| Hamed134 a întrebat:

Sunt un om care nu vorbește prea mult, vorbesc doar când trebuie.
Detest să mă bag aiurea peste conversațiile altora și în general detest conversațiile care nu duc nicăieri, mi se par superficiale de la subiectul "ce a făcut nea’ Gheorghe până la ce bemve jmecher îmi cumpăr după 7 ani de făcut foamea".
Sunt mult mai preocupat de ce simt și gândesc oamenii, despre micile lor istorioare.
Nu am nici o problemă cu felul meu de a fi, doar că mi se reproșează destul de des că sunt "tăcut" și încep să-l iau ca pe un defect.
Voi ce credeți, e chiar un defect, e doar o parte din evoluția oricărui tânăr?
Vă mulțumesc!

10 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E chiar un mod de a fi, doar că poveștile despre cum am mâncat doi ani iaurt cu cipsuri ca să îmi cumpăr un merțan au farmecul lor.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu e nici un defect, ba chiar e o calitate din ce in ce mai rara. Nu lasa lumea de doi lei din jur sa te schimbe!

| Freya1 a răspuns:

Si eu sunt asa.Mai ales cand vin persoane noi nu prea ma bag in seama, sau prieteni de a prietenilor, sau neamuri etc.Nu imi place sa discut despre tot felul de rahaturi, dar probabil si pentru a evita o ceartă.De multe ori oameni din jurul meu au vorbe si idei de iti vine sa ii strângi de gât și să treci câmpul cu ei si atunci evit sa dezbat subiecte.
Partea aiurea la mine e ca am trecut peste faza aia "ce esti asa rușinoasă?" Sau "doamne da ce tăcută esti" la "aroganta dracului, ce te crezi mai presus de nu stai de vorbă cu noi sau nu ne bagi in seama?".Si in momentul ala pot sa pic de fraiera zâmbind si explicând că sufăr de anxietate si ma integreze greu Ca dupa sa ma ia la mișto, sau sa se de-a ei atot stiutori plini de sfaturi si compasiune.Sau chiar sa le spun in fata ca ii consider putin cam retardat pentru gustul meu, ca au subiecte de ca.cat in care nu ma regăsesc, sa ii contrazic pe ideile lor "mirificie" si atunci chiar sa fiu aroganța si scorpiei pe deasupra.
Asa ca nu iti face griji, fi cum esti tu si cum vrei sa fi si nu ii lua in seama.

| Frank51 a răspuns:

Nu e o problema. Eu sunt vorbaret cand discutia este interesanta, si interlocutorul are un oarecare grad de cultura, cel putin in domeniul in care vorbim. Nici mie nu imi plac discutiile inutile, formale, desi uneori sunt necesare.

| SingleForOne a răspuns:

Nu e un defect, pur și simplu gândești mai superior, mai adânc, încât mulți nu te vor înțelege pentru că nu au ajuns la nivelul tău. Sunt cam 3-4 tipuri de oameni: intelectuali/înțelepți, deștepți, și mediocrii, și empatici (dacă vrei. adică cei care pun mult la suflet).
Lumea e făcută din toți aceștia, pentru că nu se poate învăța să fim pe același nivel superior.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce ai tu nu este un defect, ci bun simt si educatie. Ramai asa cum esti, persoanele tacute sunt rare. Nu incerca sa devii si tu ca restul, si sa vorbesti mult si prost pentru ca cei care fac asta sunt foarte enervanti. Compania unui om tacut este mult mai placuta.

| GiorgianaGiorgi a răspuns:

Nu consider ca este un defect,ci dimpotriva eu o vad ca pe o calitate, pentru ca si eu sunt la fel, nu ma intereseaza ce fac altii, intr-o conversatie ma implic atata timp cat este ceva interesant de spus, astfel nu.In concluzie cum vad ca ti-au mai sugerat si alti useri, fii tu insuti, nu te schimba pentru nimeni, si sincera sa fiu nu trebuie sa te intereseze ce cred altii despre tine.

| AlinMrs a răspuns:

Nah e oky. Am avut si eu,, problema asta" acum ceva timp in urma, datorita faptului ca eram o persoana introvertita. Acum depinde de tine in ce masura vrei sa te implici intr-o conversatie. In cazul meu daca ma intereseaza personal si am ce vorbi, exista acea conexiune in ceea ce priveste persoanele noi din contra, ma bag eu in seama si deschid o comversatie. In schimb daca nu ma intereseaza persoana sau subiectul adus in discutie incerc sa evit discutia sau introduc subiecte monotone care nu prelungesc discutia mai mult de cat imi doresc. La modul, esti oky? Am ceva treaba, putem vorbi mai tarziu daca nu e foarte important si chestii de genu, incercand sa par politicos.
Iti recomand sa citesti
Time management- Kennedy Dan S, pe mine m-a ajutat.
Nu e un defect, se numeste selectivitate si e normal.

| Madalina1837 a răspuns:

Nu e defect, doar ca ar trebui să îți cauți un cerc de prieteni in care sa te integrezi si sa nu mai pari "tacut". Baftăhappy