| renata_1536 a întrebat:

Buna TPU…sunt intr-o situatie destul de dificila si imi doresc niste sfaturi, pareri din partea voastra, asa ca voi face o scurta introducere:am 24 de ani si am un iubit de mai bine de 2 ani, care nu este roman iar intre noi exista o diferenta de 7 ani.De curand mi-a propus sa mergem in Germania,(tara sa natala). Toate bune si frumoase pana acum...numai ca el este o persoana destul de cunoscuta, importanta, foarte ocupata in domeniul muzicii.Ne iubim enorm dar nu sunt sigura cat de trainica va fi o casatorie, el este plecat mai tot timpul, e un tip sofisticat, iar eu obisnuita cu o viata mai modesta, cu o viata propriu religiei. Mi-e teama de o deceptie.Inainte sa il cunosc imi doream sa ma duc in manastire.Intrebarea este:sa plec cu el(desi sunt sigura ca nu voi fi fericita dar il iubesc atat de mult) sau sa ma duc in manastire si sa incerc a uita de tot? de 2 zile plang mai tot timpul si nu stiu ce sa fac.Va rog, am nevoie de un sfat prietenesc

Răspuns Câştigător
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Intamplarea face sa cunosc un caz extrem de asemanator, de romani/nemti plecati in Germania, in preajma Revolutiei. El era asa un tip rece, calculat, o luase in principal pentru ca era o frumoasa virgina blonda cu ochi albastri, si tot asa era si asta cu muzica. Cand, dupa niste ani ea a tot insistat ( simtindu-se tot mai singura, mai fara sens, desi isi adunasera si cumparasera un super apartament de 350. ooo de marci!) ca vrea si copil, el i-a spus ca el nu vrea si in ultima instanta i-a "conditionat" explicit ca el nu are timp si nervi pentru copil, si ea a acceptat si asa!

S-a nascut un copil uratel, in timp a devenit extrem de obraznic si rasfatat, putin isteric, dar ce mai conteaza?! Ea e mama si are copilul dorit! Ce daca tatal e ca si absent, non afectiv implicat si prezent, si mai tot timpul plecat?!

"Ne iubim enorm" zici tu. dar daca el "iubeste" doar tineretea, frumusetea si inocenta ta, si vede in tine doar o "matrice" perfecta pentru copil/ii?! Ti-ai pus intrebarea asta essentiala?! Oare daca ti-a spus clar ca pentru el muzica va fi pe primul loc mereu, si NU TU! - asta nu ti-a dat de inteles destul?!

Nu cei 7 ani diferenta ar fi problema, ci structura voastra mentala si afectiva & culturala va fi marea bariera! Tu nu ai ce cauta nici la manastire, pentru ca nici nu stii inca ce e Viata!, si o asemena decizie nu se ia asa usor.
Ai putea fi inca o mamica care se dedica total copilului ei, dar acesta, lipsit de prezenta constanta a modelului parental, si influenta lui benefica, ar avea o dezvoltare psiho-emotionala cel putin problematica!

N-ai dat nici un "amanunt essential" despre ce si cat de intens, sau pozitiv ati trait impreuna in cei 2 ani!, etc... Oare asta nu spune inca si mai multe?!

Tu oricum faci ce crezi, sau ce iti spune "inima". Dar sa fi convinsa ca mai sunt baieti buni si aici! Uite, chiar eu am un prieten foarte bun, inginer, care zilnic aproape merge la biserica, nu fumeaza, bea un pahar de vin numai la masa, gateste, calca si spala mai ceva ca o femeie! Asa ca...

Alegere inteleapta!

18 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Renata urmeaza-ti instinctul! Vezi din ce directie vine fericirea ta! dinspre manastire? sau de la iubitul tau? Ai 24 de ani - si destul timp sa incerci amandoua variantele dar primordial dupa mine ramane varianta iubitului tau! Fericire sa ai!

| Anca a răspuns:

De 2 ani sunteti impreuna cum? La distanta? Care a fost perioada cea mai lunga in care ati stat impreuna?

