Nu exista metode sigure prin care sa nasca gemeni. Anumite tratamente de fertilitate cresc probabilitatea de sarcini multiple, dar puteti avea tripleti sau mai mult, cum a fost acum cativa ani "octomom". Si nu exista nicio garantie in cazul vostru.
Daca acum a nascut prin cezariana nu inseamna ca de acum incolo e obligatoriu sa fie tot asa. Eu stiu femei care au avut doua nasteri prin cezariana. Trei, nu stiu dar asta nu inseamna ca nu e posibil.
Lucrurile acestea trebuie sa le discutati cu ginecologul ei. El va poate spune ce puteti face ca sa reduceti probabilitatea necesitatii unei cezariene, bazandu-se pe cunostintele concrete pe care le are despre doamna ta. Cei de aici suntem in majoritate copii de 12-14 ani iar medici sunt foarte, foarte putini. Si fara un consult si o examinare atenta a istoriei medicale a doamnei, nimeni nu isi poate da cu parerea.
Din ce stiu eu de la femeile in varsta, mai mult de doua cezariene nu se pot face. E chestie de operatie. Daca nu poate naste normal (cred ca de asta a ales cezariana si nu nasterea normala), ar fi bine sa nu va mai doriti multi copii.
Când spui "iubita mea" ma gândesc ca sunteți destul de tineri și timp suficient ca sa va îndepliniți visul.
Este posibil, da, și a treia cezariana, cu condiția sa treacă cel puțin doi ani de la operația anterioară și, bineînțeles, cu acordul medicului - pentru ca depinde foarte mult de organismul fiecărei femei.
In primul rand, felicitari! Sa va bucurati de el/ea.
Daca tot ai fost acolo, il puteai intreba pe doctor. In principiu, ar trebui sa poata, dar exista o serie de factori care pot influenta.
Exista aceasta sansa, eventual poate urmatoarea nastere va fi naturala ( exista si varianta aceasta mai putin intalnita ) sau la urmatoarea cezariana va face medicul incizia corespunzator sa mai poata avea inca o cezariana.
Sunt destule mame cu 3 cezariene facute, dupa care si-au legat trompele.
Trebuie discutat cu medici competenti, cerute mai multe opinii. Iar cand v-ati decis cu un medic, mergeti pe mana lui in ce tine de sarcini, dar discutati clar sa nu existe riscul sa zica da, e ok si te ajut cu urmatoarele 2 sarcini, iar la cea din urma sa zica ca e riscant, etc....si sa o puna sa faca avort ( in scop medical cica), deci MARE GRIJA!
♣ Ma®®yE [;x] întreabă: