anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, TPU! Sora mea pur si simplu locuieste la prietena ei, pleaca cu saptamanile, acasa sta doar 2-3 zile si apoi pleaca iar la prietena ei. Craciun, Revelion, Paste, ea este acolo la ea in permaneta. In timpul scolii, cum vine weekendul cum pleaca la ea, vacante, tot, ea sta acolo. Aceasta tipa este singura la parinti si are nevoie sa stea cu cineva, de asemenea si parintii ei se bucura cand este sora-mea acolo pentru ca o vad pe ea fericita. In schimb, eu, practic nu mai am sora! Parintii mei lucreaza, mami in Anglia si tati in alt oras, dar face naveta. Eu stau tot timpul singura, dorm singura nopti la rand, locuiesc singura! Daca le spun sa nu o mai lase sa mai plece, imi spun ca eu de ce nu plec, ca eu nu am prieteni, ca sa o las in pace! Pur si simplu m-am saturat! Situatia aste e asa de 3 ani, de cand a inceput sora-mea liceul si a cunoscut-o pe fata asta. Eu nu am cu cine iesi, pentru ca locuim la tara si pur si simplu pe aici nu prea mai sunt copii, persoane de varsta mea. Mai sunt 2-3 fete, dar au iubiti si ies doar cu ei. Ce e mai grav e ca si in rarele dati cand vine acasa sta doar la telefon cu fata aia. Eu nu mai pot schimba o vorba cu ea, la telefon nu imi raspunde. Nu stiu ce sa fac in situatia asta, am cativa prieteni, dar stau departe de mine. Ma simt foarte singura si simt uneori ca nu mai rezist

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Asta e... Va veni și vremea când o să-și dea seama că tu ești mai aproape decât orice prieteni pe care și-i face în decursul vremii.
Dar până atunci, tu tot singură rămâi. Poate ar fi bine să cauți să îți ocupi timpul altfel: fă ceva voluntariat, citește, caută o altă pasiune (fotografie, muzică...) și încearcă să devii mai bună în acel domeniu.
Ai ce face; totul e să nu cazi în disperare.

41 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Este sora ta, dar viata ei ii apartine; fa-ti si tu viata ta, din ce depinde de tine, fara sa impui altora sa faca o mai mare patre din ea, decat vor.

| Ciocotisan_Gabriel_2002 a răspuns:

De ce imi pari foarte cunoscuta? in ce judet locuiesti?

| inflicted a răspuns:

Pai unii nu au frati deloc si nu mor. E vina ta ca nu ai prieteni.

| Conii25 a răspuns (pentru inflicted):

Am prieteni!

| Conii25 a răspuns (pentru minrest):

Nu i-am impus nimic! Pur si simplu ea nu face deloc parte din viata mea, ceea ce nu mi se pare deloc normal!

| inflicted a răspuns (pentru Conii25):

Atunci de ce stai tot timpul singura si te simti asa? laughing Nu are sens.

| Conii25 a răspuns (pentru inflicted):

Pentru ca desi am o sora, teoretic, practic nu o am! Stau singura, pentru ca locuiesc singura!

| minrest a răspuns (pentru Conii25):

Ba face parte, intr-o masura limitata. Notiunea asta de ''normal'' e vaga, generala, supusa subiectivismului uman; nu face ceva ilegal, si nu incalca morala comuna.

| Emma30555 a răspuns:

Dacă o iubești las o sa fie fericita. Dacă ea e fericita la prietena ei bucura te pentru ea. Asta trebuie sa facă o sora. Ca ea sa simtă sa fie lângă tine mai des trebuie sa o atragă acest lucru. Dacă ar sta cu tine din obligație sau complezenta nu ar avea valoare. Tu dacă au înțelege o și i ai arata iubire lucrurile s ar mai schimba. În plus familia e familie dar și restul oamenilor sunt importanți, cum ar fi un iubit sau soț sau o prietena buna care te înțelege

| ynexistenta a răspuns (pentru Conii25):

Dar esti sigura ca e o tipa? a venit cu ea acasa? eu tot cred ca minte si ca de fapt e indragostita, cand esti indragostit nu prea mai vezi nimic in jurul tau, cu siguranta nici pe tn.nu stiu ce varsta ai, de ce nu vb cu ai tai sa pleci si tu in strainatate, la maica-ta?

| Anemona2020 a răspuns (pentru Holiday):

Mda pai e corect și ce zici tu dar e greșit și ceea ce face sora ei. Adică e straina fata de sora ei și abia comunica cu ea. Ți se pare normal?!