In niciun caz nu pleca de acasa.De unde stii ca nu vei esua in relatia ta? In schimb parintii te vor intretine la scoala si la facultate chiar daca te vor cicali.Ei nu se vor schimba fiindca sunt tributari unei mentalitati si unei educatii.Tu incearca sa fii imuna la cicalelile lor. Apreciaza-le efortul si iubeste-i neconditionat.Peste putina vreme toate aceste necazuri vor trece.Fii inteleapta.
Ai 19 ani. Daca tot zici ca i-ai cunoscut pe parintii prietenului tau, sfatul meu e sa vb serios mai intii cu el, apoi cu ei si sa pleci de acasa. Esti majora. Decit asa parinti, mai bine deloc.
Si eu am o mama la fel de cicalitoare, am incercat sa o schimb dar nu am cum.Am pierdut mult in viata din cauza ei, din cauza ca mi-a fost frica sa nu fac ce imi spunea ea.Si foarte rau am facut....Iti spun din proprie experienta ca niciodata nu vei putea sa ii multumesti pe toti, asa ca multumeste-te pe tine.Tu ar trebui sa iti pui dorintele si planurile tae pe primul loc. Lasa lumea, ca intotdeauna te va trage in jos!
Stii cum e? Cainii latra, Ursul trece...
Muta-te la prietenul tau, problem solved. Eventual iti gasesti si un job part time, ca sa mai contribui cu niste bani in casa lor.
Pai te face vagaboanta probabil ca te-ai inhaitat cu alti baieti golani sau derbei si de aceea. Tu daca esti virgina, e logic ca nu esti curva, e aberant ce face mama ta. Nu o judec ca nu e bine sa judeci pe nimeni. Dar incearca sa stai de vorba cu ea face 2 face cand nu e enervoasa si e in stare una vesela si calma. Si spune-i frumos in fata tot ce crezi tu si sa-i explici, iar ea daca gandeste rational te va ajuta si isi va cere scuze.
Totusi, cere ajutorul unei matusi, unchi cu care te intelegi cat de cat bine sau bunicii bunicului cu care ai relatii bune si explica-le imposibil sa te urasca toti.
Un alt lucru pe care unii parinti nu-l inteleg este acela ca ei considera ca atunci cand ai 18, 19 ani si esti in prag sa dai bacul NU trebuie sub nici o forma sa ai prieten sau prietena ca va fi rau pentru tine si vei pica bacul. Repet, nu-i judec, dar daca ei sunt nascuti la tara parintii tai se intelege ca sunt de moda veche si le este foarte greu sa inteleaga tineretul din ziua de azi si aici este problema. Dar poti incerca ce ti-am zis mai sus daca ai citit tot mesajul meu. Mult succes si sper ca situatia tensionata si implicit certurile sa dispara!
Multumesc. Cu bunica ma inteleg bine, ea ma intelege..si de multe ori a vorbit cu mama, dar se pare ca degeaba. Fix asa zice mama, ca gata dau bacul n.am eu timp de prieten.
Daca ii dovedesti ca iei bacul cu note bune, atunci isi va schimba parerea. Oricum aliaza-te cu bunica sau matusa si va fi bine, trage-o de partea ta. Evident ca trebuie sa iti respecti parintii si sa-i apreciezi dar trebuie sa ai un aliat sa te intelegi bine cu cineva din familie cu un apropriat pentru a te intelege si a nu-ti baga bete in roate si persoana X.
Buna, Cris,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Vorbeste cu parinti tai si vezi de ce anumie nu vrea sa-l cunoasca.
E normal sa aiba grija de tine esti fata nu baiat intelegi ce vreau sa zic, poate urmaresc ai tai stirile si le frica sa nu patesti si tu ceva...
Si oricum de te cearta inseamna ca te iubesc ai tai mult si vrea sa nu patesti ceva si vrea sa ai un viitor bun.
Sper ca te-am ajutat poate suna ciudat ce am scris dar in anumite chesti mai patesc si eu dar la mine zice sa ies afara sa vad lumea ^_^ (liceu/casa)
Esti singura la parinti? In ce clasa esti (ca spuneai ca atunci cand o sa mergi la facultate etc etc)? Incearca sa iti iei viata in maini, deja esti marisoara, nu te vor tine toata viata sub papuc, si asa pari destul de dezorientata.
Cred ca mama ta are ceva mai bine spune-i sa ti zica direct, ca suferi aiurea:-) succes
Ai 19 ani, daca as fii in locul tau m-as angaja part-time, pe net sunt foarte multe si se castiga cam 200-400 e daca stii engleza foarte bine e 'si mai si', si m-as muta in chirie...atunci i-si vor da seama ce au pierdut!
Ma descurc cu engleza, fac si meditatii.
Ai incercat sa ceri ajutorul cuiva din exterior? o matusa, un unchiu, cineva mai apropiat tie si mai intelegator care sa le deschida ochii ca nu mai esti un copil.
Ajutorul bunicii.dar ei tot copil ma considera.
Mutate in alta tara si atunci ai sa vezi cum mama ta o sa te respecte si o sa te cheme inapoi dar nu te mai intorci, spun din proprie experienta.
Cand o sa te duci la facultate, parerea mea este ca totul o sa depinda de tine, de fapt deja esti majora ar trebui sa te impui in fata lor, nu mai esti un simplu copil de 10 ani, care are nevoie sa fie supravegheat in fiecare minut. Cum ziceam ai aproape 19 ani,mai departe o sa-ti formezi un viitor, trebuie sa te lase in voia ta pentru ca mai mult din greseli inveti nu ai nevoie sa stea cineva dupa tine sa-ti spuna la fiecare pas ca ai gresit sau nu e bine de multe lucruri o sa-ti dai seama singura ( aici ma refer la anturajele in care poti sa intri,droguri s.a.m.d),dar nu se pune problema de asa ceva daca ai spus ca esti o fata cuminte,nu te cunosc nu pot sa te caracterizez eu,pot doar sa te cred pe cuvant,avand in vedere comportamentul parintilor tai fata de tine,as spune ca metoda cea mai buna ar fi sa-i convingi sa mergeti impreuna la un psiholog unde sa va spuneti fiecare ce va deranjeaza in relatia aceasta mama-fiica, si sa-si dea seama ca ai crescut,te poti descurca singura,nu mai ai nevoie de indrumarea lor. E foarte posibil sa fi inceput deja sa-i urasti pentru faptele lor, si sa nu-I mai suporti ce pot sa mai zic, unii parintii nu o sa se schimbe niciodata pentru ca nu inteleg termenul de " modernitate", au ramas in vremurile lor si nu pot intelege cum se desfasoara azi tinerii, deci nu vreau sa iti creez sperante pentru ca dupa vei fi si mai devastate, sper ca totul se va rezolva.
Poti sa le zici ca nu mai suporti sa fi tratata asa. Le zici ca nu mai esti un copil, si
daca continua pleci cateva zile la prietenul tau, si ai sa vezi cum o sa vina la tine si o sa-ti ceara scuze.