| MirelaFnr a întrebat:

Buna TPU.
Este normal atunci când ești gravidă soțul sa nu vina niciodată cu tine la control? Ținând cont ca avem 2 copii, n-a venit niciodată cu mine la control.Am luat doar fetița cu mine (fiind mai mare).
SI TOTUSI DE CE AR COMENTA ATUNCI CAND EU SUNT MAI AUTORITARA CU COPIII, DACA NU S-A IMPLICAT CAND ERAM GRAVIDA?

15 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cea mai mare greseala sa-i iei apararea unui copil cand celalat parinte este mai drastic! Nu conteaza ca a venit sau nu cu tine, ci daca are ceva de comentat trebuie sa vorbeasca cu tine intre 4 ochi.

| MirelaFnr explică (pentru Salontanul):

Dc nu ar conta ca n a venit la control? Ori esti tata pana la capat ori nu ..Eu ma ocup de copii, el e mai mult la Lucru!
Eu am regulile mele si el sare peste ele. EX: Nu le dau dulciuri, el le da pe ascuns!

| Salontanul a răspuns (pentru MirelaFnr):

Ai dreptate: ar fi trebuit sa vina dar pentru asta nu poti sa-i iei dreptul la paternitate. De asta am zis ca nu-i important. Important si rau este ca face impotriva ta. Este cea mai mare prostie facuta de un parinte. Pentru treaba asta eu as face un scandal monstru cu el. Inseamna ca nu tine la tine si vrea sa arate copiilor: "Vedeti? Eu sunt mai bun ca mama voastra." ceea ce nu-i normal.

| MirelaFnr explică (pentru Salontanul):

Odată ce nu te ai implicat în sarcina nevestei,n ai dreptul sa o faci nici când naști, tinand cont ca eu duc tot greul casei si problemele lui personale, care trebuia să le rezolve inainte de a avea copii! Sunt prea înțelegătoare ca altfel nu mi explic. Plus de asta, atâtea dulciuri, poti da in diabet si in Alte boli, dulciurile si sucurile sunt nocive pentru organism. Ținând cont ca oricum nu mâncăm nimic Bio in zilele noastre, nici macar ce avem in curte, atunci dc sa ne batem joc?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru MirelaFnr):

Nu am inteles, sotul tau naste? Ca asa reiese din ce scrii: "Odată ce nu te ai implicat în sarcina nevestei, n ai dreptul sa o faci nici când naști".
Eu nu-i iau apararea, dar daca in discutia cu el folosesti aceiasi logica, sigur ca nu te va asculta niciodata.
Daca ai ajuns sa-ti discuti relele din familie pe net ceva este in neregula in familia ta. In nici un caz, nu aici o sa rezolvi problemele.

| Freya1 a răspuns:

Probabil e atasat de copii dar nu și de tine.Probabil are o problema cu tine si vrea cu tot dinadinsul să te puna intr-o lumina proasta.
Eu nu pot sa inteleg de ce ai facut atatia copii cu un bărbat ce simti ca nu e ce trebuie.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Logica lipseste in ceea ce zici. Copiii sunt amandurora si are tot dreptul sa-si spuna parerea in educarea lor.
In ce mod sa se implice cand erai gravida? Te referi la control? Daca nu este nimic grav, foarte multi barbati nu merg cu sotiile la control. Sotul tau lucreaza? Ti-ai pus intrebarea daca poate sa lipseasca de la munca?
Nu am inteles, cum sa-ti implici copila in probleme de oameni adulti?
Nu stiu de ce, dar mi se pare ca gandirea ta este anapoda.

| MirelaFnr explică (pentru CodrutElian1990):

Normal ca trebuia să vina la controalele lunare ale sotiei, totii bărbați o fac, care isi iubesc nevestele, normal! Nu stii tu problemele mele, era doar o intrebare si vreau raspuns, nu sa ma critici. Sunt destui prosti aici care pun întrebări mai anapoda ca mine iti garantez.
Voiam un raspuns.
Dacă e normal s au nu e normal sa lipsească soțul la controalele lunare a nevestei. (Mentionez : a avut si zile libere fix in ziua cand trebuia să merg la controale )

