| IoaNa1428Dmd a întrebat:

Știe cineva se se petrece în mintea și corpul nostru atunci când ne reprimăm sentimente de iubire? Când ne dorim sa le spunem oamenilor că îi iubim dar ne închidem in noi și nu o facem?

6 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

În principal e foarte greu să suprimi o emoție de oricare ar fi ea. Nu prea funcționează, mai ales când persoana care declanșează acea emoție e constant în jurul nostru sau o vedem des. De asemenea, emoțiile se declanșează muult mai repede decât se declanșează conștientizarea lor. De exemplu, îmi place de Andrei. Îl văd pe Andrei și vreau să suprim acel sentiment dar sentimentul a fost deja declanșat din momentul în care l-am văzut, abia mai târziu încerc eu să îl suprim iar șansele sunt că n-o să-mi iasă.
Dacă reprimi sentimente puternice pe perioade lungi de timp sunt destule șanse să dai din rău în mai rău și să dezvolți anumite probleme de sănătate psihice sau chiar fizice. Cel mai cunoscut efect fizic fiind efectul de "inimă frântă". Citisem la un moment dat despre un experiment făcut la Stanford despre reprimarea emoțiilor și concluziile la care au ajuns cercetătorii au fost că memoria este afectată și creierul secretă mai puțină oxitocină.
Oxitocina e un hormon care te face să te simți bine, relaxat, reduce stresul. E un hormon care e secretat când îmbrățișezi pe cineva drag de exemplu. Memoria e afectată pentru că în situația respectivă ești mult prea concentrată pe a-ți ascunde emoțiile și cumva creierul când încearcă să uite acea emoție, uită și momentul în care s-a declanșat.
Pe lângă asta ești foarte stresat când vorbești cu persoana respectivă, iar corpul te va da de gol făcând situația dificilă și pentru partenerul de discuție.
Ceea ce îți pot spune eu din experiență proprie este că suprimarea emoțiilor nu e deloc sănătos, dar probabil ți-ai dat și tu seama de acest lucru. Obișnuiam să îmi suprim foarte des emoțiile prin diferite metode iar după un timp m-am trezit că emoțiile mele dispar singure, chiar dacă nu vreau.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, îți recomand să citești următoarele link-uri, sunt foarte interesante:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10981843/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4141473/#R47

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15509284/

| OldSoul a răspuns:

Depinde la ce faci referire, intrebarea ta nu este foarte exacta.
Nu inteleg daca te referi la motivul pentru care reprimam iubirea, sau, respectiv, la cauzele acestei actiuni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intervine frica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti formezi in subconstient o imagine "ideala" a ta si dupã aia te ghizezi Cu gândurile, sentimentele si impulsurile tale. Dupa acel ideal te comporti fals in loc sa fii tu insãti. Procesul asta poate duce la auto-izolare, judecandute aspru.cand respingi sentimentele si inima ii dai povarã mintii sa facã treaba inimii.

| leapșa a răspuns:

Depresie, sentimentul iubire-ura fata de sine.

| Issabelle6789 a răspuns:

Eu una nu stiu ce se petrece in corpul nostru cand patim asta dar e GROAZNIC! Sa nu poti spune ceea ce simti :-(