Ai zis foarte bine: "Sincer nu cred in asa relatii, dar am zis ca timpul o sa arate".
Cât despre căsătoriile/relațiile între musulmani și femeile de alte religii, cu un alt mod de viață, nu am auzit lucruri foarte bune.
Din câte știu, sunt foarte posesivi (majoritatea) și ajung să aibă creierul spălat de tot, odată ajunși în țara lor cu noua sa achiziție - femeie. Riști să-ți pierzi și copiii, în caz de vor exista și va trebuie să i te supui complet, să fii practic un fel de sclavă. Nu vei avea nici un cuvânt de spus în familia voastră.
Nu spun că neapărat e și cazul lui, poate el e o excepție (deși mă îndoiesc), dar riscurile sunt extrem de ridicate.
Eu una nu ți-aș recomanda să intri într-o relație serioasă cu un musulman. Au o mentalitate mult prea diferită și nu sunt învățați să trateze o femeie ca o ființă umană (doar cât sunt departe de țara lor lasă impresia cum că ar ști; unii poate chiar să străduie să se schimbe, dar nu reușesc să mențină această schimbare pentru mult timp).
De ce să suferi toată viața pentru o atracție de moment?
Eu zic că nu merită.
Se vede că ești o tânără inteligentă, care cântărește totul foarte bine înainte, așa că am încredere că vei ști să iei o decizie inteligentă și de această dată, una care nu îți va distruge viitorul.
Mai bine să previi, decât să tratezi.
Tu ai probleme mai mari decit diferentele religioase. te-ai indragostit de cineva pe internet fara sa-l vezi deloc in realitate, fara sa ai o intilnire cu el.
daca o sa te omoare cu pietre ca nu vrei sa porti hijab dupa nunta e ultima ta grija pentru ca de fapt nu stii nimic despre el, absolut nimic de care sa fii sigura. daca-i un pervers batrin sau un criminal in serie? nu stiu cum poti sa te gindesti deja la casatorie cind nu v-ati vazut deloc fata-n fata, pina sa iei in considerare o relatie serioasa si drepturile femeilor la musulmani cred mai sunt multi pasi de facut pentru ca tu nu l-ai facut inca nici macar pe primul, sa-l intilnesti in viata reala.
Da, cred ca ai dreptate, thealchemist, problemele mai mult ca sigur ca o sa apara. Am cantarit bine lucrurile si am zis ca nu face. Iti multumesc pentru raspuns. Numai bine )
"Un amic mi-a zis ca aici trebuie sa pui mintea/logica la treaba, si nu inima/sentimentele, ca e lucru destul de complicat. Poate ca are dreptate."
Baga la cap asta si vezi-ti de treaba. @thealchemist are dreptate cand iti spune ca de fapt tu ai probleme, si daca nu te dezmeticesti din indragosteala ta virtuala, o sa-ti faci atatea necazuri de nici dracu' nu te mai descurca.
Pe lângă ceea ce ți-au spus cei de mai sus, și mare dreptate au, gândește-te cât de diferite sunt concepțiile voastre despe viață și despre familie, chestii de genul iubirea vine după căsătorie, femeia este inferioară bărbatului - asta nu ți-a spus-o poate, dar o gândește, și faptul că ești inferioară și familiei lui și asta înseamnă că trebuie să faci ce-ți spun ei și multe altele.
Sunteți la poli opuși în gândire, dar tu visezi căsătorie?!?!?
Nu toți sunt așa, nu trebuie să generalizezi, DAR faptul că el evită să discute pe tema asta cu tine spune TOT.
Lasă filmul, citește cartea după care a fost ecranizat - Numai cu fiica mea, de Betty Mahmoody; dacă filmul te-a șocat, cartea o să te lase mută.
P.S.: Fii mai realistă, ești dureros de naivă, parcă mă și tem pentru tine .
Buna !
Tu esti in situatia in care nu l-ai vazut fata in fata si te-ai indragostit de el..Pai nu e chiar bine! Si eu am facut asta, dar el e din Romania, chiar din Boldesti iar eu din Ploiesti.Nu ne-am vazut nici in ziua de azi, dar mie imi e o frica nespusa! Daca ai fost atenat la stiri se pot intampla multe.Mai ales Musulmanii (stii la ce ma refer..la viol). Chiar daca e minor, chiar daca nu! El are prieteni.Scuze ca te ingrijorez, dar ai putea sa iti gasesti unu` mai, ....NORMAL! nu te supara pe mine acum, e doar o parere. Si eu sunt minora! Te pup :*
A trecut putin timp de cand am impartasit istorioara mea cu voi, si va spun sincer ca s-a schimbat in urma ultimelor discutii cu el. Intrebarile mele l-au incruntat de-a binelea si nu l-am vazut asa de ''dragut'' cum se dovedea a fi la inceput. Iar eu o sa-mi caut de viata mea acum. Si cum a zis NOname ca e o ''atractie de moment si nu merita'' are mare dreptate, pentru ca asa este. Ma indragostesc fulgerator de repede, ceea ce e o slabiciune de-a mea, dar lasa ca o sa-mi treaca ''abureala'' la fel cum a aparut.
Merci tuturor pentru raspunsuri, apreciez mult asta, dar din pacate exista o singura fundita pe care am oferit-o doar unuia...
Va salut pe toti )))
E o problema destul de grava tu nici nu l-ai vazut si deja esti indragostita...si ar trebuie sa te gandesti destul de bine la ce va urma