Nu stiu, eu una am evitat dintotdeauna anumiti barbati si printre ei se numara si " vedetele " mai mari sau mai mici. Sa zicem " persoanele publice ". De ce? Nu ca as trai printre ele si as fi tot timpul in postura de a alege asa ceva, dar e unul din principiile mele, sudat in mintea mea.
Pur si simplu consider ca, avand o "plaja" atat de mare cu femei care mai de care, fidelitatea nu va fi punctul lui forte.
Si mai ales, nu-mi place sa fiu persoana publica si nu suport viata in luminile rampei, asa ca nu-mi doresc sa apar prin reviste prinsa de paparrazzi cu X, Y.

Poti incerca o mutare provizorie cu el. Adica, nu lasa tot si pleci acolo. Incearca o vacanta de 2-3 luni de exemplu, timp in care ai timp sa-ti dai seama cat de mult te deranjeaza viata lui si daca poti face fata unei relatii cu el.

| renata_1536 explică:

Vine foarte des in Romania...iar cel mai mult timp petrecut impreuna a fost de 3 saptamani.Ca vedeta e cunoscut in Germania...de asta mi-e teama.Mi-a spus si in fata ca pe primul loc va fi intotdeauna muzica

| dafna a răspuns:

Cred ca iti faci probleme degeaba, daca esti sigura ca el e "Acela" mergi inainte. Daca ai dubii, pe care inca nu le recunosti nici fata de tine si le imbraci in tipare"e vedeta, eu nu vreau reclama", vezi cu adevarat unde scartaie,aseaza tot intr-o balanta si hotaraste. Motivele invocate "ca e vedeta " nu au nici o baza, daca e vedeta nu e musai sa fie ca altii. Daca il limitezi la o clasa, etichete, idei preconcepute, poate problema e in alta parte, caci sincer sunt atatea persoane publice ale caror viata ramane privata, ale caror sotii/soti nu vad lumina reflectorului, deci se poate.
Oricum alegerea el si manastire mi se pare nepotrivita si fara legatura in cadrul asta. Vrei sa fiti impreuna incearca, traieste, nu-ti fie frica de iubire chiar daca uneori lasa un gust amar. Iubeste, traieste, manastirea ramane acolo si nu e nici o problema daca ajungi mai tarziu. vei fi cu adevarat fericita ca ai incercat si nu a mers, vei fi impacata cu tine si alegerea facuta.

| katy a răspuns:

Daca iti doresti sa iti intemeiezi o familie,iti sugerez sa fii cu el.a fi credincios nu inseamna neaparat sa stai in manastire,gandeste-te ca poate vrei si tu sa iti intemeiezi o familie, sa ai copii, sa duci o viata mult mai frumoasa decat cea din manastire.la manastire te trezesti cu noapte in cap sa faci rugaciuni,muncesti de cazi in genunchi, nu e o viata usoara deloc.eu as zice sa stai cu el, daca e de incredere si daca va iubiti.esti om ai tot dreptul la o viata fericita,si daca lasi putin de la tine si el va lasa de la el, totul va fi ok importanta e increderea si intelegerea restul vor veni de la sine, multa bafta

| annakarenina a răspuns:

Uite id-ul meu : nestor_aav

| Bunny a răspuns:

