anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu sunt genul de persoană care să îşi spună problemele faţă în faţă. Părinţii mă tot ceartă mereu că nu învăţ, că nu scriu. Pe semestrul trecut am avut doar o notă de 5, şi s-au supărat de atunci. Nu sunt obraznică, dar nici cuminte, părinţii îmi spun ca să nu mai răspund... În acel sens, ştiţi voi. Dar eu nu sunt chiar aşa, ei nu mă cunosc deloc. Li s-a pus pata pe mine că, atunci când vin de la şcoală, ascult muzică. Nu înţeleg, cu ce greşesc? Adică nu sunt manelistă sau aşa ceva. M-am săturat să fiu toată ziua certată, pentru chestiile stupide... Nici nu mai vorbesc aşa de mult cu părinţii în ultimul timp. Le zic doar „da, bine, cum spui tu" şi gata. Nu vreau să mai discut cu ei în niciun fel. Sunt chiar aşa un dezastru?

Răspuns Câştigător
| paranteză a răspuns:

Explică-le că ai nevoie şi de spaţiu,poate părinţii tăi spunt stresaţi din cauza serviciului,nu te îndepărta de ei,arată-le că îî iubeşti,explică-le că aşa sunt adolescenţii,nici ei nu cred că au fost cei mai buni dar poate părinţii tăi vor să fi cea mai bună,încearcă să fi.Iar prin modul de a răspunde cu "bine,da,aşa,cum spui tu" arăţi aroganţă, ştiu că am în clasă o fată care de fiecare dată când se ceartă cu cineva rămâne fără replici aşa că foloseşte " a da,bine că ştii tu; da,aşa-i cum zici; mă rog" şi cu un accent de ăla umflat îţi vine să o iei şi să o dai cu capul de pereţi,deci gândeşte-te că poate părinţii tăi sunt enervaţi de modul tău de a "le răspunde " poate tu prin " a răspunde" înţelegi a te pune în gură exact cum te pui cu prietenii tăi,e ceva diferit, aşa sunt adulţii, înţeleg mai greu, pe vremea lor în şcoli dacă ştiai sau nu ştiai toate lecţiile ca pe tatăl nostru tot îţi luai o mamă de bătaie, înţelegi?
Pa-pa.

13 răspunsuri:
| m00n a răspuns:

Asta e si problema de fapt, ca nu discuti cu ei. Uite eu niciodata nu am avut vreo interdictie sau vreo cearta mai aprinsa pentru ca le spuneam tot(inca o fac) si ei asa aveau incredere in mine. Daca nu le spui ce gandesti cu calm, o sa aduni in interiorul tau si cand o sa explodezi o sa fie foarte rau.Incearca sa le explici ca te supara atitudinea lor si totusi incaeca sa fii si tu putin mai deschisa, ei nu-ti vor decat binele

| Aleexxanndra a răspuns:

Uite aşa păţesc şi eu acasă..nu eşti un dezastru dar ei aşteaptă de la tine tot happy.să înveţi bine şi să ajungi ceva în viaţa happy aşa îmi spun părinţi mei

| MiruD a răspuns:

Sa stii ca intotdeauna parintii vor tot binele din lume unui copil. Insa fiecare se manifesta in felul lor propriu, dar nu fac nicioadata din rautate. Ei iti vorbesc asa si se comporta asa cu tine mai ales pentru ca esti fata, si stii ca fetele sunt mai expuse la pericole.
In sfarsit! Nu trebuie sa te superi pe ei si in cel mai rau caz, ca sa nu te certi cu ei zi ca ei si fa ca tine. Succes! happy

| MeConstantine a răspuns:

Buna,
Nu stiu ce varsta ai dar pe de o parte este viata ta si pe de alta parte si ei au asteptari de la tine. Lipsa de comunicare este si ea un impediment ca parintii nu stiu ce doresti de la ei si viceversa este valabila. Si eu ma intorceam de la scoala, ascultam muzica, mai dansam prin casa si mai urlam happy dar am avut grija sa-i spun mamei ce si cum ca sa nu existe discutii. O parte din viata ta poate ramane privata mai ales ca poti alege sa le spui multe, dar sa omiti voit chestiile de interes personal.
Pe de o parte esti unde ezastru ca firea ta ajunge sa fie rebela si poate dai de adolescenta si de aceea acum si tentatiile sunt mai mari, deci ai grija cu ele

| ClassyAndSassy a răspuns:

Nu esti dezastru, doar ca parintii tai nu te inteleg, incearca sa vorbesti cu ei cu calm si sa le spui ce gandesti.
Eu am incercat si a functionat.
Parintii se gandesc la viitorul nostru si cateodata chiar prea mult.
Ii inteleg, doar si asa e corect.
Au si ei putina dreptate, dar tu ai multa.
Doar incearca sa vorbesti cu ei.
Spune-mi daca a mers.

| Piiiiiiika a răspuns:

Hei.
Nu esti un dezastru. straight face
Incearca sa vorbesti cu ai tai.
Sa te cunoasca asa cum esti. Nu incerca sa ii eviti, sau sa nu le mai vorbesti. Pana la urma sunt parintii tai. Invata pentru tine, nu pentru note. Dar la mine mai vine si raspunsul din partea mamei " atata multumire sa te vad ca inveti pentru noi."
Mda straight face
Parintii se inghrijoreaza. Sau altii exagereaza.
Vorbeste cu parintii tai. Afla ce ii deranjeaza. Calm. Cu cearta nu se rezolva nimic. puppy dog eyes

Multa bafta :*

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu esti un dezastru, dar neglijezi scoala si asta este rau. Trebuie sa fii ambitioasa, sa incerci sa ai numai note de 9 si zece, sa mergi macar la o olimpiada, sa nu accepti nici in ruptul capului note sub 7. Nu e nimic rau sa asculti muzica, dupa ce iti faci temele si esti sigura ca ai invatat de 10 la toate materiile. E rau s-o faci inainte sau in loc sa inveti. Incearca sa ai niste rezultate scolare bune si vei vedea ca parintii vor accepta. Incearca sa spui: semestrul trecut am avut un singur 8, dar ma pregateam pentru olimpiada de... In nici un caz nu mai lua note mici.

| mona a răspuns:

Nu esti un dezastru dar incearca sa fi mai comunicativa cu parintii tai, sunt sigura ca nu iti vor raul...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Da, daca tu ai avea copii si ti-ar face la fel te-ai simti minunat nu-i asa? Daca nu asculti sa te duci sa-ti cauti de munca si atunci nu o sa ai timp de o melodie nu de muzica

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Xissy,

Intelegem ca traversezi o perioada mai dificila si vrem sa te ajutam. Hai sa stam de vorba.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Stelutza1990 a răspuns:

Ceau. Vezi ca ei te cred inca o copila.
Nu prea au incredere in tine, desi ar vrea.
Depinde doar de tine : discuti cu ei si le arati in timp ca esti pe calea buna : om responsabil si intreg la cap.
Ai putea face asa, ca sa le arati ca esti ok : sa preiei 1-2 sarcini a gospodariei.
Nu stiu exact ce, dar ceva ce va fi folositor familiei tale.
Te tzuc, si ai grija de tine.

| euvanessa01 a răspuns:

Nu esti deloc te inteleg...Trebuie sincer sa le spui ce simti, vorbeste cu ei asta o sa ajute in relatia voastrawinking

| alexutza071 a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu parintii tai despre asta!