| pisica90 a întrebat:

Buna TPU, sunt singura la părinți si chiar nu vreau sa spun cuiva asta,iar de aceea ma adresez anonim,de cand am crescut simt o presiune pe umeri din cauza parintilor mei,pentru ca vor sa fiu copilul perfect,eu nu pot fi chiar asa,iar chestia asta ma face sa ma simt groaznic pe zi ce trece. Nu imi spun in fața ca sunt dezamagiti, dar imi dau foarte mult de inteles. E o problema la mine sau la ei? Va zic sincer ca nu mai stiu ce sa fac, a mai trecut cineva prin asta, cum ati trecut peste? Dau funda..simt ca cedez psihic cand ii vad dezamagiti si ca nu pot fi copilul perfect.

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

" Nu întreba ce a făcut țara ta pentru tine! Întreabă-te ce ai făcut tu pentru țara ta!" J. F. Kennedy
Ai două variante:
1 - Te gândești la ce a spus Kennedy și încerci să devii mai bună în tot ce faci!
2 - Te obișnuiești cu mediocritatea! Și devii ca 90% din români!

| REMiXPaLTaLK a răspuns (pentru gabicoo):

Niste citate de k_ka_t (rahat adica) fara valoare! - de aceea a si fost impuscat JFK! Care tara? toti traim pe aceeasi planeta nu in... ''tari'' - Nu trebuie sa faci nimic pentru tara pentru ca reversul dur si crud este altul - Tara nu v-as face nimic nicidata pentru tine decat sa iti puna taxe si impozite! - Deci, fa intotdeauna pentru tine ce crezi ca iti este mai bine si fara sa iti pese de cei din jur si in special de docrina nationalista numita '' TARA ''.

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Parintii vor doar sa iti alegi calea normala pentru viata. Pentru ca viata este asa cum este, adica destul de grea, pe care tu inca nu o intelegi acum. Cand o vei intelege e posibil sa fie prea tarziu. Nu cred ca te vor chiar perfecta. Si mai ales sunt singurii care nu iti vor răul.

| Holiday a răspuns (pentru darrio2007):

"Parintii vor doar sa iti alegi calea normala pentru viata."

Nu exista o "cale normala" universal valabila.

"Si mai ales sunt singurii care nu iti vor răul."

E o mare diferenta intre a nu vrea raul cuiva, si a sfatui de bine, sau a te purta corect cu cineva. Degeaba vrei binele cuiva daca nu intelegi ce reprezinta pentru el de fapt binele. Tot timpul o sa-i dai sfaturi proaste, in conformitate cu ce consideri tu ca ar fi "binele".

| pisica90 explică (pentru Holiday):

Pe departe cel mai bun raspuns, va multumesc!

| Violleta2022 a răspuns:

Cum nu dai nici un pic de informatie despre ei si nici despre tine, noi nu avem cum sa stim a cui este vina si unde ar putea fi problema.
Chiar nu afce sens o asemenea afirmatie unde doar tu in capusorul atu cunosti problemele si noi nu-s tim nimic despre tine.

Scrie aici cateva situatii in care esti tu si cum au reactionat parintii tai in acele cazuri, ca sa vedem si sa intelegem ce ti s-a intamplat si a cui este vina.
Cati ani ai si daca esti eleva sau muncesti.

| pisica90 explică (pentru Violleta2022):

Sorry bro ca nu vreau sa dau informatii despre mine pe un site plin de straini..am zis tot ce trebuia mai sus, nu mai e nevoie de adaugat ceva

| Violleta2022 a răspuns (pentru pisica90):

Atunci sa-ti fie de bine, inseamna ca nu te intereseaza nici un sfat de la noi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La ei. Lasă-i dezamăgiți.

| mihai69 a răspuns:

Nimeni nu e perfect. totul e să realizezi care sunt punctele slabe și să cauți să fii mâine o versiune mai bună a ta, celui / celei de azi.
Ai tăi te vor iubi oricum, dacă sunt oameni normali.

| Holiday a răspuns:

Discutia e lunga, dar concluzia in general e una singura: problema e la ei. Genul asta de parinti sunt extrem de toxici. Pe motivul ca "iti vor binele", de fapt iti fac mai mult rau, inclusiv prin presiunea asta psihica pe care o pun pe tine.

| darrio2007 a răspuns (pentru Holiday):

Ai dreptate si tu. Dar cand vei avea copii iti vei schimba gandirea.

| Holiday a răspuns (pentru darrio2007):

Ehe, am demult, stai linistit. De ce ai impresia ca in momentul cand cineva are copil/copii se imbecilizeaza?!

| darrio2007 a răspuns (pentru Holiday):

Sa-ti traiasca. Eu am si nepoti.

| Lioana a răspuns:

Ce sa faci? Sa fii persoana care iti doresti tu sa fii. Lasa asteptarile altora. Pe acelea le satisfaci in masura in care poti si vrei.
Cel mai important e sa nu fii tu dezamagita de tine.

| Emma30555 a răspuns:

Cel mai important e sa fii fericita, acesta este rezultatul final care conteaza si de care parintii tai nu ar trebui sa fie dezamagiti. Daca ei au asteptari prea mari si simti ca te preseaza lucrurile astea undeva e problema lor nu a ta.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Nu ne puteam da seama suficient de bine a cui e vina, intrucat nu ne-ai spus ce asteptari au de la tine.

| pisica90 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Vor sa fiu mereu peste ceilalti, sa arat ca sunt cea mai buna dintre toti la învățătură etc, dar nu isi dau seama ca al naiba de greu!

| Miruna333 a răspuns:

Nu ai NICIUN fel de OBLIGATIE fata de ei.
Esti copilul lor, insa ei nu te detin. Ei sunt toxici. Nu te mai simti vinovata pentru nimic, este viata ta!

| anonimuIl a răspuns:

Fă ce spun părinții tăi că vor să ajungi bine în viață.