Tinand cont ca nu ati petrecut foarte mult timp impreuna, o mutare poate fi si o dezamagire.Va fi diferit sa locuiesti cu el in permanenta si sa nu fie asa usor sa vii inapoi.Incearca un mic test.Stai cu el o luna sau doua.Locuieste in mediul lui si vezi daca te adaptezi. Daca il iubesti si esti sigura de el, poti trece si peste faima lui. Oricine are si o viata privata.Plecatul la manastire nu e o solutie.Chiar daca nu merge cu el, fii sigura ca or sa apara altii si altii pana gasesti alesul.De ce sa iti limitezi viata si sa nu poti sa te bucuri de sentimentele astea frumoase?
Tipului nu ii promite nimic si incearca sa te adaptezi in mediul lui. Daca nu merge, vii inapoi si o sa gasesti tu pe altcineva.Esti tanara si ai toata viata inainte.
Cel putin asa vad eu situatia din punctul meu de vedere.Acum conteaza foarte mult si cum te simti tu. Pune totul in balanta si vezi ce e mai potrivit pentru tine.
Nu te arunca cu capul inainte sa pleci la manastire. Daca erai atat de sigura ca vrei calea asta, nu ai fi avut nici o retinere si nu ai fi nici in situatia sa alegi sa vrei sa locuiesti cu cineva si sa ai o familie sau sa fii singura intr'o manastire.
Analizeaza bine situatia si nu lua o decizie definitiva pana nu esti absolut sigura.
Succeshappy.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Domnisoara te rog frumos crede-ma si mai ales cauta adinc in mataluta si vei descoperi ca manastirea ar fi o deceptie si mai mare pentru mataluta pentru ca o cauti ca loc de refugiu, adeca fugi de ceva, ti-e frica si a-L cauta pe Dumnezeu nu inseamna asta in nici un caz.Accepta-ti suferinta caci spui ca-l iubesti dar, in acelasi timp, esti convinsa ca nu o sa fie fericire.Adevarul este ca porti o alta dragoste de mult trecuta in sufletul tau si respectivul nu a putut sterge cu buretele.Nu mai fugi pentru ca totul e inauntru tau si fuge o data cu tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai nevoie de reculegere si de rugaciune si indrumarea duhului sfant.pentru manastire.e bun si botezul lacrimilor acum in post.despre tip pot sa-ti spun doar ca trebuie sa te gandesti foarte bine.ai doua optiuni la fel de grele.alegerea e a ta iar un sfat, nu te-ar ajuta prea mult fiindca fiecare ti-l va da dupa inclinatia ce o are, in gandirea si faptele lui.iar drumul ales este doar al TAU.

| Delia a răspuns:

Tu din start esti convinsa ca nu vei fi fericita.Nu stiu ce sanse de izbanda are o asemenea relatie cu o asa gandire. Daca tu doresti ca relatia sa mearga,trebuie sa te straduiesti sa mearga, si asta incepe din capul tau, din modul tau de a gandi si a vedea lucrurile.Mai trebuie si sa discuti cu el, sa-i spui ce simti pe tema asta si eventual sa gasiti solutii sa va fie bine la amandoi.Nu are rost sa plangi, nu e o solutie, incearca mai bine sa-ti indrepti energia spre gasirea unei solutii.Ai doua variante, asta e evident.Dar daca nu vei pleca cu el, cred ca intr-o zi poate vei regreta pentru ceva ce ar fi putut sa fie.Este parerea mea personala.In legatura cu cealalta varianta nu pot sa ma pronunt, chemarea duhovniceasca nu se discuta, se simte si trebuie sa fii ferm convinsa ca asta iti doresti.Atunci nu vei avea regrete, daca intr-adevar asta iti doresti.Succes!

| cosmin21 a răspuns:

Ai grija ca nu cumva tu sa fi doar o aventura pentru e.

April
| April a răspuns:

Norocul e de partea celor curajosi; nu te mai framanta atata cu tot felul de dileme. Daca-l iubesti si vrei sa fii fericita, ia viata in piept, asuma-ti riscul.Si Dumnezeu va fi totdeauna de partea celor ce iubesc."Dragostea.nu cauta folosul sau,nu se manie,nu se gandeste la rau; ea acopere totul,crede totul, nadajduiete totul, sufere totul" spune Apostolul Pavel.Si nimeni n-a vorbit mai convingator decat el.Ai incredere:in tine, in el, in viata.Mult noroc!

| cuore a răspuns:

Nu trebuie sa te simti inferioara daca duci o viata modesta, eu as zice sa te duci cu el si sa nu te grabesti la maritis, ca barbati mai gasesti, asigura-te ca el e persoana cea mai potrivita pentru tine.

| gigiro a răspuns:

