Bună.
Încearcă să fii puternică şi matură în gândire că e spre binele tău. Dacă vrei un subiect de discuţie, nu trebuie să-l începi cu o idee filozofică. Este suficient să-i faci un compliment sau să o întrebi de unde şi-a cumpărat un lucru iar dânsa cu siguranţă va continua discuţia menţinând-o. Vorbeşte-i despre ce este la modă, bârfele de la şcoală, etc.
Succes!
Si eu nu prea comunic cu parintii despre ce se intampla la scoala si nu sunt suparati. Poti sa vorbesti despre ce ii place ei sau despre calitatile tale si lucrurile facute bune de tine.
Nu te lasa sa iesi din casa? Esti aproape adulta si trebuie sa inteleaga ca poti sa-ti porti de grija fiindca esti mare.
In clasa cunosc grupuri de prieteni care nu mi se par ca se potrivesc, dar nu stiu relatiile lor, deci nu pot comenta. Si parintii mei zic ca prietenul meu nu e potrivit (nu mai e prieten cu mine, dar era), dar gusturile fiecaruia.
Nu ii priveste pe ei ca nu iti vei gasi niciun prieten normal. Toata lumea isi face prieten, si toata lumea are unul cel mai bun, si stai linistita ca o sa-ti gasesti si tu. Si pana la urma, ai aproape 18 ani, si va trebui sa scapi de sub aripa lor odata si odata, plus ca e mama ta vitrega, e cam si normal sa nu vorbesti cu ea cum ai fi vorbit cu mama ta biologica. Vorbeste, povesteste-i de la scoala, incearca sa te calci putin pe orgoliu si fa tu primul pas. In schimb, ai rabdare, si vei vedea ca incetul cu incetul, totul va fi bine.
Uite daca vrei sa comunici cu mama ta nu te gandi ca ea este mama ta vitrega ci este bff.Si te iei la vorba : barfele scolii, lectia,, am devenit un mic adult mai mare``, baiatul care iti place dar ca sa faci asta fa un pact cu ea.Ii zici :
,, Uite eu imi doresc mult ca vorbim ca cele mai bune prietene dar tu sa nu-mi reprosezi.Eu vorbesc tu asculti, iti dai parearea fara cearta si imi dai sfaturi ce si cum ``
Sper ca te-am ajutat