| Elena1949 a întrebat:

Va rog, ajutati-ma si pe mine cu un sfat. Este vorba de baiatul meu, de 36 de ani, care nu s-a putut integra in societate, iar mai nou au aparut si alte probleme. A inceput sa vorbeasca singur si sa spuna tot felul de teorii fara logica, spunea ca este conducatorul din umbra al Romaniei si ca a avut o discutie telepatica cu Klaus Johannis, iar cateodata se enerveaza si nu mai stiu cum sa-l temperez. Noptile nu prea mai doarme, sta in intuneric vociferand in surdina si leganandu-se. Este respingator si refuza orice ajutor. Nu a avut niciun prieten, nu stie sa se comporte in societate, nu vrea sa munceasca, nu respecta persoanele mai in varsta si nici macar nu le saluta pe cele care il cunosc, desi m-am straduit sa-i dau o educatie cat se poate de buna. Mai o fiica si un fiu, de 39, respectiv 34 de ani, care sunt la casele lor, cu familie si serviciu. Eu cu pensia pe care o am abia ma descurc cu cheltuielile, s-au ivit si la mine niste probleme de sanatate datorta varstei, dar el sfideaza realitatea cu atitudinea lui nepasatoare. Nu pot avea o discutie serioasa cu el, ca imi raspunde cu diverse teorii sau citate din constitutie. Nici nu vrea sa auda de psiholog sau de medic, am incercat in fel si chip sa-l conving sa mearga la un consult. E posibil ca manifestarile lui din prezent sa se datoreze faptului ca a suferit in perioada cand a fost la scoala, el fiind de felul lui mai introvertit.
Sunt constienta ca este destul de grav cazul lui si recunosc ca nu sunt pregatita, dar dati-mi un sfat.

Răspuns Câştigător
| alin131 a răspuns:

Rugati-va pentru insanatosirea lui zi si noapte la Iisus Hristos, la Dumnezeu Tatal cel din ceruri si la Maica Domnului.

Tineti posturile si aveti o viata curata (fara vicii) si credinta mare in Dumnezeu Tatal cel din ceruri. Isi va reveni, nu se stie cat va dura dar isi va reveni, rugati-va cu credinta si iertati-i pe toti cei care v-au facut rau in viata asta asa cum spune si in rugaciunea Tatal Nostru.

"Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam greselile gresitilor nostri."

Iertatii pe toti cei care v-au facut rau si binecuvantatii, plangeti-va pacatele si cereti iertare de la Dumnezeu Tatal cel din ceruri.

Ioan 16

23. Şi în ziua aceea nu Mă veţi întreba nimic. Adevărat, adevărat zic vouă: Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da.
24. Până acum n-aţi cerut nimic în numele Meu; cereţi şi veţi primi, ca bucuria voastră să fie deplină.

Credinta mare in Iisus Hristos si in Dumnezeu Tatal cel din ceruri.

Matei 17

14. Şi mergând ei spre mulţime, s-a apropiat de El un om, căzându-I în genunchi,
15. Şi zicând: Doamne, miluieşte pe fiul meu că este lunatic şi pătimeşte rău, căci adesea cade în foc şi adesea în apă.
16. Şi l-am dus la ucenicii Tăi şi n-au putut să-l vindece.
17. Iar Iisus, răspunzând, a zis: O, neam necredincios şi îndărătnic, până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi pe voi? Aduceţi-l aici la Mine.
18. Şi Iisus l-a certat şi demonul a ieşit din el şi copilul s-a vindecat din ceasul acela.
19. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, I-au zis de o parte: De ce noi n-am putut să-l scoatem?
20. Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puţina voastră credinţă. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.
21. Dar acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post.

Nu am spus ca fiul dumneavoastra are demon in el. Doar vreau sa subliniez ca trebuie credinta multa.

Dumnezeu, Iisus Hristos si Maica Domnului o sa va asculte rugaciunile si o sa va ajute doamna.

| Hoskero a răspuns (pentru alin131):

Bai femeie tu esti efectiv nebuna?! Lasa citatele din biblie sau alte filozofii si ajuta femeia cu lucruri REALE. In timp ce ea se roaga la nori, pacientul poate ca isi iese din fire si raneste pe cineva. TREZESTE TE FEMEIE LASA POVESTILE

Răspuns Apreciat de Editori
| OoBunnyoO a răspuns:

Imi pare rau sa aud de situatia ta. Din punctul meu de vedere nu exista decat doua solutii pentru situatia ta: fie vorbesti cu un ajutor social si ceri sfatul acolo, fie chemi politia si il internalizezi intr-un azil cu forta.