Atunci rezolva-ti problemele din familie. Eu ti-am spus cum merg lucrurile in realitate. Ca e bine, ca e rau, nu stiu. Fiecare-si rezolva problemele dupa cum crede el de cuvinta.
PS. Nu toti barbatii o fac. Nu generaliza, ca nu e bine si nu este adevarat.

| MirelaFnr explică (pentru CodrutElian1990):

Dacă ai venit să critici nu mă ajuți, probabil si tu esti aici sa fii sfătuit, ca de critici totii sunt buni, dar nimeni nu ti ar da un sfat utilhappy

Nu, eu nu am cerut sfaturi aici. Dar m-a socat modul cum ai pus problemele: ca daca sotul tau nu a mers cu tine la controalele medicale cand erai gravida nu are dreptul sa se implice in educarea copiilor. Trebuie sa intelegi ca ambii soti au aceleasi drepturi in familie, deci si in educarea copiilor. Tu nu detii adevarul absolut.
De aceea ti-am spus ca trebuie sa va rezolvati problemele in familie. Este un sfat, nu o critica. Dar ceva concret nu iti poate spune nimeni nimic aici, deoarece ar face afirmatii in necunostinta de cauza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O dezbatere corectă nu este în genul "Ba da! Ba nu! Ba da! Ba nu!". Eu am impresia că asta faceți tu cu soțul tău. Dacă vrei ca felul tău de educare și regulile tale să dea roade trebuie să explici logic și calm, atât copiilor cât și tatălui, de preferat în același timp, motivele din spatele lor. Nu vreau să mâncați dulciuri din cauza asta și asta, nu vreau să stați toată ziua pe telefon din cauza asta și asta. Clar și cu argumente. Cu urlete nu te bagă nimeni in seamă. Chestia asta nu se rezolvă din prima. Dar după repetate predici poate vor prinde ideea. Cu toții. Cât despre controale și sarcină, încetează să mai trăiești în mizeria din trecut și vezi-ți cum rezolvi mizeria din prezent.

| krypton1234 a răspuns:

Femeie vrei prea multa atentie. Sotu lucreaza aduce bani acasa nu poate sa mearga la control zi de zi sau sa aiba grija de tine24 de H din 24 ca esti tu gravida. Ok te iubeste tine la tine tine la copiii lui dar e si el om la el te ai gandit poate vrea si el sa bea o bere linistit sau poate sa sa bage si el tancu in garaj (ai inteles tu). Fiecare iubeste in felul lui.Acum pentru ca nu a dat atata atentie copiilor cate crezi tu ca e necesara copiii trebuie sa fie trecuti in buletin numai pe numele tau? Iti vine tarziu acasa? nu aduce bani? Merge la parasute? Care e problema? ca nu vine la control? Mai gandeste-te si la sot ca si el e in casa nu doar tu.

| MirelaFnr explică (pentru krypton1234):

Are prea mult timp liber iti garantez eu, merge si la bere merge unde vrea el, eu n am avut femei sa spuna ca n a venit bărbatul ei la control, toate se lauda ca au fost însoțite de sotiwinking
Stai fără grija ca bani aduc si eu in casa, nu lucra el sa isi rupă oasele!

| krypton1234 a răspuns:

Nu te critica nimenea o iei tu prea in serios cu totu doar ti am zis sa te uiti si pe partea cealalta, atat.
Daca pui totu la suflet nu poate sa te ajute nimenea, daca pui la suflet tot asa si cu sotul tau e clar... e o vorba "esti nevinovat dar pici de vinovat" cam asa merg lucrurile. Vorbeste cu el deoparte spune-i ma barbate 1+1 fac 2 poate nu stii, dar eu stiu, vreau si eu sa vii cu mine uite copiii mei sunt si copiii tai iti zic eu poate iar nu sti etc genul asta de conversatie.
Eu zic sa vb cu el ca daca iti formezi teorii in cap ca el dc nu face ca dc nu a facut nu ajungi nicaierea.