Ar trebui sa-i zici, cum ai precizat si tu ca ii mai bine sa afle de la tine decat de la altcineva. Nu ai nimic de pierdut (parerea mea) si eu am 17 ani, iar iubita mea 14 si parintii ei stiu de mine de cand suntem impreuna (de 1 an 5 luni),taicasu e mai incapatanat,dar sincer sa fiu la fel as fi si eu.Cel mai probabil o sa-ti tina morala de ce sa nu faci, iar de obicei are dreptate deoarece tu esti mica, iar el major. Chiar daca va intelegeti bine si va iubiti nu cumva sa te culci cu el deoarece o sa-ti faci probleme si tie, dar mai ales lui.Iar daca iti face vreo propunere refuzo daca este indecenta sau nu te simti bine, iubita mea mereu o face, uneori doar ca sa-mi faca in ciuda (dar tot sunt mandru de ea deoarece stiu ca nu se lasa si ca e fata serioasa).
Dupa o saptamana inca abia va cunoasteti, inca nu poti spune "iubitul meu".
Daca vor trece macar 1-2 luni si simtiti ca prietenia tine, atunci poti sa-i amintesti mamei ca ai un prieten.
Pana atunci e ca oricare alt baiat pe care-l cunosti.
Ti-e frica fiindca esti inca foarte mica si, probabil, parintii tai ti-au oferit o educatie buna. Iar, in general, o fata educata nu are un prieten atat de repede, este destul ed anormal (chiar daca o sa gasesti pe aici fete care au avut si 15 parteneri sexuali pana la varsta ta si sustin ac este perfect normal). Stii ca esti intr-o situatie ciudata si cam nepotrivita si daca nu esti extrem de atenta poti ajunge prost. Daca sunteti amandoi normali, veti sti cum sa va purtati (fara intalniri singuri, fara intalniri dupa lasarea intunericului, fara mers in locuri in acre se fumeaza sau se bea pana faci tu 18 ani, fara sarurtari si pipaieli pana nu te apropii si tu macar de 17 ani). Chestii pe care trebuie sa i le spui mamei tale (evident, daca esti 100% sigura ca sunt adevarate, le-ai discutat cu el si sunteti amandoi pregatiti sa le respectati).
Discuta direct cu mama ta, deja ai amanat destul de multisor (sa zicem ca nu ii spuneai in prima zi, dar in a doua ar cam fi fost momentul cel mai potrivit). Iti dai seama ca relatia asta o sa necesite multa implicare din partea lor (daca vreti sa va vedeti in caa vreunuia dintre voi, un parinte trebuie sa fie de fata, daca cumva va prinde intunericul pe undeva, unul din parintii tai trebuie sa iti vina in ajutor incat sa nu ajungi sa bantui singura noaptea cu un barbat ed 18 ani pe strazi)
Incepi prin a-i zice: mami imi place un baiat... Ii spui pe acolo, ii descrii cateva calitati ca sa para un baiat bun in ochii ei. O mai lasi cateva zile, poate chiar o saptamana, si dupa ii zici ca sunteti impreuna si ca te trateaza foarte frumos.
Dacă îți este frică să-i zici mamei tale atunci înseamnă că nu este așa de bună și de înțelegătoare. Dacă ar fi fost bună și înțelegătoare nu ți-ar mai fi fost frică să-i spui. Ai 15 ani, eu zic să mai aștepți până la 16 - 17 ani. Sau dacă chiar vrei să-i spui tu ca să nu se găsească vreo babă care să te pârască îi spui :
- Mamă am un iubit.
Ăsta e răspunsul direct, dacă vrei cu lălăială mai pe ocolite poftim aici :
- Știi, mamă acum sunt mai mare, mă maturizez pe zi ce trece și de ceva vreme îmi place de un băiat. Băiatul respectiv este foarte cuminte, este grijuliu și atent cu mine, are note mari, e frumos etc. și are 18 ani. Nu am făcut nimic cu el sau ceva de genu dar cam suntem împreună, mai mergem la un suc etc. Și pentru că țin foarte mult la tine am venit să-ți cer un sfat, ce ar trebui să fac și dacă ești de acord.
Eventual după va vrea să-l vadă, să-l cunoască, îl aduci acasă etc.
Pentru prima întrebare: Dacă vă placeți amândoi şi credeți că puteți avea un viitor asigurat - de de nu?
Însă tu ai doar 15 ani şi, desigur se pot întampla foarte multe între timp... Eu ți-aş sugera să mai aştepți un pic, până când ai o decizie luată deja.
Pentru a doua întrebare:
E ceva normal, fiindcă e prima dată când vrei să-i spui ceva de genul ăsta. Dar tu încearcă să o iei totul de la o simpla conversație despre aşa gen de lucruri...
Este normal sa-ti fie frica sa-i spui, ai doar 15 ani, temandu-te de reactia ei cand va afla ca ai iubit.
Tu nu constientizezi ca, esti inca foarte micuta pentru iubiti si alte relatii de dragoste, iar prioritatile tale ar trebui sa fie scoala si familia si abia peste cativa ani, sa apara iubitii.