anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

sunt foarte dezamagita si am apelat la voi. Nu imi suport mama straight face sper ca nu sunt singura de pe lume care nu isi suporta mama sad

Incerc,sa o agreez,insa nu pot! de fiecare data cand o vad ma ia o stare de nervi si trebuie sa imi pastrez calmul. Sunt singura la parinti, ii iubesc pe amandoi,dar de cand eram mica iubirea pentru mama mea era mai putina decat cea pentru tata. Tata e preferatul meu,dar pe mama nu o pot iubi,nu ma pot atasa de ea. Nu ma pot plange de ea,dar ea intotdeauna m-a vazut ca pe un copil, tot timpul trebuie sa fac cum spune ea in orice, altfel ne certam...sunt o fire mai calma caruia nu ii plac certurile,si pentru a evita cearta mai bine fac ceea ce spune,nu pentru ca sunt de acord cu ea,ci doar pentru a evita conflicte. Nu prea am ce sa vorbesc cu ea, ma plictisesc in prezenta ei, nu imi place sa o vad, nu imi place sa vina sa imi spuna noapte buna si sa ma pupe ...pana la o anumita varsta am acceptat treaba asta cu "noapte buna", dar pe la 15 ani(ps : am 18 ani) parca nici nu imi venea sa o mai vad,in schimb pe tata il iubesc foarte foarte mult si nu m-a deranjat niciodata faptul ca vine sa imi spuna un "noapte buna" si sa ma sarute pe frunte, asa cum facea si mama. cu mama vorbesc numai lucruri marunte, intra la mine in camera de 10 ori pe zi, ma streseaza cu intrebari gen "ti-e foame? la cat ai mancat? mai ai de invatat? ce ore ai maine? nu ti-e somn? etc" NU O MAI SUPORT. Imi este intrezis de ambii parinti sa nu vorbesc cu un baiat! un baiat pe care el il iubesc foarte foarte mult, de care nu ma plictisesc niciodata,mereu avem lucruri de povesti,nu ne certam niciodata,il iubesc,ma iubeste,avem ganduri serioase,dar din cauza parintilor mei avem o relatie la distanta sad. si nici nu stiu daca vom putea vreodata sa fim impreuna din CAUZA PARINTILOR MEI angry mai ales din cauza mamei. ma trateaza mereu ca pe un copil, si nu suport asta! am crescut,am doua maini,am doua picioare pot sa ma descurc si singura in lucruri banale pe care ea le considera foarte importante. NU am intimitate cand vine vorba de internet! cand stau mai linistita,vine si se pune langa mine la calculator, "Ce faci? cu cine vorbesti?" cred ca tuturor ni s-a intamplat cel putin o data,si stim cu totii cat de enervant este acest lucru. Ei bine,intrebarea mea este urmatoarea :" De ce imi urasc atat de mult mama?" de ce nu imi este draga, asa cum ar trebui sa fie? DE CE? sad

Răspuns Câştigător
| ClauA17 a răspuns:

Te inteleg, si mama mea e enervanta uneori. dar nu trebuie sa o urasti, trebuie sa intelegi ca iti vor binele, incearca sa ii convingi ca ai 18 ani esti deja femeie si nu mai esti un copil. daca nu poti sa le spui asta in fata scrie`le intr-o scrisoare si las.o undeva sa o vada dar sa nu fii acasa in momentul ala scrie tot ce iti trece prin cap tot de ce nu esti multumita..si sa nu se mai comporte asa ai dreptul la un iubit si nu au dreptul sa iti interzica asta iar daca nu te lasa sa te vezi cu el eu zic sa pleci fara sa iti dea voie ca nu au ce sa iti faca si o sa inteleaga asa ca nu te mai tine tot timpul langa ei, si eu am plecat o data fara sa ma lase si nu au avut ce sa imi faca, nu trebuie sa iti fie frica de ei chiar daca te cearta e normal, dar fa-i sa inteleaga ca exagereaza. funda?

9 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ai nevoie de o consiliere psihologică, dragă!
Pa, pa.

| Fatamuntilor a răspuns:

Trist cea ce citesc eu aici.Nu uita ca mama ta te-a nascut si a avut grija de tine.
Uneori mamele din prea multa iubire pentru copii lor sunt prea protective.
Trebuie sa-i dovesti ca poti avea grija de tine.
De iti urasti mama? Sunteti putin diferite asta e tot.
Cand vei termina liceul, poate vei urma o facultate, si iti va fi dor de mangaierile ei.

