Alti parinti oligofreni.
Nu prea avem ce sfaturi sa iti dam, totul tine de tine. Ideea e ca atunci cand esti major poti parasi casa parintilor in cazul in care ai si unde sa te duci, asta e faza.
Te poti angaja de atunci, nu e problema, dar acum depinde si ce stii sa faci.
Mai poti face bani pe net in perioada asta, iti faci un site, habar n-am, vezi tu. Strangi banii castigati ca sa te poti intretine dupa ce pleci.
Insa daca tu chiar nu ii mai suporti, na, cauta o ruda care te-ar putea intretine pana la 18 ani. Bunica. Matusa. Etc.
Stiu ca lucrurile nu sunt asa simple, dar trebuie sa incerci. Mai incearca sa vorbesti cu ei... poate rezolvi ceva.
Pai ce sfaturi sa-ti dam, parintii nu sunt de ales sau de schimbat, astia sunt si nu ai ce sa faci cu ei. Faci 18 ani, te muti si iti iei viata in maini, munca facultate etc. Daca vrei sa stai pe banii lor dupa ce esti major atunci trebuie sa le accepti conditiile. Pana la 18 ani parintii cresc copiii dar dupa aceea sunt pe cont propriu. Daca era vorba doar de un parinte mai era ceva de rezolvat dar daca au cazut amandoi de acord ca asta e modul lor de a va oferi o educatie atunci chiar nu ai cum sa le schimbi parerea.
Ei cred ca ceea ce fac e pentru binele tau si nu inteleg ca asta iti face de fapt rau. Daca ar intelege cum te simti si tu..probabil nu ar mai actiona asa.
Ai un frate mai mare, profita de asta, nu toti au asa un noroc. El poate fi sprijinul tau in situatia asta. Altceva...nu stiu ce ai putea face
Eu zic intai sa vorbesti cu fratele tau. Apoi tu si fratele cu parintii. Daca ei tot nu inteleg.Rezista pana la liceu.Alege un liceu in alt oras, angajeaza-te si te poti intretine singura.Fii independenta.Fratele tau nu a iesit de sub papucul parintilor si pentru el e prea tarziu dar tu mai ai sanse.