Este normal sa ai schimbari de personalitate. In perioada adolescentei asta se intampla mereu. Nu-ti face griji.
Cel mai important lucru este ca ai realizat ca gresesti. De acum trebuie doar sa revii treptat la cum ai fost. Iti ceri scuze parintilor si le spui ca vrei sa te schimbi si ei te vor putea ajuta.
Incepi sa inveti din nou, pentru un test sau o ascultare, putin azi, maine mai mult si tot asa. Fa putin sport, plimba-te cu bicicleta sau alearga (te poate face sa te simti mai bine).
Nu este deloc tarziu, nu te stresa.
Ar trebui sa iti fie destul de usor.
O zi frumoasa!
Nu este o situatie deloc grava, este chiar foarte normal. Singura problema ar fi ca la un moment dat, trebuia sa gasesti ceva sau cineva, sa te opreasca. Asta e, ai intarziat putin, dar important este ca acel ceva, de care poate ca acum nici nu esti constienta, a aparut in viata ta si de acum inainte totul se va schimba in bine.
Este normal ce s-a intamplat, pentru ca ai fost prea cuminte. Da, prea cuminte. Si orice e prea mult, strica. Asa ca ai vazut in LICEU, ca un punct din viata ta de unde poti incepe sa fii altfel, sa fii asa cum doresti sa fii de fapt. Sau cel putin cum credeai ca vrei sa fii.
Se mai intampla sa te gandesti " ce fain ar fi daca as fi altfel", sa vrei sa duci o viata de rock-star dar cand ajungi acolo vezi ca de fapt iarba era mai verde in curtea ta. Cu totii vrem altceva, sau daca avem ce vrem, vrem mai mult.
Important este ca de acum inainte singura vei reusi sa te schimbi complet. Nu ai nevoie de psiholog, esti bine. Bravo tie!
Mi s-a intamplat si mie. Sfatul meu e sa incerci sa te schimbi.Incearca sa fii cum erai o dinioara.Pa pa.
Ceau, draga
S-a intamplat cu tine asta : trebuie te adaptezi intr-o noua etapa din viata ta.
Tu, ai fugit de lupta ta interioara la calculator, muzica si indiferenta fata de ceilalti.
Eu as zice sa nu uiti ca DOAR familia ta te sustine orice ar fi cu tine, si sa incerci sa vorbesti cu ai tai.
Daca nu stii cum sa spargi zidul, iti dau idei : ii intrebi daca sunt bine, si daca poti face si tu ceva pentru ei.
Te-am tzucat, si cred ca, copilul din tine ar fi bine sa-l pastrezi toata viata ta.
E perioada adolescentei! E normal astfel de comportament! Oricum...Incearca sa vorbesti cu parintii mai intai si apoi cu un psiholog.
Eu nu stiu ce sa spun...este o situatie destul de grava si importanta..eu as zice sa te duci la un psiholog s-ar putea sa te ajute cat de cat BAFTAA MULTAA
Perioada asta este o perioada a schimbarilor.Toti adolescentii trec prin ea.Sunt clipele cand esti confuz, nu stii pe ce cale sa o iei, crezi ca totul ti se cuvine si ca meriti libertate maxima. Faptul ca ai devenit o persoana rece se poate datora si persoanelor care poate te-au ranit, cu care te-ai certat de-a lungul timpului. Faptul ca ti-ai dat seama acum, si nu mai tarziu este foarte bine.Si daca vrei sa o iei de la capat, nu-ti ramane decat..sa o iei de la capatPoarta o discutie cu ai, explica-le starile prin care ai trecut si apropie-te din nou de ei, formeaza-ti obiceiuri astfel incat sa dai randamentul necesar si la liceu. O sa fie bine atata timp cat ai incredere in tine! Multa bafta
Trebuie sa te gandesti asa..Trebuie sa imi fie mie bine in primul rand, deci numai eu pot schimba cursul vietii mele, daca vreau sa fiu fericita, trebuie sa fac ceva.Tu sti foarte bine ceea ce trebuie sa faci sa poti fi fericita deci ce rost are sa stai asa? Nu castigi nimic, ai numai de pierdut.Fa ceva pentru tine sa fi tu bine sa fi fericita! nu iti trebuie psiholog..Esti destul de mare sa poti lua deciziile perfecte.Trebuie doar sa vrei sa faci ceva si se indeplineste. Nu e greu daca ai un pic de vointa
Of Pai raspunsul tau este exact in ceea ce ai scris tu aici. Te face ceea ce esti, in general, ca persoana, trairile, experientele pe care le-ai avut de-a lungul vietii. De exemplu, atunci cand esti inselat in repetate randuri, si nu ma refer la dragoste, te poti alege cu o inselaciune in 'n 'de situatii. Asa, atunci cand etsi inselat in repetate randuri, tinzi sa nu-ti mai pui increderea in oameni deloc repede si sa devii mai distant cu mai oricine. Adica, ce vreau eu sa spun e ca, fie ai trait niste experiente stresante in mod repetat fie, anturajul, cel de-al doilea factor ce-l face pe om, ceea ce este. La anturaj ma refer, ca deja din clasa a 9a " ar trebui sa ne simtim rebeli" si sa facem "lucruri trasnite". Si majoritatea tin cu dintii sa faca parte din categorie. Si daca "turma" in care ai intrat face intr-un fel, fara sa constientizezi poti face si tu la fel, chiar daca nu erai asa. Una din astea 2 te-a schiimbat. fie anturajul, fie anumite experinte traite. In clasa a 9a aveam o fata din zona rurala care nu se imbraca intocmai modern si care invata cuvant cu cuvant si scria temele si nu chiulea etc etc.Nu zic ca nu-i trebuia o mica schimbare, dar n-a nimerit-o pe-a buna. Situatia a facut ca ea sa stea in banca cu o fata populara si etc, ce se mai stie despre astfel de fete, si ce-i drept, de imbracat s-a apucat sa se imbrace fain, dar restul, a luat-o mult prea rau razna cu baieti si tigari etc. Dac-ar fi sa fie intrebata ce anume a schimbat-o, as putea sa jur ca ar zice ca s-a schimbat pur si simplu, de la varsta probabil, fara sa constientizeze unde mai exact se afla, in viata si ce anume a adus-o de fapt acolo. Tu cum esti constienta ca ceva nu e in regula, restul e floare la ureche. Fai exact ce ai facut si inainte si gata. Nu te poate nimeni obliga, si nu te poate nimeni schimba la loc, daca nu o afci tu, pentru ca e imposibil. Atat trebuie sa faci: ce faceai inainte. I-ati parintii si spune-le si lor, ca ti-ai dat seama de ce se petrece, iti pare rau si ca totul va reveni la normal.
Fara sa-ti pese de ce zic altii, tu stii ce e bine pentru tine, iar ei habar nu au ce vor, iar daca stiu, pacat ca nu-si dau seama cum anume sa ia. Adica, daca tu vrei sa faci ceva in viata, mergi pe drumul in care tu crezi ca te poate duce exact acolo unde vrei sa fii. Nu te intereseaza unde cred altii ca vei ajunge, conteaz aunde sti tu ca vei fi.
anonim_4396 întreabă: