| OanaMariaG a întrebat:

iubitul meu vrea cat mai multa libertate,iar eu vreau sa-l tin cat mai aproape de mine, sa stiu tot ceea ce face. etc.si prin faptul ca isi doreste face mici greseli care pe mine ma cam deranjeaza nesuportand sa ii interzic nimic.greselile pot consta in striptis cu o fata, dans foarte apropiat si alte exemple.cand i le spun, imi spune ca sunt eu foarte geloasa si ca nu ar trebui sa reactionez astfel.alte probleme nu aveam,vorbim des,ne vedem des,ne iubim suntem de mult timp impreuna, numai ca el dorindu-si foarte multa libertate face aceste greseli si nu ma intelege de ce reactionez astfel.ce pot face? ma gandeam sa-l fac si eu putin gelos.dar nu stiu daca este o idee tocmai buna.as vrea pareri.(amandoi suntem destul de maturi avem 21 respectiv 24 de ani). multumesc.

Răspuns Câştigător
| ale23f a răspuns:

Nu stiu daca si tu ai face la fel veti mai avea vreo sansa sa aveti o relatie de iubire frumoasa. Din ce am citit, u i-ai interzis iar el acum nu mai suporta. Dar te-ai gandit vreodata sa il iei frumos de manuta, stati in bucatarie la o cafea si-i expui pct. tau de vedere? Sa-i spui ca de fapt, tie nu iti face bine atunci cand il vezi facand astfel de lucruri, daca exista vreo cale de mediere, fiindca este pacat in conditiile in care va iubiti sa fie vb. de despartire din cauza unei gelozii sau orgoliului. Daca intr-adevar, poate esti o persoana prea geloasa incearca sa lucrezi putin la acest aspect, dar lucrati impreuna. Cand aveti o problema, discutati, nu atacati dupa ce nu mai sunt mijloace de evitare sau mediere. Si eu sunt intr-o relatie de ceva vreme, dar atunci cand am avut un inconvenient, l-am discutat, fara sa ne ascundem si da, este mai bine. Este din ce mai bine. Acesta e aspectul principal: comunicarea. Vb intre voi, exprimati-va nemultumirile dar intr-un mod elegant, astfel incat celalalt sa nu se simta deranjat.

7 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Se spune ca barbatul trebuie tinut in lesa de femeie, dar niciodata acesta sa nu simta ca o are! El simte pentru ca tu interzici.Lasa-l si priveste pe geam! Pana unde merge libertatea lui?

| mgtow a răspuns:

Te inseala daca il certi zicand ca e o greseala comisa se duce la alta, esti orbita dupa cine nu merita sufleteste. Renunta la el.

| onasis1961 a răspuns:

Şi dacă a-ţi fi căsătoriţi şi tot aveţi dreptul la libertate.Numai că acestă libertate să nu se transforme-n libertinaj. Dacă nu calcă greşit, nu trebuie să te superi dar nici să-l laşi să-şi facă de cap. Ţine-l în strună cât este nevoie.Să fii iubită Maxim!

| DNSK a răspuns:

Ofera-i liberatatea de care are nevoie. E intr-o relatie, nu la inchisoare. Daca o vei tine tot asa, risti sa-l pierzi. Nimeni nu sta la infinit langa o persoana care ii ingradeste dreptul de a fi liber. La un moment dat se va satura de situatia asta. Daca ai incredere in el, mai renunta la gelozia aia ca e pacat

| foxsilver a răspuns:

Poate tocmai din aceasta cauza se comporta in felul acesta, ca tu ii interzici orice fel de libertate, si te comporti cu el ca si cu un animal de companie pe care vrei sa il tii in lesa.
Aminteste-ti de vremea cand erai copil, si trebuia sa dai socoteala parintilor oricand si din orice motiv. Nu simteai ca nu ai libertate? Poate ca de multe ori faceai exact invers decat ar fi vrut ei, tocmai in semn de razvratire.Pai atunci el, om in toata firea cum vrei sa se comporte?
Bine, poate ca acele dansuri au fost exagerate, sunt de acord cu tine, dar incearca sa fii mai maleabila cu el. Poate ar fi bine ca o perioada de timp sa nu-i mai interzici nimic, si sa observi daca se schimba ceva in comportamentul lui fata de tine. Daca si dupa ce ii redai libertatea se comporta la fel, atunci poti sa il acuzi de tot ce vrei tu, si sa iei masurile de rigoare.

| emilitalia a răspuns:

Te rog sa ma scuzi dar ceea ce faci tu se numeste dragoste posesiva plus gelozie si asta nu duce la lucruri bune. Daca el intr-adevar te iubeste iar tu ii dai mai multa libertate va fi mereu alaturi de tine. Daca in schimb el sta langa tine din oarecare parere de rau sau obligatie si este satul de aceasta sufocare va cauta sa plece si poate ca asta ar fi in folosul vostru.Ce naiba caci nu este sfarsitul baietilor sau al fetelor.Dai libertate si fruntea sus.Sarbatori fericite.

| savvy12 a răspuns:

Are dreptul la libertate, doar nu sunteti casatoriti, si tu la fel.