorita, cu amant si acum are 13 ani si vrea in Herastrau ma copila tu chiar nu gandesti. cica parintii ei is inculti da ea ce e? nici n-am cuvinte, m-ai facut sa rad pe toata seara. pe tine maicata trebuie' sa te tina legata naibii de pat si nici la pc sa nu iti dea voie. are dreptate ea sa nu pleci nicaieri ca vii violata inapoi si te descarci tot pe TPU. Mama ta stie ce face, nu e nici proasta nici inculta, stie ce are langa casa, nu degeaba nu te lasa sa iesi. Asa ca stai tu cuminte si ascult-o ca de nu, vei ajunge rau rau. Scuze ca am postat ca si raspuns aici @AmberElixir
Stai linistita, n-are rost sa te complici si sa te deranjezi sa-i raspunzi la intrebare.
Asta-i Romania, ce sa mai... astia-s copiii din ziua de azi.
eu am 20 de ani, nici generatia mea nu e tocmai "sanatoasa" la cap, scuze de expresie, dar, generatiile care au venit dupa noi...
daca ea de pe la 13 ani face, ce face, pana ajunge la majorat deja e...praf
... eu zic c-ar trebui sa-ti schimbi anturajul.
Am avut (mai demult) prietene, amice, si asa mai departe, care au ajuns sa fie violate in diferite locuri in care nu se asteptau, si a trebuit sa stau sa povestesc si sa le linistesc ore in sir, desi nu prea are efect din moment ce ele zi de zi, saptamana de saptamana... treceau lunile si tot speriate ramaneau. Asa ceva e insuportabil.
Dar daca nu pricepi ceea ce spun eu aici, ai mai mult de invatat.
Ce am zis mai sus e un simplu exemplu din ceea ce se poate intampla. Si e adevarat, maine n-o sa se intample, poimaine nu ... ideea e ca daca se intampla odata, e de ajuns sa-ti regreti toata viata si sa ajungi ca si copiii aia emo care-si plang de mila.
Au trecut 13 ani din viata ta, asta e foarte putin. Eu am 22 de ani momentan, deci de la 13 ani, am mai trait aproape inca cat ai trait tu, daca... are sens ce-am spus.
Nu mai gandi asa si nu mai dramatiza atat... fi mai calma, renunta maine la iesire si o sa iesi poimaine, fara certuri.
P.S. Fumezi deja, si poti spune chestii in gen despre parintii tai? nu esti inca constienta de cele din jurul tau, desi crezi cu toata fiinta ta ca esti. Asta te face vulnerabila.
Bai fetita,o sa te dai cu capu de pereti si o sa-ti scoti ochii cand o sa vezi ca o sa ramai fara parinti,tu esti intreaga? Macar putin respect,ei ti-au dat viata,iar tu vrei sa moara,este batuta in cap, ok, sa zicem ca ei mor.Tu ce mai faci? Ce mai mananci? Cine iti mai face tie poftele de printesa razgaiata? In locul tau, m-as duce in oglinda, mi-as da 10 palme, si peurma as incepe sa gandesc.
'te-n mortii m@-tii M-ai facut sa rad cu intrebarea asta. Dupa ce ca esti proasta mai esti si rea cu ai tai. Pe la 15 ani te vad pe Pitesti - Bucuresti facand cu mana la tiruri.
))))))))))))))))))))))) ai dreptate
ok, in primul rand, nu cred ca ea este cea inculta si tu esti. Si in al 2 -lea rand cum poti sa zici ca vrei moartea parintilor tai?!?! Ma copila, o sa regreti ca ai zis asta cand ei nu o sa mai fie. Spui asta doar ca nu te lasa sa faci ce vrei? Poate ar trebui tu sa iti schimbi anturaju si daca te trateaza ca pe un copil mic. pai inca esti copil!
Ma fetita, eu incercam sa ajut! si daca nu vrei sa iti mai raspund, nu mai pune intrebari stupide. Plus ca daca te-a deranjat ca te-am facut inculta, imi pare rau dar imi demonstrezi ca e adevarat. Si totusi, ai grija cum vorbesti!