Daca tot esti o persoana mai " religioasa " nu are de ce sa te deranjeze faptul ca el pleaca cu saptamanile de acasa. Oricum,casatoria nu inseamna giugiuleala toata ziua. Probabil vei face un copil si nu -ti va mai fi asa de greu singura. Decat toata ziua cu un barbat mai "modest",mai bine cateva zile cu un " zeu ". Daca poti pleca in Germania,pleaca,dar fa totul cu acte,pentru ca acolo femeile au foarte multe drepturi. Daca nu vei reusi, de abia atunci te vei intoarce la vechiul vis, la manastire.

| RobertTmroo a răspuns:

Indiferent ce sfaturi as incerca sa-ti dau, aici tot tu trebuie sa te gandesti bine cum vei face, de exemplu in cei doi ani de zile cat de mult ati stat impreuna, ce comportament a avut fata de tine, cum vorbeste cu tine..., ca el ii cunoscut asta nu ar fi o problema, dar totusi trebuie sa fi sigura de ce fel de persoana este, ce/cate aveti in comun, daca si el te iubeste macar asa cum il iubesti tu..., toate astea ar trebui sa iti de-a solutia potrivita, mai ales ascultati sufletul, judeca totul si dupa comportamnetul lui fata de tine, dar si comportamnetul tau fata de el.
Legat de intrebarea ta, aici as putea sa iti spun ca in randurile de mai sus ti-ai cam raspuns singura, prin cuvintele "sunt sigura ca nu voi fi fericita dar il iubesc atat de mult" imi dau seama ca tu intr-adevar il iubesti foarte mult, dar ca simti in suflet ca nu e ce a ce vrei tu, ca poate el nu te iubeste asa cum vrei tu, si tocmai de aceea spui ca "sunt sigura ca nu voi fi fericita".
Ascultati bine sufletul, si nu te gandi ca daca nu o sa fie bine cu acest baiat atunci tu nu o sa gasesti pe nimeni potrivit, eu sunt sigur ca daca vrei cu adevarat atunci vei gasi cu timpul un baiat pe care sa il iubesti si care sa te iubeasca, si cand te vei afla in momentul de a lua o decizie, asa cum esti si acum ( de exemplu sa te muti cu el, sa va casatoriti) atunci sa simti dinainte ca " o sa fii fericita" si ca e cu cine trebuie happy.
Din punctul meu de vedere si el iti da un raspuns, chiar daca e indirect, adica daca cineva iti spune ca "pe primul loc va fi intotdeauna muzica", asa cum spui tu la a doua interventie a ta..., atunci din punctul meu de vedere el va fi departe sa simta si sa aiba si el aceleasi sentimente frumoase precum spui si tu ca "il iubesc atat de mult", tocmai de aceea gandeste-te bine ce vei face, din punctul meu de vedere dragostea, iubirea e pe primul loc si dupa aceea precum putem facem si restul... happy.
Legat de manastire, daca crezi ca te va ajuta sa vezi mai bine toata treaba, sa iti limpezesti gandurile, si daca asta iti doresti, atunci poti sa mergi sa stai un timp, dar eu cred ca ar fi mai bine daca dupa un timp ai incerca din nou sa fi fericita, ca doar foarte greu se gasesc persoane care pot sa iubeasca cu adevarat si mai ales undeva te asteapta cu siguranta persoana potrivita happy.
Toate cele bune si ai sa vezi ca Dumnezeu te va ajuta sa iei alegerea potrivita, cea corecta pentru tine happy!

| Hombre a răspuns:

Credinta este in tine nu la manastire, acolo este doar refugiul celor slabi, traiesteti viata pentru ca de aia ti-a fost data, izbanzi, bucurii, esecuri, necazuri, toate sunt ale vieti si toti le avem. Icearca-ti puterea si nu capitula inainte de lupta.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Lucrurile sunt simple, daca ai avea o activitate si o viata a ta, nu te-ar mai afecta atat de tare lipsa lui.
Nu inteleg de ce atata panica, du-te la el, vezi cum este si cand nu-ti mai convine, te intorci frumos la Romanica, nici macar nu este necesar sa te mariti. De unde crezi ca ai sa stii ce vrei, pana nu incerci? Tu crezi ca el isi face probleme de genul asta?

| roxyroxy_1309 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa -i dai o sansa sa vezi cum merge.