Uite de banii pe care i-ai dat, incetează să mai vreo așteptare de la el. Nu mai incerca să-l înțelegi. Respectă-l incontinuare așa cum ai făcut-o și pană acum. Fi diplomat și politicos. Înainte să-i mai dai vreodată banii, să ai in vedere că banii tăi vor împărțiți cu fratele tău. Focusează-te PE TINE ȘI VIAȚA TA. Fă multe cat poți de multe în viață. dar fă-le pentru tine!
Chiar azi mi-am amintit de două persoane care s-au căsătorit.El avea 4 copii si ea două fete.Si s-au despărtit pentru ca el tot punea copiii lui in față.
E tatăl tău vitreg.Nu te judec că n-ai putut spune NU.Si eu sunt la fel de slab si nu pot refuza.Dar ca să-ti pară rău mai apoi e fără nici un folos.Vina e doar a ta că n-ai putut altfel.Banii oricum vin si se duc.
Bine.Pa,pa.Te las.Doar că nu trebuia nimeni să știe că tu ai bani strânși.
O prietenă a strâns zece mii de euro si cineva a venit si a cerut exact suma asta.Chipurile să investească in ceva utilaje si să facă profit. Duși au fost.Un pic de naivitate din partea ta si cineva a profitat.
Nu știu care este exact situația, ținând cont cã "mai sunt multe de spus", dar cred cã mai avantajos ar fi sã te asociezi cu cineva ca sã poți cumpãra tu acel imobil cu 20000 de lei, și sã scoți apoi profit din el. Eventual chiar o afacere de familie, dacã te-nțelegi bine cu fratele tãu.
Pe de altã parte, ținând cont de vremurile ce le trãim, eu zic sã-i mulțumești lui Dumnezeu cã îți poți primi banii înapoi, iar El îți face dreptate, dacã întradevãr ai fost nedreptãțit sau prejudiciat de decizia tatãlui tãu.
Ai dreptate.
I-ai amintit ca are o datorie la tine? Fa-o cat mai repede. Si repeta-i asta pana incepe sa gandeasca. Daca era o suma mai mica, alta era situatia. Dar 10.000 lei e enorm de mult. Mai ales ca in cativa ani deja nu mai cumperi ce puteai lua atunci.
Daca nu-i amintesti, poti sa uiti si tu de bani.
O greseala ca asta am facut si eu. Si in final... am iesit datoare.