| mada99_3587 a întrebat:

Buna TPU

Parinti mei sunt divortati de 3 ani, eu am ramas la tata si mama a plecat in spania. Ea vine in fiecare an sa ne vada si sta cateo luna.Anul acesta a venit in 4 iulie si a plecat in 28 iulie.Eu am stat o luna la ea.Cand pleaca in fiecare an eu plung dupa ea si mi-e dor in fiecare zi.(eu am 12 ani). dati-mi o idee cum pot sa ma duc la ea si sa nu mai stau cu tata.

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai doua posibilitati legale de a sta cu mama ta, bineinteles daca si ea doreste aceasta, respectiv:
-Mama ta sa ceara reincredintarea, printr-o cerere la judecatorie si sa obtina castig de cauza. Pentru asata va trebui sa aiba motive intemeiate si conditii pentru a te creste.
-Tatal tau sa fie de acord sa stai cu mama ta si sa urmezi scoala in Spania. Numai bine!

| FoarteLetargic a răspuns:

Cand sunteti cu totii, vorbesti cu parintii tai si le explici ce vrei.
Numai bine!

| ɐzʇıןoʌɐıp a răspuns:

Vorbeste cu mama ta si spune-i ca vrei sa stai cu ea, si nu mai vrei sa stai cu tatal tau.SAU SPUNE-I TATALUI TAU, ca ai vrea sa stai mai mult timp cu mama ta.Vor intelege ei

| Mihaela111 a răspuns:

Vorbeste cu ea si spune-i ca vrei sa mergi cu ea in Spania

| ionutVUVUZELA a răspuns:

Ce faci ma? plungi? ce e aia?

| AnaigroeG a răspuns:

Vorbeste cu ea.si cu tatal tau si spune`le ca vrei sa stai cu mama ta.
dar totusi nu e asa usor sa te duci la ea.
trebuie sa renunti la scoala.sa te duci acolo sa o faci.si nu e asa placut straight facetu trebuie sa stii si putina spaniola. e mai complicat nu poti sa pleci asa.ca pur si simplu vrei tu.totusi vorbeste cu ai tai sa ajungeti la o intelegere favorabila tie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca au un motiv serios pentru care au divortat, iar daca mama ta nu s-a recasatorit roaga-te de ea sa fie din nou impreuna cu tatal tau, spune-i ca doar o viata ai si vrei sa fi cu amandoi pana la sfarsit.
Soacra mereu strica... zi la baba sa-si vada de treaba ei ca o cauta moartea pe acasa.
E irevocabila... deci singura solutie ar fi daca s-ar recasatori.
Roagate de mama pentru ca tatal tau cred ca deja are incredere in bunica.
Spune-i tatalui ca esti singurul din clasa care nu are parintii langa el, pe amandoi si tot ce iti doresti in viata asta este ca el sa fie alaturi de mama ta, nu-l costa nici un ban lucru asta.
Explicai ca mereu plangi si nu iti poti vedea viata in viitor daca el nu se va impaca cu mama ta.
Spune-i ca nu poti sa dormi stiind ca mama ta e in Spania si nu alaturi de tine sa petreceti cele mai frumoase clipe din viata.
Mai emotionat... pentru ca si eu sunt cam in aceeasi situatie, nu stiu cum se va termina totul, dar oricum INEVITABIL VA FI BINE.
Fi tare, fruntea sus si spune-i mamei exact ce vrei si ca ea sa vorbeasca cu tatal tau despre asta.
Succes!

| SMA a răspuns:

Spunele parintilor ce ai pe suflet. Daca tu astepti sa te i'a ea, atunci vei astepta mult, deoarece amandoi cred ca e mai bine sa stai aici in Romania cu tatal tau. Spune-i mamei ca vrei sa stai cu ea, ca iti e dor de ea si vrei sa o ai aproape. Mult noroc Madalina!

| radudavid63 a răspuns:

Trebuie ca tu si (cel mai important) mama ta sa contestati procesul care te-a incredintat tatalui.De exemplu daca parintii tai au divortat la tribunalul de sector, va duceti la tribunalul municipal. Dar daca zici ca sunt divortati de 3 ani, s-ar putea sa nu se mai poata, dar cel mai bine incearca.

| ioana_9377 a răspuns:

Nu te obliga nimeni sa stai cu tatal tau(tatii sunt severi, rai si nu te inteleg de fiecare data). cand va veni din nou acasa, roag-o sa te ia cu dansa si ea va intelege.CRED CA E DUREROS CA PARINTII TAI SA FIE DIVORTATI MAI ALES CAND TU AI DOAR 12 ANI.

| beatrice_4007 a răspuns:

In primul rand vreau sa-ti spun ca imi pare foarte rau ca parintii tai sunt divortati.In ceea ce priveste dorinta ta, o solutie ar fi sa vorbesti cu ei, cu ambii si cu tatal si cu mama ta si sa le spui cum te simti, ca doresti sa stai si cu mama ta, sau cel putin sa stai o perioada cu tatal tau si o perioada cu mama ta. Acum este important sa stai cu ambii parinti, de aceea ar fi bine sa stai o perioada cu tatal si o perioada cu mama ta. Imi pare nespus de rau pentru tine si sper sa reusesti sa faci ceea ce iti doresti. Mult succes!

| mada99_3587 explică:

Inca ceva am uitat sa precizez.Eu stau cu tata si cu bunica mea. Bunica mea ii baga la tata in cap tot felul de prosti ca mama bea face prosti dar nu e asa.Nu stiu cum ca din cauza la bunicamea s-au despartit partinti. tata are sentinta irevocabila, poate mama sa ma ia daca are sentinta irevocabila tata