Iti spun numai 4 litere : MARS!
De fapt mi-ai zis mai mult de 4 litere
Parintii tai iti vor doar binele.Intradevar e enervat dar ei nu vor sa patesti nimica indieferent de situatie mai ales daca nu ai frati si surori.De la varsta asta pana devii adult o sa treci prin schimbari iar parintii tai iti vor doar binele.N-ai auzit si la stiri cate se intampla.Lasa ca vezi tu cand ei sunt batrani si sunt pe moarte cate de rau iti pare.
Vezi-ti de copilarie! La 13 ani sa spui "nu mai fumez"? Pai draga asa vorbesti spui ca ai trecut prin viata asta de 5 ori. E normal sa te sune, esti copilul ei, se ingrijoreaza, tu cum ai fi in locul ei? Stai acasa, ia cartea in mana si citeste draga ceva si nu grabi lucrurile! Cum sa iti doresti moartea parintilor? Nu esti intreaga la cap.
Buna! pur si simplu nu pot sa trec peste ce ai scris aici. Sa zicem ca sunt cu mult mai mare decat tine cam cu vreo 15 ani mai mare decat u. Pe la varsta ta aveam exact aceleasi probleme mama nu ma lasa in parc, la film, si nici macar la discoteca (asa era atunci acum se numeste club). Nu intelegeam si mereu ziceam k ii urasc. Influentata de prietene de-a lungul timpului la 18 ani m-am maritat contrar vointei parintilor. Cea mai proasta alegere facuta in 8 luni deja eram inapoi la mama plangand batuta inselata si cu moralul la pamant. Desi nu am ascultat-o a avut dreptate baiatul era o jigodie. Ulterior parintii m-au ajutat sa fac facultate si sa termin, sperau sa mi gasesc job aici dar eu am plecat din Romania. Alta greseala dupa ce ca nu am facut nimic acolo mi-am ratat si cariera ( inainte sa plec din tara am avut un serviciu f bine platit dar eu vroiam mai mult). Intre timp tata a murit si am cam terminat banii. A trebuit sa invat sa nu ma mai bazez pe ai mei si sa ma descurc singura. Mama nu a mai putut sa ma ajute si a trebuit sa incep sa o ajut eu. Dc iti zic asta? Daca o ascultam pe mama acum nu eram asa, avema cariera, poate si familie, nu singura si cu regrete. Uneori parintii desi noi nu intelegem ne vor numai binele. Te rog eu sa incerci sa te intelegi cu mama ta si sa o intelegi si pe ea. Acum poate ti se pare nedrept dar in timp vei intelege exact asa cum inteleg eu acum. Si crede-ma regret in fiecare zi ce lucruri i-am zis mamei cand am plecat. Dar ea, m-a iertat. Nimic nu inlocuieste mama, nici parcul nici prietenele, nici macar sotul. Cand vei avea copii vei vedea pe pielea ta ce inseamna sa-ti faci griji!
Ma bucur ca intelegi, stiu ca e greu, dar incearca sa fii apropiata de mama ta, cere-i sfatul si mai ales nu te lasa influentata de prieteni care braveaza, gen eu fumez, eu beau, eu ii prostesc pe ai mei. e cea mai mare porcarie... eu m-am apucat de fumat la 16 ani, viciu de care nu mai pot scapa, care mi-a afectat aspectul si mi-a mancat multi bani. Cine crezi ca imi da bani de tigari cand nu mai am? Nu, nu prietenii care bravau si ma indemnau sa fumez fara sa stie mama. Mama imi da acum bani de tigari cand nu am... ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa spun.
Le zici in gura mare "Nu ma iubiti! Daca m-ati iubi cu adevarat m-ati lasa sa stau cu prietenii pentru ca sunt mare!"
