| nykk a întrebat:

Intimpin foarte multe probleme acum, inceput cu relatia cu iubita. Incep a pierde increderea in propriile puteri, sunt foarte negativ, nu exista nimic mai mult ca 'normal', daca vad un lucru superb pentru altii, pentru mine e doar normal, pesimist intr-un fel.nu stiu ce sa mai fac...desi mi-a promis ca totul va fi bine, eu nu sunt sigur, mereu in gind am citatul "chiar si cei mai apropiati pot sati provoace dureri mari, trebuie sa fii gata de orice". nu stiu, ma gindesc la cel mai rau, deoarece imi este scumpa persoana, nu stiu ce sa fac, dati-mi un sfat...

4 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Pai daca nu ai incredere in ceilanti si mai ales in persoana iubita cind iti spune ca "totul va fi bine"inseamna ca de abia acum incepi sa te increzi in propriile puteri si asta este primul pas spre increderea in tine.

| dacia63 a răspuns:

Buna nykk, de ce iti "spargi" tu capul inainte sa fii lovit?, umbresti o relatie cu o persoana care cel putin in prezent nu merita sa fii tu asa "pregatit" pentru o eventuala durere care ti-ar provoca-o in viitor,fara sa te gandesti ca ii poti provoca tu dureri acum ei?
Cine iti garanteaza ca exista viitorul, cine iti garanteaza ca exista "maine"?
Imagineaza-ti ca maine ea ar avea un accident mortal, nu o sa iti para rau ca nu ai trait prezentul lasandu-ti libere sentimentele de dragoste sa lumineze relatia voastra? nu o sa-ti para rau ca nu ai trait pe deplin fiecare zi care ai avut-o la dispozitie cu ea, punandu-i bariere iubirii ei?
Sigur, la toti me vine randul sa suferim, sa trecem prin dureri provocate mai ales de cei pe care ii iubim, dar face parte din viata umanilor, iar atunci cand va veni timpul durerilor (daca va veni) nu spera ca vei trece mai usor peste ele doar pentru ca tu erai "pregatit".
Eu pot spune ca sunt o persoana fericita, chiar daca ma ating si pe mine certe dureri, pentru ca am realizat ca ceea ce conteaza in viata este PREZENTUL si il traiesc deplin-fiecare dimineata la trezire imi zic: azi am posibilitatea sa traiesc o noua viata care dureaza numai o zi, si dau toata atentia zilei respective, nu ma mai necajesc pentru trecut si nu ma preocup pentru viitor.
Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima!

| Rafadavid a răspuns:

Nu fi disperat, ca disperarea se miroase.
Apoi, iubite iti gasesti nenumarate. Doar daca nu este - obiectiv - cea mai frumoasa dintre fete, nu ai de ce sa fi depresiv. Deci atentie, nu sa ti se para tie ca este - ci sa fie efectiv, adica obiectiv.
Si probabil nu este. Deci - ce-ai avut si ce-ai pierdut. Lumea are 7 miliarde, Romania peste 20 de milioane.
Invata mai bine limba romana, si lasa citatele astea banale.
Bafta.

| BrokenDreams_8819 a răspuns:

Sa inteleg ca iti este frica sa nu te faca sa suferi. trebuie sa vezi partea plina a paharului. ai o iubita care poate te iubeste( am zis poate pentru ca nu stiu de cat timp sunteti impreuna) ce e mai frumos in viata decat sa iubesti si sa fi iubit.o relatie se bazeaza pe iubire, incredere si respect. trebuie sa inveti sa ai incredere in persoana de langa tine. daca o sa stai tot timpul cu gandul la citatul acela nu o sa poti sa ai niciodata incredere, nu o sa fi niciodata sigur pe tine. nimeni nu te poate asigura ca nu o sa suferi. toti am suferit la un moment dat si totusi o luam din nou de la capat. daca suferi asta nu inseamna ca s-a terminat lumea. chiar daca suferi, mai devreme sau mai tarziu va veni persoana care sa te vindece. "un suflet ranit este vindecat de altul". nu vei ajunge nicaieri daca vei continua sa traiesti cu teama de suferinta. mai bine lasa-l naiba de citat, gandeste-te la iubita ta si la toate momentele frumoase petrecute impreuna si lasa totul de vina de la sine. si nu mai fi pesimist. nu ai de ce. toti am trecut prin asta, nu esti singuru. Daca nu risti, nu castigi. Risca, ce mai astepti!