| florinpaula a întrebat:

ma confrunt cu o problema ciudata poate frecventa an cuplurile de azi. De 7 ani sunt in afara si de 5 ani sunt un un baiat foarte jos economic si inainte al mai ajutam cu 20 de euro asa ca stiu ca este greu in tara, stam impreuna cand vin in rom, si de vreo 2 ani a cam inceput sa se schimbe nu-i mai ajung bani deloc poate ai trimit si 400 la luna si tot nu-i ajung, tin sa spun ca cand suntem impreuna nu se intampla sa ne certam sau sa avem discuti keltuie chiar f putin. acum problema care vreau sa stiu daca voi ati face asa ceva pentru o iubire, daca credeti ca merita an ziua de azi sa ajuti sau mai bine spune ti ce sa fac ai dau cu flit sau al mai las un pic de schimbat e greu ca nu vrea sau este dependent de stat pe afara sa bea, de frigarui cu prieteni, chestii din astea de adolescenti dar el deja are 31 nu mai este adolestent. va multumesc ca ati citit tot si ati avut rabdare cu mine, acum vreau sfatul vostru voi ce ma sfatuiti sa fac? scuze gramatica si dau FUNDOI la cine imi da un raspuns mai diferit de ceia ce cred eu!

Răspuns Câştigător
| XDarkAngel a răspuns:

Scuze dar nu am vazut anumite informatii pe care le-ai adaugat happy. Daca spui ca sunteti de 5 ani impreuna, eu zic ca e o mare posibilitate el sa te placa, dar sa nu fi chiar alegerea vietii lui pentru el. De aceea eu spun sa-l testezi, pentru ca aici e vorba de tine. Spune-i, chiar si daca nu pare credibil, ca ai o problema financiara de moment (daca nu te crede spune-i ca iti renoveaza locuinta si ai platit o gramada, sau gasesti tu ceva). Trimite-i din ce in ce mai putini bani pana suma ajunge la 0. Prima data 100 de euro, apoi 20 si apoi 0 (nu neaparat ordinea asta, dar incearca sa nu-ti irosesti banii). Vezi cum reactioneaza. Oricum mi se pare putin egoist ca nu se gandeste si la tine care tot iti irosesti banii pentru tigara lui.
P.S.: si faptul ca e mai mare cu 6 ani agraveaza situatia:I

18 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca iti zice ca nu-i ajunge 400€ pe luna inseamna ca isi face de cap pe acolo si poate se duce la prostituate fara sa stii, orice e posibil. In ziua actuala sa fii cu cineva la distanta e un risc prea mare si sansele sa te insele cresc chiar daca putine persoane iubesc cu adevarat sunt greu de gasit.

| florinpaula explică (pentru mgtow):

Pai si sfatul tau care este?

| mgtow a răspuns (pentru florinpaula):

Eu nu ma bag in situatii de acest gen si nu vreau sa fac rau dar cel mai bine ar fi sa-ti gasesti un iubit in strainatate asa sa fiti aproape unul langa altul.

| AdinC a răspuns (pentru florinpaula):

Spune-i ca ai nevoie de o pauza 1 luna sau maxim 2. Nu-i mai trimite bani 1 luna doua, si ii vezi reactia. Daca te iubeste nu-i va pasa c anul i-ai trimis bani. Daca te tine de fraiera te va lasa balta din prima saptamana. happy

| superdorex a răspuns:

5 ani...e ceva dar ati stat atat de putin impreuna si asta spune totul, nu va cunoasteti indeajuns, vezi tu ochii care nu se vad se uita, poate ca tipul are o alta viata si acum incearca sa profite de faptul ca tu ai o inima buna! El are totusi niste ani care ar trebui sa il faca sa fie un barbat matur, dar din ce ne povestesti nu arata a fi, ii lipseste acea maturitate sau poate ca o are si vrea sa profite de naivitatea ta! Eu nu cred in relatiile de la distanta... sfatul meu e sa iti cauti pe cineva care sa te merite si sa te aprecieze la adevarata ta valoare!

| XDarkAngel a răspuns:

