| BlackStar99 a întrebat:

Ma simt deprimat si am nevoie de ajutor.Simt ca pierd TOT."Cel mai bun prieten", pe care il cunosc de la 2 ani, tocmai mi-am dat seama ca e o lipitoare.Mereu l-am protejat,am fost zidul lui, il ajutam la teste, il inaoteam mereu...Dar am fost prea orb.Ma folosea.Si acum stau si ma gandesc ca acum el merge la biserica si se da mare crestin dar ii numai o lipitoare de 40kg la 15 ani.El vroia sa stau mereu cu el, sa nu am alti prieteni in afara de el.Nu mai stiu ce sa fac.Incep sa devin tot mai singuratic.Nu am nici prietena, ca sa ma aline.(imi place de o fata, dar aste e o alta poveste).Nu mai am nimic.Vine liceul, eu nu am prieteni.
Va rog sa-mi dati un sfat!

Răspuns Câştigător
| pufuletziii a răspuns:

Hei!
Nu fi trist, ai tot viitorul in fata! Asa zisi 'prieteni' o sa vina si o sa plece mereu, dar nu trebuie sa ii lasi sa te doboare! Iti vei face alti prieteni, vei uita de el in curand. Vine liceul, chiar daca nu ai foarte multi prieteni, liceul e ocazia perfecta de a-ti face! Tot acolo poti sa intalnesti si o fata draguta care sa te placa.happy
Tu fi tu insuti mereu, fi mandru de cine estihappy. Poate ca acel prieten a fost fals, dar crede-ma, o sa intalnesti odata si tu acel BFF. xD

''E un alt apus de soare, fratioare, stiu ca doare tare! Capul sus, nu lasa nimic sa te doboare!''
Bafta! >big grin

6 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Se pare ca tu ai mai multa nevoie de el, decat invers. Stai linistit pana cand incep cursurile.

| ElGreco21600 a răspuns:

Scapa de rahatul ala de lipitoare si cunoaste di tu oameni noi. Un prieten nu este acela pe care îl cunosti de mult timp sau care ti se adresează pe numele mic. Un prieten este genul de om care te protejează si el pe tine, si e acolo când ai si tu nevoie, nu numai el.

| ItsAnne a răspuns:

Cu toții suntem trădați.
o dată cu intrarea la liceu, vei da peste multe persoane noi. adevărul este că îți va fi cam greu să te adaptezi în primul an, dar după aceea se vor lega prietenii strânse între voi. n-o spun doar așa, și eu m-am mutat la o altă școală și mi s-a întâmplat la fel ca și ție. primul an mi s-a părut un chin, nu cunoșteam pe nimeni și mi se părea cel mai oribil sentiment, dar cu timpul au început toți să socializeze și era imposibil să nu mă atașez de câteva persoane. fii optimist, și poate la tine lucrurile se vor întâmpla mai repede.
pe el uită-l. n-are rost să privești în trecut, când ai viitorul în față.
Have a nice day!

| Mădă0611 a răspuns:

Salut!
E perfect, scapi de el la momentul potrivit, nu fi trist, bucura-te, mai bine mai devreme decat prea tarziu. Liceul inseamna colegi noi, unde putini se cunosc, deci toti o sa vrea sa isi faca prieteni, o sa iti faci si tu, stai linistit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e gresit a avea prietenii buni, ce e gresit ca ii punem pe primul loc in viata noastra. Pe primul loc in viata noastra sa fie Dumnezeu Tatal, lui sa ii spunem totul, lui sa ii cerem sa ne trimita pers potrivita care sa ne ajute cand avem nevoie. Iar prieteni iti poti face oricand. Daca cineva iti interzice sa ai si alti peieteni in afara de ea/el atentie! O face din egoism, din dorinta de a detine ceva ce ii este frica sa nu piarda dar mai ales ca sa poata manipula.
Tu poti fii sincer si sa iti expui parerea un prieten adevarat nu iti va lua bucuria de a avea si alti prieteni printre care sa se regaseasca si el. Acest tanar nu face ceva din rautate ci din frica de a nu te pierde, de a fi doar langa el etc.
Tu fii deschis, sincer si corect cu tine insuti apoi cu ceilalti. Daca tu ai necesitatea dorinta de a avea un grup de prieteni, acest tanar nu trebuie sa fie o piedica. Nu face nimic sin mila ci din compasiune si dorinta de a ajuta. Daca nu iti respecta dorinta fa cum simti tu ca e cel mai corect pentru amandoi. Vine scoala si o sa ai prieteni atatia cati iti doresti de asta nu duci grija.
Toate cele bune.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!