| liliana77any a întrebat:

Buna TPU!
In ultimul timp au devenit atat de dificili oamenii incat nu iti vine sa mai ai incredere in nimeni.
Oamenii nu se mai tin de cuvant decat daca au vreun interes.
Ce parere aveti?
Cum putem sa prevenim acest fenomen?
Voi ce persoane tineti aproape de voi?

Răspuns Câştigător
| Miruna333 a răspuns:

De aia ai dat tu in ultima perioada, nu inseamna ca oamenii au devenit dificili, asta e generalizare
Fiecare om are interesele lui, doar ca exista semne intotdeauna
Oamenii nu se tin de cuvint pentru ca tu te increzi in cuvantul lor. Niciodata nu te increde in cuvintele cuiva, fapte, nu vorbe. La vorbe, poate vorbi lumea pana maine.
Fara sa ai asteptari, si fara sa te increzi in oameni, pentru ca oamenii pot fi schimbatori ca vremea, fii atent la semn, si la cel mai mic lucru care nu iti convine, tine persoana pe cod rosu sa vezi daca va mai avea iesiri sau lucruri de genul, ca mai apoi sa te descotorosesti de ea.
Persoanele isi permit lucruri pentru ca tu le accepti si isi iau lumea in cap
Tin persoane sincere, de incredere, cu aceleasi valori ca ale mele

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Problema este din cauza lipsei de educatie, la capitolul "Bune maniere".

| Violleta2022 a răspuns:

Doar oamenii fara educatie si fara bun simt sunt dificili si este evident ca tu te invarti printre astia, odata ce ai dat numai de gunoaie care te-au dezamagit.
Generalizarea ta nu face sens, ca nu ai apucat sa cunosti tu marea majoritate a oamenilor, ca sa comentezi si sa generalizezi, iar pentru cercul in care te invarti, este evident ca sunt oameni fara educatie ori de cea mai joasa speta, daca nu se poate conta pe ei, mint sau te inseala.
Nu stiu cati anisori ai, dar este evidnet ca esti foarte micut de varsta si inca nu cunsoti lumea, odata ce faci asemenea generalizari.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu "tin aproape" persoane. Doar le permit unora sa fie in viata mea.
Si mi se pare o idiotenie sa ai incredere ori asteptari de la oameni.
Fiecare isi vrea binele lui, inainte de orice altceva.

| doctorandus a răspuns:

Oamenii nu se tin de cuvant. De ce? Dupa doua-trei zile uita ce au promis.

| relian a răspuns:

Cand discuti cu un asa om, sau daca ai amici, prieteni care sunt cum ai descris, atunci renunti la ei, nu mai vorbesti cu ei, iar daca or sa intrebe de ce nu mai dai semne, le spui direct, nu ai cu cine, nu poti vorbi cu neseriosi, si le explici asa frumos de ce.
Or sa stie si pe viitor ori vor cauta sa se corecteze, ori or sa inteleaga ca nu sunt de nivelul tau.

Eu din cauza asta a ce spui tu, nu am prieteni mai deloc laughing am ceva amici, ei daca inrebi asa considera ca suntem prieteni, dar eu nu-i consider prieteni, nici nu-i caut, iar cand ne intalnim daca ma saluta ii salut, sau ii salut eu dupa caz, si cam atit.

Ce sa stai cu cineva in preajma neserios, sa ce? Sa iti faca nervi tot timpul laughing
Uneori spui lasa-i ca atat pot, atit stiu, dar la un moment dat te cam saturi, ori trebuie sa te gandesti ca daca tu continui sai tolerezi ei vor merge tot asa, gandid ca ce fac ei asa este bine, deci mai rau faci.

Trebuie sa le atragi atentia, dar nu sa ii cauti tu sa le spui, asteoptoi cand te vor cauta ei din nou, si atunci ii refuzi, le spui si de ce, or sa se supere, dar numai asa poti invata pe un om sa fie om, iar daca nici asa nu vor, ai scapat de ei laughing

| ioana748 a răspuns:

Incearca sa traiesti fara atasamente si asteptari.
Neimportant cum sunt oamenii, ci cum te raportezi tu la fiecare.
Ideal sa iei pe fiecare cum este si cam atat
Daca gasesti o persoana compatibila o poti tine aproape, insa in general nu te astepta la prea multe.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai atins vreo 3 aspecte la modul general.

Oameni dificili? Da, aia needucati, cum au mai zis si altii.
Tu poate ii eviti in viata ta, dar la cat de slaba e trierea din partea HR-ului, te trezesti cu ei pe cap la munca. Numai in Ro, ca afara nici nu ajung sa fie angajati.

Incredere? Asta e ca o nestemata: se castiga foarte greu. Nu acorzi incredere oricui. Iti tii problemele doar pentru tine si 1-2 oameni de incredere.

Oamenii nu se mai tin de cuvant? Nici nu trebuie sa ai asteptari de la oricine sa se tina de cuvant. Doar cei foarte apropiati, doar cei de incredere.

| StoicAnalysis a răspuns:

1. Oamenii inclusiv eu si tu mereu vom avea vreun interes. Fie ca-l constientizezi sau nu. Interesul nu e obligatoriu sa fie unul material. El poate fi si unul moral.

2. Nu poti preveni asa ceva. E ceva dupa care functionam ca specie. E imposibil sa te intelegi cu cineva fara sa ai un interes anume.

3. Referitor la oamenii care nu se tin de cuvant, de obicei sunt aceia care interesele lor, nu sunt asa de urgente, si isi permit sa-ti traga clapa, daca nu au chef sau nu le convine pe parcurs.

4. Tin aproape majoritatea persoanelor cu care interactionez. Doar ca atunci cand am nevoie de o favoare de obicei nu imi pun toata increderea in ei. Pentru ca pe langa riscul ca se pot intampla momente cand ti se trage teapa, intervin si chestii neprevazute. Asa ca mereu caut sa-mi fac si niste planuri de rezerva.

| Anonimul151 a răspuns:

Din păcate acest "fenomen" nu se poate preveni.

Oamenii sunt răi, dificili însă din păcate chestia asta "evoluează " extrem de tare și de repede încât oamenii sunt din ce în ce mai răi și de dificili. Și va fi cam imposibil să ai încredere în alte persoane cel puțin pana le cunoști extrem de bine.

| ALM2000RO a răspuns:

Părerea mea este că nu trebuie să ai așteptări și pretenții de la nimeni, ci doar de la tine însăți.
Nu se poate preveni acest fenomen, tot ce putem face e să ne izolăm social sau să învățăm să triem persoanele cu valori și caracter asemănătoare, care vor fi maxim 1-2 pe termen lung (eu nu știu cum să aplic a doua variantă, așa că am ales-o pe prima).
Eu nu țin nicio persoană alături de mine, tocmai pentru că nu mai am încredere în nimeni, nu mai pot să mă încred în oameni în general și în necunoscuți în special. Doar pe ai mei îi mai am alături / aproape și sincer îmi ajunge, m-am lecuit demult de societate, dar și de socializarea care nu duce la nimic pozitiv.

| JohnnydeFeer a răspuns:

Dap, Lumea e plina de ipocrizie, minciuna, interese, Eu tin aproape doar animale de companie.

| adam7 a răspuns:

Dacă oamenii au devenit dificili, ia fii atentă, poate și tu ai devenit la fel.

| Intrebare2134 a răspuns:

Mai bine nu mai tinem pe nimeni aproape
Lumea din ziua de azi este atat de rea...