Sunt 85% sanse sa profite de tine. Aica, tu daca ai fi un barbat care se comporta ca un adolescent si ti-ai primi banii de la o fata/femeie (scuze dar nu ti-ai mentionat varsta) din alta tara ai sta toata ziua cuminte s-o astepti pe ea? Chiar tu ai zis ca in ultima vreme el toata ziua iese cu prietenii, si din ce bani, ai tai probabil. E foarte posibil (mai ales cand e beat) sa te si insele. Dar eu zic sa faci o auza de o luna-doua, sa vezi cum reactioneaza, daca se roaga dupa bani (chestii gen o sa mor de foame), daca dupa tine (linguseala) sau dupa a doua luna o sa te lase balta pentru ca nu ai insemnat decat banii pentru el. Ar mai fi o idee sa vi pe ascuns la el si sa-l spionezi o zi intreaga, sa vezi ce face cand e singur (ii poti spune ca nu ajungi luna asta si de fapt vii pe ascuns).
Restul de 15% sunt acele procente in care iesitul cu prietenii sunt doar distractia de care are el parte, sunt ceva normal la varsta lui cand se viseaza inca adolescent, si chiar te iubeste mai presus decat banii tai.
Sperca te-am ajutat, baftawinking.

| Lisadream a răspuns:

Inteleg sa-l ajuti financiar pentru o perioada scurta de timp, 2 luni sa zicem, doar pana se pune pe picioare. Este urat din partea lui sa fie dependent de o femeie mai mult de 2 luni. Daca voi aveti planuri de viitor, ar trebui sa se ambitioneze si sa faca ceva in sensul asta.
Oricum parerea mea este ca daca vrei sa il ajuti cu adevarat trebuie sa il inveti sa pescuiasca nu sa-i furnizezi pestele. (este un proverb) Poate la inceput l-ai ajutat si a apreciat ajutorul tau...dar acum se complace si il considera ca pe un dat. Daca ii tai finantele se va motiva sa gaseasca o alta sursa de venit. Nu ai spus daca lucreaza, ai zis ca este jos economic, din asta se poate intelege ca are un servici prost platit si poate asa ai inceput sa il ajuti. Dar 400 de euro sunt destul de multi bani. Nu stiu ce cheltuieli are, dar ii este prea comod cu banii pe care ii trimiti, ca sa faca o schimbare.

| mihaibr11 a răspuns:

Salut! El munceste? Daca nu sugereaza-i sa se apuce de munca, pentru ca asa se reduc si cheltuielile lui, il mai limitezi ca si iesiri cu "prietenii" si asa mai departe. Nu isi gaseste in tara de munca, ia-l afara. Cam asta ar fi sfatul meu. Succes

| DrunkenRat a răspuns:

Hei hei... decat sa dai banii cuiva pentru droguri, mai bine donezi la un orfelinat/spital. Nu trebuie sa ai atat incredere in el. Eu nu as face asa ceva niciodata.

| florinpaula explică (pentru DrunkenRat):

Droguri in sensul bun al cuvantului nu foloseste, dar ceia ce are dependenta este la bere si tigari

| VeronicaLL a răspuns:

Interesanta situatie de viata. In primul rand, trebuie sa-ti pui tu ordine in gandurile tale. Nu ne-ai spus ce varsta ai, dar dupa modul in care ne-ai relatat problema ta, esti suficient de matura sa stii ce vrei de la viata. Personalitatea prietenului tau nu vei reusi sa o schimbi niciodata. Daca este un tip caruia ii plac iesirile cu prietenii, oricat de mult te-ar iubi, nu va putea sta inchis ca intr-o colivie in nicio relatie. Va "evada" si va fi nevoit sa minta. Dupa cum banuiesc, ati rezistat 5 ani, tocmai pentru ca tu esti,, departe" si ii oferi libertatea de care are nevoie. Legat de partea materiala, nu este un lucru rau sa-ti sustii partenerul (indiferent daca - material sau moral). Pe ceea ce trebuie sa te axezi tu este daca tu simti vreo sustinere din partea lui. Iti da incredere sa mergi cu capul sus aceasta relatie, iti ofera puterea si curajul de care ai nevoie sa rezisti acolo, printre straini? Este nedrept fata de partener sa astepti de la el sa rezolve tot ceea ce nu merge bine in viata ta (si invers). Si, daca traiesti numai prin el sau numai pentru el, nu este drept fata de tine. Chiar daca esti implicata in aceasta relatie de mai mult timp, inca mai esti stapana pe viata si demnitatea ta.

