Esti copil, nu ai cum sa intelegi ceva ce nu ti se adreseaza.
In plus, alcoolul nu este obligatoriu pentru nimeni.
Dezavantaje apar doar atunci cand se consuma in exces, de regula pentru cei ce fac din asta un viciu. Consumul responsabil nu are dezavantaje.
Buna.Nu esti prost.Inceteaza sa iti mai atribui astfel de etichete pentru niste simple preferinte care nu te reprezinta.Ai zice de altcineva ca e prost pentru ca prefera cola si nu fanta? Sau ceai in loc de cafea? Nu cred.
Eu sunt adult si nu consum alcool din aceleasi considerente ca tine. Urasc gustul, senzatia, plus ca sunt predispusa la probleme cu stomacul. Tata s-a trezit cu ulcer desi nu bea.
Efecte pozitive nu vezi tu, dar aia nu inseamna ca altii nu simt efecte, de astea de placere.
Asa cum tie nu iti face placere sa bei alcool, altor oameni le face deosebita placere sa bea pentru ca ii face sa se simta bine, asa cum pe tine te face sa te simti naspa.
Lasa ca o sa intelegi astea mai tirziu, desi si acum ai putea sa pricepi ceva.
E ca la scoala, unia invata bine, is cuminti etc, altii is rai, nu invata, sau is mai slabi, cam asa e si cu bautura, oamenii is diferiti, simt, au placeri diferite, arata diferit etc.
Beau pentru a uita de probleme, beau fiindcă sunt dependenți, beau fiindcă vor sa se destindă.
Așa cum masturbarea, fumatul, jocurile creează dependenta, așa și alcoolul.Desi știi că-s nocive,tot continui sa le practici,că na, o data intrate în sânge, greu mai scapi de dependenta.
Și încă un lucru, unii adulți mă îndoiesc că știu efectele nocive ale oricărui viciu, nu numai al alcoolului
Ce bine ar fi daca ar bea doar adultii...
Daca nu bei ca adolescent vor fi mai putine sanse ca adult sa te apuci de bautura. Valabil si pentru fumat si altele.
Pentru faptul ca nu bei si nu fumezi nota 20...sa nici nu incerci. Pentru scris mai ai de studiat, te rog sa nu ramai la acest nivel in care scrii foarte multe cuvinte gresit.
Pai multi beau cate o bere asa mai ales in zilele toride de vara. nu e un lucru rau daca e facut cu moderatie. orice dependenta e rea, si fiecare avem cate una chiar daca nu ne dam seama. poate fi chiar dependenta de telefon sau zahar sau mai stiu eu... orice
Si eu am aceeasi intrebare de cand ma stiu, nu am gasit un raspuns multumitor. Stiu oameni dependenti, care nu se pot lasa si pe care acest obicei i-a dus la groapa sau la boli care s-au soldat cu amputari, dar nu stiu cum s-au apucat. In plus, imi este greata daca beau si fac amigdalita daca fumez. Asa ca pefer sa nu imi fac greutati singura. Imi inec amarul in alte chestii, mai putin nocive.
Asa spui, te-ai intrebat si tu de cand te stii, dar nu ai aflat raspunsul? Nici chiar asa raspunsul il stii, doar ca e prea linga tine sa il poti vedea.
Hai sa te intreb ceva.Iti place ciocolata? Daca iti place, de ce iti place? Cind o sa stii de ce iti place ceva anume, o sa stii si de ce le plac unora bautura.
Le place alcoolul pentru ca ii face sa se simta f bine, le da o stare de bine, asa cum iti da tie stiu si eu cand maninci o mincare favorita, sau cand faci sex, ups uite exemplu bun
Cind faci sex iti place? Ei de ce iti place? Pt ca te face sa te simti bine, asa si pe ei, alcoolul ii face sa se simta bine.
Mie imi este greata si de ciocolata amara, iar de la 2 guri de bere imi vine sa vars. Pana sa ajung in ritmul asta la euforia bahica mai va. Pot sa ma gandesc ca i-a impins anturajul, tristetea, vreun film, vreun necaz, o frica, vreo entitate, dar... placerea de a bea ceva amar? Nu.
Tu cum ai inceput sa bei?
aia e, ca nu prea beau, nu mi-a placut alcoolul niciodata, dar mai beau asa cate o bere, din an in paste, sau un vin.
Daca beau mai mult de o bere sau mai mult de un pahar de vin, ma simt naspa de tot adica nu imi este rau, dar imi da o senzatie de iti vine sa iti bati copii
organismul meu refuza, nu se simte bine cand consum alcool, cum am spus am o senzatie de asta indispozie sau cum sa-i zic, maxima
Stiu ca la majoritatea care beau, o fac din placere, pentru ca am vorbit cu ei, am citit, am avut si vecini, si rude ce rupeau bautura am avut si rude care au dat coltu de la bautura, dar nu se lasau nici in ultimu ceas.
Nu toate bauturile is amare unele is acre, altele dulci, asa ca poti bea un pahar de ceva, asa din an in paste.
Alea cu anturajul, cu necazul si alte povesti, is motive invocate de respectivii ma apucai de baut ca m-a parasit iubita, ba ne lesi, aia nu poate sa te faca sa te apuci de baut, m, ai ales daca nuiti place, nu exista asa ceva.
Pentru că mulți cred că așa își rezolva probleme. Substanțele acelea cât și alcoolul te fac să te simți într-un anumit fel după ce le consumi și te fac sa uiți de unele probleme.
Treaba este că acea stare este temporară iar consumul lor o sa le distrugă corpul.