| NarcisaNarcisa a întrebat:

Buna TPU deci sa va spun povestea mea tatal meu este plecat in franța de o luna iar el o sa vina in Romania in vara iar dupa aia o sa plece inapoi si o sa vina in iarna si duypaia iarasi pleaca iar a zis daca sta pana vara urmatoare sunt sanse mari sa ma mut cu mama mea acolo.Totul depinde numai de mine eu imui doresc sa merg in franta dar oare o sa imi fie cgreu cu limba(eu fac franceza la scoala dar nu ne invata cam deloc)asta e problema voi daca ati fi in locu meu daca ati merge in franta v-ati descurca cu limba ca eu m-am obisnuit in Romania ca nu vreau sa imi parasesc prietenii dar vreau sa fim iarasi o familie adica eu mama si tata ca nimic nu e mai important decat familia mea va rog ajutati-ma funda.

Răspuns Câştigător
| RoxanaM a răspuns:

Eu zic sa mergi in Franta alaturi de familia ta, pentru ca ai spus si tu familia este cea mai importanta gandeste-te asa : 1. ai prefera ca tatal tau sa fie acolo si tu cu mama ta aici? nu ti-ar fi dor de el nu ti-ai dori sa fie langa tine cand ai un moment mai dificil. 2. ai prefera sa ramai aici in Romania doar de dragul prietenilor, iti poti face prieteni si acolo iar limba o vei invata pentru ca esti copil si prinzi repede si traind doar printe francezi iti va fi usor.
Iti doresc numai bine, de fapt sunt sigura ca iti va fi mai bine decat aici. te pup

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm pai din propria experienta care o am (sunt de 4=5 ani in Italia) iti ca da o s-a cam fie greu cu limba la inceput dar nici o problema, ai parinti langa tine care sa te ajute, o sa vb cu ei in franceza pentru un timp ca asa o sa iti fie mai usor, eu 1 cu mama nu am vb niciodata in italiana cu ea laughing nu imi place sa vb italiana cu cineva roman, dar stiu ca m-ar fi ajutat dar oricum dupa cateva luni vb fluent pentru ca invatam mult. asa si tu mai ales ca ai parinti langa tine o sa iti fie mai usor, cat despre prieteni iti zic eu ca nu exista asa ceva. Toti se schimba, nu o sa mai fie nimeni dupa un an 2, depinde de varsta.Eu cu toti de la mine de pe strada stateam fiecare zi a anului pe strada timp de 14 ani si abia ne vb pe mess acum. Nu numai eu ca na poate is departe dar nici ei care stau la 2 m unu de altu.deci tu faci ce vrei acum de tine depinde. bye

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

App nu stiu ce varsta ai, dar daca ai ceva in pacatana tiai da seama ca Romania a ajuns de toata mila, toti pleaca, ca oriunde e un trai mai bun. o sa iti dai seama mai tarziu

| NarcisaNarcisa explică:

Pai eu am 13 ani!

| Castiel a răspuns:

Pleaca dracu in franta mai repede sa scapi de tara asta de tot cacatu si de hotii/tiganii din ea! Daca as putea sa plec si eu in alta tara as accepta din prima nu as sta pe ganduri, odata ce te-ai dus acolo limba o inveti tu mai ales daca nu are alt alfabet (gen arab sau chinez/japonez/rus etc) este mai usor de invatat! + ca, asa cum ai zis si tu familia este foarte importanta deci ai un noroc urias, scapi de Romania, te duci intr-un loc mai bun cu familia ta. singura chestie dificila poate ar fi cu prietenii dar cu timpu se rezolva si aiahappy Bafta in franta!

| miolina a răspuns:

Daca vrei musai sa-ti termini scoala in Romania, poti s-o faci, iar vacantele sa ti le petreci in Franta si, poate, eventual, dupa terminarea scolii sa te muti in Franta.

| NarcisaNarcisa explică:

Pai in vara anului 2013 sunt sanse mari daca vreau eu sa merg si dupa toate sfaturile care mi le-ati dat cred ca o sa ma mut.Va mulțumesc mult va pup si hristos a inviat!

| taviyamato2 a răspuns:

Fi atenta la orele de franceza, prietenii tai vor ajunge la 22 de ani cu facultatea termianta si vor parasi la randul lor Romania pe toate coordonatele geografice pentru ca in Romania nu gasesti de lucru, parintii tai stiu bine de ce pleaca, eu zic sa lasi prostiile is gandeste-te la viitorul tau! e adevarat ca vei avea Romania mereu in suflet, dar nu iti rata sansa de a avea o viata mai buna, gandeste-te ca liceele si facultatile din Franta sunt incomparabil mai bune decat cele de la noi, e doar un simplu motiv de a pleca, as vrea sa fiu in locul tau!