| Destinee a răspuns:

Cred ca doar se foloseste de tinebig grinbig grin

| InvisibleGirl a răspuns:

Buna!
Am ramas putin surprinsa sincer. Uite eu nu incerc acum sa primesc Funda sau ceva, incerc doar sa te ajut happy
O relatie de 5 ani inseamna foarte mult.In ziua de azi prea putini rezista atat intr-o relatie.Problema este ca tu esti in strainatate, el in Romania.Acum vin si te intreb eu pe tine...ai incredere in el? Daca raspunsul este "da" atunci vin si te intreb de ce nu porti o discutie cu el pe tema asta.Sa nu iti ajunga 400 de euro pe luna nu e tocmai ok. Oricat de mult ai iubi o persoana,daca ii dai bani nu il ajuti cu nimic, ii dai nas, si se va invata asa sa primeasca din "cer" bani.400 de euro pe luna sunt bani! bani multi! De ce nu ii propui sa vina acolo cu tine? Sa isi gaseasca si el un loc de munca? Eu sincer nu as face asa ceva pentru un baiat care din spusele tale, are multe alte activitati si nu imi dovedeste ca tine la mine.Cand esti intr-o relatie si mai ales la asa mare distanta, trebuie sa faci anumite sacrificii.Nu poate sa-ti ceara sa ai incredere in el daca el mereu iese cu prietenii si bea.Sincer cred ca profita urat de tot de tine. Stiu ca il iubesti, stiu ca e greu sa accepti realitatea dar cel mai bine ar fi sa luati o pauza.Sau spune-i ca nu ai cateva luni bani sa ii trimiti.Vezi cum reactioneaza. Daca e cum zic eu, o sa reactioneze foarte urat.Si atunci o sa iti demonstreze cat de mult te iubeste.
Si eu am o relatie la distanta(200 de km ) si pot sa spun ca ne merge foarte bine si amandoi am facut multe sacrificii, pentru binele relatiei. Trebuie sa renunti la obiceiurile vechi si sa iti faci alte obiceiuri noi.
Sper ca te-am ajutat.

| florinpaula explică (pentru InvisibleGirl):

Incerede pot sa spun ca am 70 % si de conversatie cu el am avut destule chiar am ajuns sa ne despartim si ma cauta dupa cateva ore bune spunandu-mi ca o sa schimbe si adevarul este ca se schimba dar pentru o saptamana cel mult si iar o ia de la capat cu aceiasi poveste. PS. am 25 de ani

| florinpaula explică:

Vai DOAMNE! Cate greselii am facut, chiar am mancat si litere. ma scuzati de gramatica.

| AdinC a răspuns:

Buna florinpaula. Din experienta mea de baiat la 17 ani, ceea ce spui tu este putin miscat de la loc scuza-ma. Pai, o data ce el este dependent de iesit afara cu prietenii si de bautura, in momentul cand bea, nu mai stie ce face. Cunosc prea bine situatia cu bautura, si crede-ma nu mai stii nici cine esti. Eu daca as fi in locul tau l-as lasa in pace asa o luna sa vezi cum reactioneaza. Daca te iubeste nu te va lasa asa ca pe o alta fata. Sau inteindei o cursa, hai in Romania fara sa stie, si vezi ce face el cand tu esti plecata. Nu sta cu bratele in san, pentru ca e foarte posibil sa profite de tine. Parerea mea. FUNDA? big grin

| AdinC a răspuns:

Pai spune-i c aai nevoie de o pauza timp de 1 luna sau 2. In acel timp nu-i mai trimite bani. Daca te iubeste, nu-i va pasa. daca te tine asa pentru bani te va lasa balta din prima saptamana. straight face