Ca nu mai spun ca atunci cand ea nu va mai fi vei regreta cei ai spus acum

| Radu284 a răspuns:

Pai ti-ai dat singura raspunsul la intrebare: Se baga prea mult in viata ta, nu te lasa sa fi intr-o relatie cu eprsoana pe care o iubesti, si nu ai asa, o legatura speciala cu ea happy

Se intampla destul de des chestia asta, nu e in nici un caz ceva nou.

Cat despre baiat, eu le-as spune parintilor ceva de genul: Sunt constienta ca ati avut grija de mine pana acum, si va sunt recunoscatoare pentru faptul ca imi dati mancare, imi dati un loc unde sa stau, bani de buzunar, etc. Dar pe de alta parte, nu este corect sa imi impuneti voi ce relatii sa am, iar daca veti continua sa faceti asta, mai devreme sau mai tarziu voi fi independenta financiar, iar cand se v-a intampla asta, exista posibilitatea sa am niste mari resentimente fata de voi, ceea ce nu ar fi ideal, nu?winking

| anonim_4396 explică (pentru Radu284):

Multumesc mult! :*

| Paty17 a răspuns:

Cu toții avem conflicte cu părinții. Dar nu e normal să o urăști. Adesea, din dorința de a ne proteja, ne sufocă. Dar sunt binevenite uneori întrebările care pe tine te deranjează. Știu că e greu, dar gândește.te că o face pentru că te iubește și simte că tu vei pleca de lângă ea. Vine facultatea straight face Poate tu ești singura ei bucurie și nu vrea să te piardă. În ce privește băiatul și internetul, mi se pare ciudat la vârsta asta să ai restricții. Roagă pe cineva adult, prieten de familie, apropiat al mamei, să vorbească cu ea, să.i spună să.ți dea mai mult spațiu. Încearcă și tu să o accepți, și cu bune și cu rele, pentru că părinții vor fi mereu acolo când vei avea nevoie de ceva. Caută filmul The Secret, te va ajuta în viața ta. O poți lua și pe mama ta să vă uitați împreună. De multe ori ne impunem părerea despre anumite persoane, încearcă să privești mai adânc și să nu o judeci. Poate are și mama ta problemele ei, este un om până la urmă happy Eu cred că îi e frică să nu te piardăăăă! Iubește.ți părinții. De dragul băiatului pe care îl placi măcar, ca să nu mai fii stresată. Dacă mai ai nevoie de ceva, întreabă.mă. Sunt în stare să dau și eu câteva sfaturi. Știu cum e să nu ai pe nimeni aproape. @ Vorbește cu mama ta, fă.o să se simtă bine cu fiica ei. Succes.

| anonim_4396 explică (pentru Paty17):

Nu pot...nu ma pot atasa te ea!

| An0nYm0uSe a răspuns:

Eu iti dau un sfat prietenesc happy asculta de ea fai pe plac nu o trata cu indiferenta nu avea secrete fata de ea happy ea incearca doar sa te protejeze nu iti vrea raul ea te iubeste pentru ca esti singur ei copil si se mandreste cu lucrul asta eu iti spun IUBESTE-O pana nu prea tarziu odata si odata o sa zici unde imi este mama ce am facut sa merit asta crede-ma uite eu nu mama de la varsta de 11 luni a omorato banditul(tata daca ii pot spune asa) iar eu am fost crescut de bunici pana acum happy acum si eu am 18 ani si sunt cunoscut de prieteni pe net oriunde drept hacker si imi vine greu dar ma gandesc mereu cum este sa ai o mama langa tine happy daca vrei sa ma asculti incearca tu sa te dai pe langa ea cu frumosul cateva zile sa fi in centru atentie pe langa ea si ai sa vezi ca, cu timpul o sa te lasein pace zic eu happy sper ca te-am ajutat o seara minunata in continuare! happy

| anonim_4396 explică (pentru An0nYm0uSe):

Multumesc de sfat! O seara buna!

| alina099299 a răspuns:

Poate pentru ca sunteti diferite si de asta nu va prea impacati,dar daca te intreaba atatea lucruri, inseamna ca-i pasa de tine si daca te trateaza ca pe un copil, inseamna ca vrea sa intoarca timpul inapoi si sa fii din nou mica, dar daca te enerveaza vorbeste cu ea si poate te va intelege! Ei, asta e parerea mea!