| MaryAlyCernat a întrebat:

fata mea mi-a zis ca dacă nu ii cumpăr un iPhone si un laptop Notebook pleacă de acasă!
Îmi spune va rog cineva ce sa fac?
:-( :-(

23 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Sa-i dai o mama de bataie pana ce-i vine mintea la cap, chestia cu plecatul de acasa sunt numai povesti de manipulare

| SchiZz20CMrecords a răspuns:

Mi se pare cea mai mare porcarie care am putut sa o citesc pana acum
Vrea laptop si telefon?
SA SE DUCA SA MUNCEASCA SI SA SI LE I-A SINGURA!
ce atata prostie.Ai crescut un copil razgaiat care peste vreo 2-3 ani ar fi in stare sa-ti deie in cap ca sa i cumperi ce vrea.
Dai mama naibi doua peste ochii si scoate-i netu ca prea multe prostii o invatat de acolo.

| Dizzyz a răspuns (pentru SchiZz20CMrecords):

Imi place poza.
E pisica ta?

| SchiZz20CMrecords a răspuns (pentru Dizzyz):

Da e motanul meu
Multumesc!

| MaryAlexy a răspuns (pentru SchiZz20CMrecords):

Are 10 ani

| SchiZz20CMrecords a răspuns (pentru MaryAlexy):

Da nu conteaza cati ani are atata timp cat se comporta asa.
i bine ca de la 10 ani te manipuleaza? ce va face de la 14 -15 incolo?

| copiladolescent a răspuns:

Eu zic, desi nu am experiente de parinte, ci numai de copil, nici prin gand sa nu-ti treaca sa ii cumperi. Scuza-ma daca afirmatia mea te jigneste dar consider ca ai crescut un copilas rasfatat care nu mai stie sa aprcieze eforturile si dragostea parintilor sai. Eu niciodata (am 16 ani) nu i-as spune asa ceva mamei mele fiindca realizez toata straduintele ei si sunt fericita fara toate giumbuslucurile alea. sicer, poarta o discutie adevarata cu ea, una sincera si sensibila, si incearca sa o faci sa vada ca nu un ipad e cel mai important lucru din lume. gandeste-te ca daca continui sa o rasfeti, va deveni mandra si artagoasa si va pretinde ca intreaga lume ii sta la picioare. Si pe buna dreptate, nu este vina ei! Educatia este o treaba serioasa si complicata, probabil nici nu imi pot imagina, dar daca vrei ca fiica ta sa fie cu adevarat fericita si sa devina o persoana extraordinara, ci nu nu stiu ce maratonista dupa forbalisti si bani lor (poate dramatizez putin situatia, dar in felul in care ai postat, mi se pare ca esti chiar ingrijorata ca ea va fugi de acasa), trebuie sa o "tii mai din scurt". lumea nu va fi la fel de buna cu ea ca si mamica ei draga. de asemenea, trebuie sa nu fii nici absurda, sa o intelegi, adica daca nu are telefon, sa ii cumperi (nu neaparat iphone) si sa ai grija de ea dupa puteriile tale si avand in vedere notele ei, modul in care se poarta, etc. Copii nu fug asa repede de acasa fiindca pur si simplu nu au unde se duce, poate e doar un moft, o zvacnire ca sa te inspaimante. oricum cred ca fiecare adolescent sau copil s-a considerat odata neinteles si a luat in considerare fuga de acasa. ai grija de tine si de fetita ta! va doresc tot binele din lume!

| MaryAlexy a răspuns (pentru copiladolescent):

Știu dar e bine dacă ii dau iPadul meu

| Chio9 a răspuns:

Nu-i cumpara nimic.
Daca-i cumperi, atunci vede ca te poate manipula cu ''plecatu' de acasa''.
Spune-i frumos:
Draga mea, nu-ti cumpar nimic, pleaca unde vrei, dar aici s anul te mai intorci.
Si daca mai faci si figur din astea iti interzic si la calculator.

Si apoi vezi cine-i sefu. happy

Bafta!

Nici nu are multe pretenti.

| MaryAlexy a răspuns (pentru Chio9):

Bă are motivul este ca toate au așa ceva si in plus se uita la Disney

| Chio9 a răspuns (pentru MaryAlexy):

In primul' rand Bă ii zici la m a t a nu mie.
Si in al doilea rand nu esti tu cumva ficasa?
Si ce daca toti au si ea nu, alti nu au ce are ea.
Alti nu au un acoperis, alti nu au ce manca, alti nu au haine, alti sunt in spitale!
Deci nu mai tot ma...e ca poate parintii nu pot sa-i ofere ceea ce-si doreste, dar fac tot posibilul sa-i faca o surpriza.
Dand apa la moara mai rau le faci parintilor, ii stresezi, ii agiti si nu se mai pot concentra asupra problemei.

