anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

O intamplare ciudata. Acum trei ani, mama a plecat pentru prima data in Italia, a mai venit acasa, a mai incercat sa faca prin casa si abia acum (2015) s-a vazut ca a facut ceva. Tata nu o mai lasa pentru ca el fara femeia lui se simte prea singur si eu fiind adolescent nu prea am ce vorbi cu el. Mama zice incontinuu ca pleaca in Italia sa faca bani, e disperata dupa lucrurl asta, a zis ca nu ajunge ce a facut in casa, ca mai vrea, a inceput sa nu mai manance de oftica, incepe sa tipe prin casa aiurea, are foarte multe ganduri negative, eu trec in clasa a 11-a si i-am zis mamei sa se angajeze sa am si eu de haine, rechizite, carti pentru ca trebuie cumparate, un ghiozdan, ea nu vrea, tot in Italia vrea sa plece chiar daca nu o lasa tata. Imi repeta mereu cand e suparata ca e o mama rea, si incerc sa-i explic sa nu se mai atace aiurea ca se imbolnaveste dar nu ma intelege. Am sfatuit-o sa mergem la un psiholog, spune ca nu are nimic. Nu o inteleg, simt ca imi pierd si eu mintile stand asa cu ea. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| MVRARIVM a răspuns:

Mama ta pare sa fie mai materialista de felul ei, in sensul bun al cuvantului. Ea "se oftica" poate pentru salariul italian pe care l-ar fi putut castiga in acest timp pierdut in Romania. Poate are niste planuri pentru familia si casa voastra care necesita acesti bani multi. Este normal sa isi doreasca realizarea lor in cat mai scurt timp. Ai sa cresti si tu mare si o vei intelege perfect. Mai ales daca ajungi si tu sa muncesti intr-o tara unde se castiga daca nu bine, macar decent. Tu esti inca adolescent, dar pacat ca tatal tau nu o intelege (stiind poate despre ce planuri e vorba). Ce sa faci? Incearca cu rabdare sa o intelegi, sa accepti sa faca ce si-a propus pentru ca dupa ce isi va atinge obiectivul vei avea o mama fericita! Fara psihologi, pastile si alte daunatoare.

7 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Din pacate, nu esti singurul copil care se confrunta cu asa ceva.sad
Pentru unele familii, strainatatea a fost o mana cereasca, dar uite ca pentru altii, apar discutiile si tot ce este mai rau pe marginea acestor discutii.
Stai de vorba cu mama ta cand este calma si fa-o sa inteleaga ca ai nevoie ca familia sa fie intreaga, ceea ce inseamna ca ea, mama in persoana, trebuie sa se linisteasca si sa isi vada de familie.
Exemple negative sunt destule daca cauti prin ziare, zii ca nu vrei ca si in cazul celorlanti sa apari in presa cu o nenorocire.
O zi buna sa aihappy

| FeliciaCorinaA a răspuns:

Eu locuiesc in Italia intr-o zona unde romancele stiu doar sa munceasca.E foarte greu pentru ele sa stii. Au doar o zi jumatate libera pe saptamana (asta doar daca vor cei care o angajeaza). Trebuie sa o intelegi si pe ea pentru ca munca pe care o face te determina sa o iei putin razna. Pentru un salariu prea mic pentru ceea ce face trebuie sa suporte oameni cu un caracter foarte urat. Ea acum 3 ani, cand a plecat de acasa, avea in gand sa rezolve probleme care erau imposibil de rezolvat in Ro. Nu e o mama rea, fiecare mama face sacrificii. Spune-i ca o intelegi si ca ii respecti acest sacrificiu de a sta departe de familia ei pentru a face bani. Nici aici nu ii este usor si cheltuielile sunt mari... Oricum, esti destul de mare si intelegi ca, poate ea, face lucruri care au fost imposibil de facut pentru tatal tau. A avea o familie e greu si nici nu stii adevaratele motive pentru care mama ta prefera sa stea acolo decat langa el.

| Tina88 a răspuns:

Mama ta nu intelege ca adevaratele valori in viata nu sunt cele materiale, din pacate nu ai ce sa faci in privinta asta, e o chestie care trebuie rezolvata intre parintii tai prin comunicare, tu ca si copil nu ar trebui sa intampini asemenea probleme si ar trebui sa iti vezi de scoala si sa-ti traiesti adolescenta. Imi pare rau pentru tine ca treci prin asa ceva, succes si numai bine!

| eXtremeAdy a răspuns:

Cum zicea si un coleg pe aici, da e materialista, dar spune-i ca totusi a avea prea multe lucruri in viata sau mai mult in viata implica niste compromisuri, va trebui sa stea departe de familie, departe de cei dragi, explica-i ca adevarata fericire nu se gaseste in materialism si nici in bani si ca plecarea ei va lasa rani adanci in sufletul tau, ca o sa suferi enorm de mult stiind ca ea este departe de tine, spune-i ca daca te iubeste mai mult pe tine decat scopul ei de a avea mai mult, va renunta sa plece.

| aloismario2005 a răspuns:

Sincer,spune-i ca o iubesti in fiecare dimineata si in fiecare noapte, eu asta fac...

| SebastianBoanca a răspuns:

Salut! Eu am trecut prin mai multe experiente, dintre care multe negative, dar am invatat in timp cum sa ies cu zambetul pe buze din orice situatie.
De curand m-am apucat de vlogging. Daca vrei trimite-mi problema ta mai detaliata printr-un mesaj privat pe youtube si eu iti voi raspunde printr-un video. Nu te ingrijora, daca vrei numele tau YouTube va fi anonim, dar spune-mi ca vrei asta in mesajul privat.
Acesta e canalul meu:Eu am fost foarte timid, dar acum sunt social si am trecut peste multe chestii. De curand m-am apucat de vlogging. Daca vrei trimite-mi problema ta mai detaliata printr-un mesaj privat pe youtube si eu iti voi raspunde printr-un video. Nu te ingrijora, daca vrei numele tau YouTube va fi anonim, dar spune-mi ca vrei asta in mesajul privat.
https://www.youtube.com/channel/UCmb5NjB3jS4qFjqDRZbzfZw
O zi frumoasa! :)

| ValentynaTynaAmy a răspuns:

Roagate lui Dumnezeu el poate să vă ridice din jos si eu am trecut prin asta dar mai grav si mama cu tata sunt împreuna numai ca noi copii i-am ajutat ne-am rugat am postit chiar daca eram doar 9 copii el mai mic de 6 si el mai mare de 19 ani nu uita roaga-te si suspina si ai rabdare că întro zi vei sari de bucurie