Viziteaza un psiholog....calmeaza-te...e normal sa te vrea in siguranta. ai zis ca te-ai lasat de fumat?, adica tu la 13 ani fumai? Uite din cauza unor chestii ca asta nu te lasa, nu esti in stare sa rezisti tentatiilor. Eu zic sa fi mai ascultatoare ca familia e mai presus de orice, nu prietenii.
La 13 ani nu ai alta treaba decat sa iti faci parintii inculti ca tin la tine? As vrea sa te vad cum gandesti cand vei avea tu copii tai.
Te-ai lasat de fumat? Nu mai spune, asta-i un motiv bun ca parintii tai as aiba incerdere in tine. La 13 ani mai bine ai pune mana pe o carte acasa, sau pe codul bunelor maniere.
Un raspuns pentru intrebarea ta nu exista, dar asculta un sfat: accepta-ti parinti asa cum sunt, va veni vremea cand nu o sa ii mai ai. Internetul cu ajutorul caruia tu iti jignesti parintii si spui ca le vrei moartea e platit chiar de ei si de munca lor. Mai bine te-ai duce la ei, i-ai imbratisa si le-ai multumi pentru ce-ti ofera ( o masa, un pat, si dragpstea lor care se manifesta prin faptul ca vor sa te protejeze )
Unii au mai multa experienta decat tine, si crede-ma, nu iti vrea nimeni raul, incearca sa accepti unele lucruri si sa stii ca prieteniile proaste strica obiceiurile bune.
Tu iei ce vrei din ce te-am sfatuit, dar eu iti doresc tot binele din lume si iti doresc ca in viitor sa fii un parinte perfect pentru copii tai.
Acum nu imi doresc sa moara cand eram mai mica imi doream dehh atunci nu aveam minte.Dar vreau si eu sa merg cu prietenii mei acolo si ei nu vor sa ma lasee.M-am saturat sa plang ca ei sa nu ma lase.Nu ii mai pot accepta sa ma injure mereu si sa ma faca in toate felurile si sa ma bata...Acestia sunt singurii mei prieteni pentru ca, cu altii numai ma lasa sa umblu(colegele mele) care si ele se duc in parcurile astea.Eu nu am voie niciunde! Ei unde traiesc pe vremea lu pazvante chioru'? Vreau si eu sa merg acum sunt mare.
Ei spun ca merit dar nu e asa. Uneori ma bateau cu cureaua si cu pumnii si mama m-a si scuipat.Dar am trecut peste toate astea..Acum sunt mai mare si nu prea mai dau in mine dar ma injura ca la usa cortului.Nu vreau sa imi aduc aminte mai multe chestii cum ma bateau.Sincer acum in timp ce iti scriu plang pentru ca imi aduc aminte cum ma bateau cand eram mica.Stateam pe jos si plangeam si dadeau in mine si ma injurau.Nu vreau sa ii fac pe ei sa para niste oameni rai sau cine stie ce dar asta s-a intamplat.Si eu nu faceam niste chestii atat de rele incat sa merit sa fiu batuta asa.Crede-ma ca numai vreau sa imi amintesc acea zi si probabil altele.Ei nu sunt chiar rai in tip financiar adica am telefon bun haine de firma na ..am si libertate ma mai lasa in unele locuri dar na altii de varsta mea si mai mici ca mine se duc singuri la strand in mall.Ea ma face nesimtitita ca ce nu mi-a oferit tot ce am vurt bla bla ca am si 3 cercei in ureche.Asta nu conteaza.Pt ca daca imi ia haine de firma si etc nu pot uita cum ma batea si cum ma injura. Uneori cred ca e satana in ce fel face.Si ea a spus odata ca are fata de satana si ca toate se trag de la ea.Nu vreau sa o desconsider dar crede-ma ca eu pe mama am iubit-o din tot sufletul meu am tinut la ea mai mult ca la oricine si orice secret i-am spus.Dar am ajuns sa fiu asa scarbita de ea in cat sa spun unele lucruri despre ea.Lucrurile astea nu i le spun sau altceva pentru ca incepe sa urle, etc..Nu prea mai conteaza.