Iale poartea parintilor si o sa fie bine pentru fata/baiat, iti garantez eu.

| Dizzyz a răspuns:

Fi serioasa...
Si eu ca-s barbat stiu ce as face:
Ai crescut-o rasfatata si nu-ti face griji, copii m-ai spun cateodata ca pleaca de acasa, ca nu o sa o m-ai vad niciodata ca nu ma m-ai iubeste.laughing
Spune asa doar ca sa te faca sa-i cumperi cele dorite.Asa face-am si eu cand eram mic si s-a intamplat ceva? Nimic nu s-a intamplat n-am plecat de acasa nu m-am spanzurat etc.
Si ce dumnezeu?
Vrea si iphone si laptop notebook?
V-ai de mine.
Pai nu vrea c-am multe?
N-ui cumpara nimic.
Ca sa se desrasfateasca.
Fii tu stapana pe ea nu ea pe tine doar esti mama ei, nu?
Succes!

| NuamnumesuntANM a răspuns:

Nu o baga in seama, daca pleaca pleaca.

Răspuns utilizator avertizat
| HoTSaucE a răspuns:

Scoate-i accesul de la calculator si telefonul pe care il are acum si va aprecia ce are... spun in calitate de copil si eu, ma rog am 18 ani...
Chestia este ca daca vrea ceva propune-i sa munceasca undeva si sa vezi atunci ce va aprecia ce are! Nu te speria pentru ca nu va pleca de acasa, vrea doar sa gaseasca o cale pentru a avea ce doreste... poti sa ii spui ''Du-te, pleaca sa vad ce o sa faci?!'' si probabil se va duce in camera ei, insa nu cred ca va pleca de acasa.
Vrea laptop si iphone doar pentru ca au si prietenii, nu este ceva de care ar avea nevoie neaparat.

| MihaelaMykydutza a răspuns:

As face si eu asa sa incerc laughing

| FortaSteaua2012 a răspuns:

Nu-i cumpara nimic ca nu o sa plece, poate o sa steie la o prietena sau o sa se ascunda ca sa crezi ca a plecat.Dar tot se va intoarce acasa cand nu mai rezista.

| LorennaAlexandra a răspuns:

Pe bune?!raised eyebrows Telefon la 10 ani?! Da la ce ii trebuie?! Sa vorbeasca cu Mos Craciun?! Sper ca esti constienta ca lucrul asta o va afecta mai tarziu, si pe tine, de altfel.La 10 ani un copil normal invata poezii si citeste carti nu se uita la Disney.Tu la 10 ani aveai propriul tau telefon?!

| MaryAlexy a răspuns:

Cumparai

| MikutzaDragutza a răspuns:

Pai,are telefon? Daca da, atunci nu trebuie neaparat sa ii cumperi un iPhone.
Dar poate face si lucruri utile cu el:
*Sa joace jocuri de dezvoltare a inteligentei
*Sa foloseasca gps-ul pentru a ajunge la o locatie in cazul in care nu stie drumul

Intereseazate de ce vrea Notebook.Isi poate dori din motive pentru care poate ar trebui sa il cumperi:

1. Vrea calculatorul ei propriu
2.Calculatorul actual merge prost
3.Are nevoie de calculator in vacante

Ai putea sa i le dai pe psot de recompense.
1.Sa invete bine (stabiliti impreuna o medie la sfarsit de semestru o medie generala).
2.Sa o lasi pe ea sa stranga banii.Desigur banii ii vei da tot tu, ii poti da 5 lei in fiecare zi de scoala (ai grija sa aiba totusi mancare la ea-se poate sa economiseasca banii si sa stea nemancata-si ai grija daca ea cheltuie banii-pe ce ii cheltuie).I-ai mai putea da niste banuti daca face treburi prin casa: ex-1 leu pe farfuria spalata, 5 lei pentru dat cu aspiratorul prin toata casa, vedeti voi-alegeti sumele de comun acord.

Daca mai ai nevoie de ceva nu ezita sa imi spui.

| Boktaruu a răspuns:

Ai 2 variante :
1. Fwte-i o cwrva de bataie de aia cu caloriferul laughing
2. Da-i foc!

| mariusica98 a răspuns:

Cica nu pleaca de acasalaughing)oricine poate pleca daca este o fire incapatanata ca mine...eu de ex am plecatlaughingdar am fost gasitrolling on the floorDar nu ii cumparahappycere prea mult eu am laptop Apple dar nu am iphone am un Nokia x2.dar totusi as vrea un smartphonetongue