Inteleg ca momentan nu reprezinta un risc, insa din ce inteleg, ai spus ca uneori se enerveaza foarte tare si iti este greu sa il calmezi. Este foarte posibil ca la un moment dat sa nu il mai poti controla, iar el sa isi poarda controlul si sa te loveasca.

De asemenea, nu poti rationaloza cu el. Nu vrea sa mearga la munca, nu vrea sa se intretina. Tu il poti intretine pana la un anumit punct. Va veni o vreme in care retetele si medicamentele tale vor fi prea scumpe si nu il vei mai putea intretine. La fel cum va veni o vreme cand tu nu vei mai fi sa il intretii.

Din punctul meu de vedere, el reprezinta o bomba cu ceas. Din pacate, un psiholog nu il poate ajuta, ci numai un psihiatru. Ca psiholog, nu poti trata pacienti care nu vor sa fie tratati sau pacienti incoerenti. El are nevoie de un psihiatru si de un tratament medicamentos. Are nevoie de ajutor si daca nu vrea sa il primeasca, va trebui sa il fortati. Imi imaginez ca trebuie sa fie foarte greu, insa trebuie tratat cat mai repede.

Toate cele bune!

| minrest a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Fie spus cu tot respectul: Chemi un asistent social, ajutor social e suma de bani pe care o primesti daca nu ai nici un venit. Il internezi, nu internalizezi, internalizare este preluarea unor procese exterioare in interior. Rationezi, nu rationalizezi, rationalizare este crearea unei justificari coerente pentru o idee aberanta. Dar foarte bun sfatul dat, oricum. Salut.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cel mai probabil fiul dumneavoatra are probleme psihiatrice si trebuie sa cereti sfatul unui medic de specialitate.
Un om la 36 de ani care nu s-a putut integrat niciodata in societate, caruia nu-i pasa pe spinarea cui traieste, care traieste in lumea lui ireala, poate suferii de o boala mentala.
Se poate chiar obtine o pensie buna daca reusiti sa-l duceti la medic sa-l consulte.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Inteleg prin ce treci. Din pacate, in momentul asta, doar un medic psihiatru il mai poate ajuta ca are simptome psihiatrice clare. Dar pentru ca e major si nu este violent trebuie sa il convingeti cumva ca e spre binele lui sa mergeti la psihiatru. Si treaba asta trebuie sa o rezolvati repede. Odata ce are un diagnostic si trece de faza acuta se pot rezolva si restul.
Am fost intr-o situatie asemanatoare cu a baiatului dvs, m-am salvat cred undeva in ceasul al 12-lea.

| Volsvagan70 a răspuns:

Pune-i in mana o carte goala si spune-i sa isi faca o ideologie. Poate mintea lui creeaza o ideologie revolutionara. Nu glumesc. Incearca.

| 50LeiCincizeci a răspuns:

Incearca sa-i aduci in viata pasiunile copilariei, uitate sa spun asa. Ceea ce-l facea fericit in trecut, poate ca nu-i place sa stea printre oameni si sa lucreze cu ei din cauza unor intamplari nefericite care s-au intamplat la scoala.E posibil sa aiba o impresie urata despre oameni, si sa generalizeze ca fiind toti asa. Incearca sa-i vorbesti cu iubire in ochi, arata-ti afectiunea fata de el poate n-a avut parte de ea in trecut. Pana la urma este si el om, cu sentimente si cu trairi.Nu-ti sugerez sa iei sfatul lui OoBunnyoO cel putin nu asa de repede. Incearca tu ca si mama sa-l aduci pe drumul cel bun, nu-l forta sa faca anumite lucruri, ofera-i timp, nu-l critica atunci cand greseste. Nu-l compara cu ceilalti copii ai tai, sau cu alti oameni. El are drumul lui in viata, poate ca este mai diferit fata de ceilalti. Incearca sa-ti amintesti ce aptitudini avea in copilarie, ce placeri, si incearca sa i le readuci in viata lui. Este foarte posibil ca sa se enerveze fiindca nu este de acord cu mentalitatea ta.
Chestia cu psihologul, psihiatrul nu este buna pentru inceput, el fiind inchis in el...
Daca exista vreo metoda de a te ajuta cu vreun sfat, sa-mi spui, o zi buna.

Întrebări similare