anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu cu mama ne certam tare rau in ultima vreme. M-am certat extrem de rau cu ea deoarece am luat un 8 la mate. Si ca am luat 9, nu 10 la romana.
Eu nu sunt ordonata si de asta ne mai certam. Ea face comparatia cu mine si cu o colega de a mea ca ea este mai ordonata.
Ce sa fac? Invat din greu la teste, dar tot iau note mici.
Cum sa invat mai bine?
Cum sa fiu mai ordonata?
Vreau sa fie mandra de mine.
Dau funda! Raspunsuri rapide va rog.

7 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Tu nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa nu te mai stresezi iar mama ta sa termine cu comparatiile si cu pretentile tampite. Daca tu nu esti ordonata este si vina ei ca nu te-a invatat asta si si altfel sa fie poate sa spuna frumos.Iar in legatura cu notele in ziua de azi sunt o categorie de parinti scuza-ma ca spun asa dar dezaxati pe care nu ii intereseaza altceva decat ca a lor copil sa fie mai bun ca altul in continua competitie si sa nu aiba viata sociala sa vada doar carti si caiete ca dupa aia cand mai merge unu si se spanzura sa se intrebe de ce.Pai uite de asta ca nu au viata sociala, prieteni, nu experimenteza viata etc

| danay72 a răspuns:

Felicitări ca vrei sa te schimbi. Vorbește cu mama ta despre acest lucru și cere-i unele sugestii.Dar nu o acuza de nimic, ci vorbește cu blândețe și respect profund. Un raspuns blând îndepărtează furia.

| peperonies a răspuns:

Nu e un raspuns simplu. e o greseala imensa ca parinte sa iti compari copilul cu copilul altuia. ma rog...

notele nu conteaza.o sa mergi la facultate si o sa te gandesti cum te stresai pentru un 8 care nu conteaza absolut deloc.

| Ryumex a răspuns:

rolling on the floor) hai bai frate certi copilu' ca n a luat 10 inloc de 9 rolling on the floor)
Eu luam tot 3 si 4 si ma laudau ai mei
rolling on the floor))))
trist csf
Incerca sa fi rea si o nesimtita sa vezi cum o pui pe maicata la respect big grin

| WeakCats a răspuns (pentru Ryumex):

Dar eu nu vreau sa fiu rea si nesimtita. Cu toate astea ea e tot mama mea si o iubesc.

| Ryumex a răspuns (pentru WeakCats):

Ok atunci insemna ca esti de acord cu ea, distractie placuta in continuare happy

| CosminCD a răspuns:

Coparația cu altcineva/altceva te face să fii nemulțumit. Fii mai odronată în gânduri, activități școlare, lucruri personale. Asta tu poți face. Chiar nu știu cum te pot ajuta. Eu zic să-i spui mamei tale (nu în atmosferă de ceartă) că e bine să nu te mai compare cu ceilalți pentru că nu te simți tu bine și nu e bine în general. Comunicarea te ajută. Sper să fii bine! Succes!